Opret ny alarm

Guldmønt på 100 kg stjålet fra museum i Berlin

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 31.03.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16 294,90 DKK/oz
  
- 444,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,63 DKK/oz
  
- 10,11 DKK

Meget frække tyve havde natten til mandag den 27. marts held til at lænse kunstmuseet Bode Museum på Museumsinsel i hjertet af Berlin for en 100 kg tung Maple Leaf guldmønt fra Royal Canadian Mint.

Værdi: 27 mio. kr

Mønten er ca. 27 mio. kr. værd og var en del af udstillingen Muse Macht Moneten (Musen laver moneter) om kunst på mønter. Ahornbladet af guld er dog ikke nogen skønhedsåbenbaring med sit portræt af dronning Elizabeth II og værdiangivelsen 1 million CAD. Den er præget i 2007 som blikfang for Royal Canadian Mints i øvrigt meget succesfulde guld- og sølvmønter i Maple Leaf-serien.

Mønten, der tidligere befandt sig i Berlin men nu på ukendt sted, er en af i alt fem stykker, og selvom den ikke er den smukkeste mønt, så imponerer den med sin diameter på ca. ½ meter og tykkelsen på 3,5 cm. Foruden vægten, naturligvis.

Med trillebør langs S-banen

Man er ikke helt sikker på, hvordan tyvene har fået mønten ud af museet, men derefter er det gået per trillebør langs S-baneskinnerne til en lille bro over floden Spree til parken Monbijou (meget passende fransk for ‘mit smykke’) og derefter den en formodentlig ventende bil. S-banen begynder nemlig første at køre med søvndrukne øjenvidner fra kl. 4.13 mandag morgen.

Politikens Europakorrespondent Erik Jensen mener, at kuppet er udført af en reinkarnation af den delvist geniale Olsenbanden med udgangspunkt i en karakteristisk dosmerseddel: arbejdshandsker, tung hammer, 3 meter stige, solid trillebør – for ikke at tilføje en S-Bahn-køreplan samt en nedslidt Chevrolet Bel Air årgang 1959 med benzin for en femmer.

Som kuriosum kan det nævnes, at Europas mægtigste leder, forbundskansler Angela Merkel, privat bor med sin fysikprofessormand på selvsamme Museumsinsel i Berlin i en forholdsvis beskeden lejlighed. Der står ‘Sauer’ på døren, altså ‘sur’ på tysk. Men det er ikke for, at hun er sur – det er mandens navn.

 

 

Guldpris (XAU-DKK)
16 294,90 DKK/oz
  
- 444,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,63 DKK/oz
  
- 10,11 DKK

Du vil måske også gerne læse