Opret ny alarm

Guldpris: trendbrud eller korrektion

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 08.05.2017
Guldpris (XAU-DKK)
17371,40 DKK/oz
  
+ 129,20 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,22 DKK/oz
  
+ 5,94 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

Guldpris i problemer. Hvis det gik skidt for guld i forrige uge, så gik det endnu værre i ugen, der netop er gået.

Guldprisen lå på 1256 USD/ounce 2. maj, dagen efter børspausen den 1. maj. Og siden da er det næsten kun gået en vej – og det er nedad: Onsdag den 3. maj havde guldprisen taget et dyk til 1237 USD/ounce og dermed tabt 20 USD af sin værdi på blot en dag. Det er et ganske markant fald.

Torsdag den 4. maj havde guldet tabt yderligere 9 USD og lå på 1228 USD/ounce, et niveau som guldet holdt også om fredag.

Guldstigning efter Macrons sejr

Tidlig morgen mandag den 8. maj har givet guldet et mildt løft – Reuters skriver om efterspørgsel, og det er helt naturligt, at der kan være nogen, som spekulerer i korrektion oven på en uge med så markante fald. Men: det kan jo faktisk også være nogen, som tror på en langsigtet højere guldpris og som bar har været på udsigt efter en gunstig position fort at komme ind i markedet.

Den stigende pristrend for guld har nu varet siden medio december, hvor prisen lå i 1120 USD/ounce. Trenden kan opdeles i to ben, hvoraf det ene sluttede med en pris på 1262 USD/ounce i slutningen af februar og medførte en korrektion, der trak guldprisen ned under 1200 USD/ounce den 9. marts.

Det næsten ben kulminerede omkring 17. april, hvor guldet et par dage faktisk i løbet af dagene passerede 1300 USD/ounce. Derfra er vi nu nede på omkring 1230 USD/ounce.

Trendbrud eller korrektion?

Iagttagerne skriver nu for alvor om, hvorvidt det sidste tougers fald er et trendbrud eller korrektion.

En af dem, der gør det, er amerikanske Gary Wagner. Han påpeger, at guldet i sidste uge gik under sin gennemsnitspris for både de sidste 50 dage og de sidste 200 dage, hvilket indikerer et trendbrud.

På den anden side har guldprisen “kun” tabt 38% af sit totale prisspænde i år – og knap 62% af prisspændet andet ben af optrenden, hvilket Wagner mener indikerer, at der er tale om en korrektion snarere end en underminering af den herskende optrend.

Guld kan komme tilbage

Robin Bhar, Société Générales Head of Metals Research, siger i et interview med Kitco News, at guldet kan komme tilbage oven på faldet efter Macrons valgsejr i Frankrig – det er i øvrigt blev lidt større end ventet.

Bhar refererer til et fænomen, som han kalder “sell the rumor, buy the fact”, altså at markedet forsøger at foruddiskontere prisbevægelser, sådan at når en forventet begivenhed faktisk indtræffer, vil denne faktisk have en negativ konsekvens for markedet, eftersom den netop var så forventet.

Det er, hvad man har set med børsreaktionerne på Macrons sejr over Le Pen – sejren var så ventet, at guldprisen faktisk går op -efter at forventningen om Macrons sejr (og den momentane afspænding på den koreanske halvø) har trukket guldprisen ned de sidste to uger i træk.

Bhar peger på to prisniveauer, hvor man skal holde øje med guldet. Ved en stigning er det 1250 USD/ounce, for her ligger det bevægelige gennemsnit over de sidste 200 dage og 1290 USD/ounce, som viste sig at være det niveau, hvor guld mødte modstand i forbindelse med den sidste pristop. Og ved fald, så er det teknisk støtte til prisen ved 1220 USD/ounce og 1200 USD/ounce.

Jobskabelse uden betydning

Alle har vel hørt om de flotte jobskabelsestal for USA i april? Hvad betød de for guldprisen? Intet.

Det beviser bare, at det ikke er alle økonomiske makrotal, som har indvirkning på guldprisen. Jævnfør foregående overvejelse omkring det franske valg: markedet er så indstillet på, at der er en positiv jobtrend i USA, så når det faktisk konstateres, at det er der, så betyder det ikke noget.

“Sell the rumor, buy the fact.”

Guldpris (XAU-DKK)
17371,40 DKK/oz
  
+ 129,20 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,22 DKK/oz
  
+ 5,94 DKK

Du vil måske også gerne læse