Opret ny alarm

Guldpris brød endelig gennem 1260 USD/ounce

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 13.04.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16825,30 DKK/oz
  
- 57,50 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,25 DKK/oz
  
- 5,29 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

Efter at have ligget over 1200 USD/ounce siden midten af januar og være brudt igennem over 1250 USD/ounce flere gange, er det endelig lykkedes guldet at bryde igennem den tekniske modstand, der lå lige syd for 1260 USD/ounce. Og når er først var hul, så tog guldprisen et ordentligt spring fremad, så den nu i skrivende stund, lige inden påsken rammer mange vestlige markeder langfredag, står på 1286 USD/ounce – hvilket er årets højeste guldpris uden sammenligning og det højeste, guldprisen har ligget på siden begyndelsen af november 2016.

Jeg må beklage, at jeg på grund af travlhed ikke har klaret at få vores guld-update ud til læserne de sidste uger, men nu laver vi en hurtig afrunding.

Ugerne, der gik

Tilbage den 27. marts lå guldet på 1254 USD/ounce og med et lille bræk ned til 1243 USD/ounce den 30. marts lå guldprisen og kedede sig på dette niveau frem til mandag den 10. april, hvor den lå på 1255 USD/ounce. Dagen efter brød guldet gennem muren ved 1260 USD/ounce, men er så fortsat op og op, så den i dag, som nævnt, er kommet helt op på 1286 USD/ounce.

Og hvordan ser det så ud for tiden, der kommer?

Først Syrien, så Afghanistan

Jo, nu er det på den ene side påske, hvilket lægger et gazefilter af uklarhed over markedet – plus at store handelsmængder slet og ret falder bort indtil på tirsdag. Men jeg synes, at der er grund til at høre efter Kitcos ædelmetalchef Peter Hugg, som siger: “Hold øje med et break på 1292 USD/ounce, med støtte på 1279 USD/ounce, på vej op mod 1300 USD/ounce.” Formodningen om fremgang for guldprisen er ikke blevet mindre, eftersom Hugg udtalte dette skærtorsdag morgen amerikansk tid, det vil sige, inden præsident Trump lod kaste “alle bombers moder” mod ISIS, som skjuler sig i huler i Afghanistan.

Helt generelt er guldprisen, som nævnt mange gange, langt mere styret af hårde økonomiske fakta eller valutariske forhold i forhold til storpolitik, som nævnt her.

Trumps kovending

Men, skal alle iagttagere være ærlige, så var det ikke lige så nemt at forudse, at Trump, som havde ført sig frem som ikke-interventionist, ligeglad med udenrigspolitik, ven med Putin, ligegyldig over for Assad, kort sagt en businessman, som satte USA først, – at han lige pludselig ville kaste bomber mod Putins allierede Assad. Og heller ikke, at han pludselig ville eskalere konflikten i Afghanistan. Man kan sige, at graden af usikkerhed her er så stor, at den også har effekt på guldprisen, selvom usikkerheden først og fremmest berører udenrigs- og sikkerhedspolitik. Og guldpris fødes som bekendt med usikkerhed.

Selvom jeg lige har advokeret for, at global udenrigs- og sikkerhedspolitik får indflydelse på guldprisen, så er (amerikansk) økonomi begyndelsen og enden i beretningen om den USD-denominerede guldpris.

Det var nemlig en bemærkning af præsidenten om dollarkursen (den er for høj), der fik guldprisen til at tage det konkrete spring fremad fra 1278 USD/ounce til 1286 USD/ounce i dag. Men Trump ser magtesløs ud i dette forhold. Kitco-manden Hugg analyserer det så udmærket: det bliver svært at få en svagere USD, som kan afhjælpe amerikansk industriproduktion osv., samtidig med af Fed øger rente (hvilket styrker kursen på USD), og samtidig med at Europa og Japan holder fast i nulrente for at presse deres valutaer nedad. Der er simpelthen for meget modstand mod en svagere USD, både i USA, men også i udlandet, til at den kan blive meget svagere. You’re not gonna cut it, Mr. President.

Med disse ord er jeg optimist på guldets vegne, når vi høres ved efter påske.

 

Guldpris (XAU-DKK)
16825,30 DKK/oz
  
- 57,50 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,25 DKK/oz
  
- 5,29 DKK

Du vil måske også gerne læse