Opret ny alarm

Guldpris op for tredje uge i træk, 1200 USD passeret

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 16.01.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16 791,40 DKK/oz
  
+ 273,40 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
202,93 DKK/oz
  
+ 5,22 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

De gode takter fra sidste uge af 2016 og første uge af dette år er efterhånden blevet til en symfoni, som i det mindste ligner et trendbrud. Men man skal ikke råbe trendbrud, før man har mere historisk data, og der er vi langt fra endnu.

For tidligt at råbe trendbrud

Den samlede stigning siden lavpunktet i december 2016 er endnu kun 77 USD/ounce. Så sent som 22. december lå guldet på 1128 USD/ounce, og stigningen siden da har dermed været på 6,7%. Guldet er dermed tilbage på samme niveau, som det var, da priserne styrt dykkede omkring den 22. november 2016 – og det er jo ikke så længe siden.

Fredag den 6. januar sluttede guldprisen på 1173 USD/ounce efter at have været over 1180 USD/ounce et par dage før. Weekenden var god ved guldet, idet prisen hastede op på 1182 USD/ounce mandag den 9. januar, og raketstigningen fortsatte indtil onsdag den 11. januar, hvor guldprisen nåede 1193 USD/ounce.

1200 USD passeret 16. januar

Dermed var 1200 USD-grænsen inden for rækkevidde, men stigningstakten gik i aftagende, og fredag den 13. januar var man “kun” nået op på en guldpris på 1197 USD/ounce.

Endnu en gang har weekenden dog vist sig at være god mod guldet, og prisen ligger i dag, mandag den 16. januar, på 1204 USD/ounce. 1200 USD-grænsen, som ikke er magisk, men i hvert fald forsvaret af en hel del købs- og salgsrobotter på de internationale markeder, er altså faldet uden det store drama.

Resultatet for ugen mandag til mandag: dit guld er blevet 1,9% mere værd. I uge 1 var stigningen 2,3%, men trods faldet i stigningstakten er der vel ingen guldinvestorer, som vil beklage sig over de to første uger i dette år.

Saxo: Trump guldets bedste ven

For øjeblikket er det først og fremmest usikkerheden om, hvad Trumps regering vil medføre for USA’s og verdens økonomi, som kaster vand på guldets mølle. Neils Christensen fra guldsitet Kitco har samlet en række citater fra analytikere om, hvad vi kan vente os af guldet.

“Trump har vist sig at være guldets bedste ven,” siger Ole Sloth Hansen, head of commodity strategy hos Saxo Bank. “Vi ved simpelthen ikke noget om hans præsidentskab, og det giver guldet en optur.” Ole Sloth Hansen anerkender støtten til guldprisen på den korte bane, men mener, at prisen skal op over 1205 USD/ounce for at tiltrække rigtige købere.

Darin Newsom, som er senioranalytiker hos Telvent DTN, mener også, at det er usikkerheden, som understøtter guldet på den korte bane, eftersom den stadig er tre uger til det næste møde i Fed, og den amerikanske rente er det, der til syvende og sidst driver guldet.

Han mener, at vi på den korte bane kan se guld blive handlet til mellem 1221 USD og 1251 USD/ounce

”Bare vent på Fed og USA-renten”

Det er der andre, som ikke er enige i.

Nick Exarhos, seniorøkonom hos CIBC World Markets, mener, at den amerikanske økonomi, med eller uden Trump, stadig er i god gænge med stigende renteniveauer. Han vil se på de amerikanske inflationstal, som kommer på onsdag. Hvis prisstigningerne overrasker positivt, er det lig med støtte til Feds planer om tre renteforhøjelser, hvilket, mener Exarhos, vil være negativt for guld.

Bill Baruch, som er senioranalytiker hos iiTrader, mener, at øgede renteniveauer og optioner i guldmarkedet kan tyde på, at en del vil tage sine gevinster hjem efter tre ugers stigende guldpris – hvilket vil betyde i hvert fald stagnerende guldpriser på ned til 1175 USD/ounce eller eventuelt 1165 USD/ounce.

Guldpris (XAU-DKK)
16 791,40 DKK/oz
  
+ 273,40 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
202,93 DKK/oz
  
+ 5,22 DKK

Du vil måske også gerne læse