Opret ny alarm

Guldprisen stadig længere fra 1300 USD

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 31.10.2017
Guldpris (XAU-DKK)
1,00 DKK/oz
  
- 0,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
1,00 DKK/oz
  
- 0,00 DKK

Selvom der var bevægelser, var den forgangne uge, der er nr. 43 i rækken i år, knap så begivenhedsrig som de foregående uger. Guldprisen holder sig stadig i sidste halvdel af 1200 USD, nu med endnu større afstand til 1300 USD-mærket.

Trend nedad

Fra mandag den 23. oktober til mandag den 30. oktober tabte guldprisen 6 USD og gik fra 1282 USD/ounce til 1276 USD/ounce. Trenden er faldende – de to sidste ugers lavpunkt var højdepunktet i uge 43. Se mere her: https://tavex.dk/dk/aktuelle-guldpriser-og-soelvpriser/

Jerome_H._Powell
Jerome H. (Jay) Powell, født 1953, er favorit til at efterfølge Janet Yellen som formand for Feds Board of Governors. Han er republikaner, advokat af uddannelse, men har en lang karriere som investeringsbankmand bag sig og regnes som en monetær due, så man skal ikke regne med en ændring i Feds politik ift. Yellen. Ill. Wikipedia

Bevægelserne så sådan ud: Guldprisen startede ugen på 1282 USD/ounce på vej ned fra det sidste toppunkt på 1305 USD/ounce den 13. oktober.

Den nedadgående bevægelse fortsatte helt til torsdag den 26. oktober, hvor prisen skred med 12 USD fra 1279 USDF/ounce om onsdagen til 1267 USD/ounce om torsdagen. Derpå korrigerede prisen med 9 USD til 1276 om fredagen, hvor den har holdt sig ganske stabilt lige siden.

Og hvad er så årsagen til alt dette?

Forenklet sagt er årsagen til svagheden i guldprisen lige nu, at USA’s økonomi går godt, USD er blevet forstærket lidt de sidste part måneder.

Samtidig er den konflikt, mellem USA og atom-ulykkesfuglen Nordkorea, som drev priserne på guld op i august-september, forsvundet fra offentlighedens bevidsthed – alt imens at vi går og venter på en rentestigning fra Fed og fru Yellen, som i øvrigt får sin afløser annonceret af præsident Trump i løbet af denne uge.

Det nye sort i forhold til guldpris (og aktiepris, men det er af mindre interesse for denne forfatter) er præsidents Trumps muligheder for at få sin skattereform igennem kongressen – og det er en nyhed, som overvejende peger nedad for guldprisen.

Guldpris (XAU-DKK)
1,00 DKK/oz
  
- 0,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
1,00 DKK/oz
  
- 0,00 DKK

Du vil måske også gerne læse