Opret ny alarm

Guldpris gennembryder modstand, passerer 1250 USD

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 27.02.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16819,90 DKK/oz
  
- 50,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,14 DKK/oz
  
- 5,16 DKK

Ser man på kurven for guldprisens udvikling i uge 8, så viser den en indledende tøven, derpå en smuk og kraftig stigning og så en lille korrektion over weekenden. Alt i alt var det en uge, hvor guldprisen gennembrød den tekniske modstand ved 1237-1239 USD/ounce, som har sat en stopper for udviklingen i guldpris siden begyndelsen af februar.

Tøvende start, stærkt opløb

Lad os gå lidt mere i detaljer med prisudviklingen: Mandag den 20. februar, hvor USA-markederne var lukket på grund af Presidents Day, lå guldprisen på 1237 USD/ounce, hvorpå den gyngede frem og tilbage i feltet 1235-1237 USD/ounce de næste tre dage.

Onsdag den 22. februar var tiden moden til at bryde igennem modstanden lige inden 1240 USD/ounce og guldprisen tog en ordentligt hop opad til 1257 USD/ounce, som den ramte fredag den 24. februar. Over weekenden er der kommet en nærmest umærkelig korrektion, så prisen i skrivende stund ligger på 1254 USD/ounce.

1257 USD/ounce er det højeste niveau for guld siden begyndelsen af november, nærmere bestemt den 10. november, hvor guldet var midt i et styrtdyk, der tog det gule metal fra 1304 USD/ounce den 4. november og til 1126 USD/ounce den 14. december. Jo, det var ikke rart at lave guld updates i de uger.

USD svagere

Hvorfor er det så gået, som det er gået i ugen, der gik?

USD peakede i begyndelsen af ugen, hvor den nåede op til 101,370 i indeks mod de andre førende valutaer og faldet herefter har naturligvis været gode nyheder for guldprisen.

Så var der nogle halvskidte boligtal fra USA i slutningen af ugen og nedadgående pres på afkastningen for amerikanske obligationer, der nåede sidst laveste på fem uger, hvilket kan have ledt kapital over til det gule metal.

Svag euro og pund kan styrke USD

Den politiske usikkerhed lige nu går dels på pundet, som svækkes af, at skotterne formentlig ser ud til at få en ny afstemning om selvstændighed fra Storbritannien, når briterne forlader EU.

Og så er der euroen, som svækkes dels af Geert Wilders stærke position i Holland og af Marine Le Pens styrkede position i Frankrig, hvor ikke en gang endnu en sag om proformaaflønning af personer ser ud til at kunne stoppe EU-modstanderen. Dette styrker indirekte dollaren og er dermed skidt for guldprisen.

Kan Trump begejstre på tirsdag?

Måske mindre dramatisk, men desto mere afgørende for guldprisen, så afventer man i USA en tale af præsident Trump på tirsdag, hvor han ventes at løfte sløret for mere af sine planlagte skattereformer. Der er forskellige scenarier – præsidenten kan enten levere i forhold til markederne eller han kan skuffe – og det inkluderer, at han kan være for vag eller for ukonkret.

Dertil skal man lægge, at aktiemarkedet og dermed modsætningsvis delvis guldmarkedet, allerede har indregnet positive forventninger til skattereformen. Mod sådan en baggrund er det ikke nemt at Trump, men af de sidste to-tre måneders historie har vi trods alt lært, at Trump ikke er, som præsidenter er flest, så lad os nu se.

Under alle omstændigheder: positiv modtagelse af hans tale vil være skidt for guldet, negativ vil være godt for guldet, hvis man må tillade sig at give pokker i resten af økonomien et øjeblik.

 

Guldpris (XAU-DKK)
16819,90 DKK/oz
  
- 50,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,14 DKK/oz
  
- 5,16 DKK

Du vil måske også gerne læse