Opret ny alarm

Guldet tilbage igen

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 27.11.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16242,90 DKK/oz
  
+ 37,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,35 DKK/oz
  
+ 4,68 DKK

Glæden var stor hos mig og hos andre guldfantaster i sidste uge, da der, som, jeg skrev, endelig skete noget med guldprisen. Det, jeg refererede til, var naturligvis, at guldprisen steg som en raket fredag den 17. november, hvor den nåede 1294 USD/ounce, den højeste notering siden 13. oktober, efter en stigning på 15 USD.

Easy come, easy go – ?

Tja, hvad er det man siger, “easy come, easy go”, for allerede mandag den 20. november var guldprisen tilbage på 1279 USD/ounce, det vil sige, at hele fredagens fremgang var borte – og det skete i løbet af mandagen, for om morgenen, da jeg skrev min update, var kursen stadig på 1292 USD/ounce. Sådan kan det gå.

Se mere her: https://tavex.dk/dk/aktuelle-guldpriser-og-soelvpriser/

Men det kan man se tilbage på med lidt større fortrøstning efter en uge, hvor guldet faktisk har vundet stort set hele det tabte tilbage. Det skete allerede onsdag den 22. november, hvor guldet vandt 9 USD og steg til 1290 USD/ounce fra 1281 USD/ounce om tirsdagen. Efter et lille fald til 1287 USD/ounce om fredagen den 24. november, er guldet i skrivende stund tilbage i 1292 USD/ounce, nøjagtig hvor det stod for en uge siden.

Markedet presser opad

Og hvad er det vigtige her? Det er, at det, der for en uge siden så ud som en enlig svale, er et niveau, som markedet vil have guldet tilbage til. Niveauet på 1292-1295 USD/ounce er blevet testet, slået tilbage, men markedet presser alligevel på for at komme derop. Det er positivt for guldet.

Ser man på guldprisen i november, så har der været en klart stigende tendens måneden igennem, fra ca. 1275 USD/ounce til nu over 1290 USD/ounce. De sidste par år har guldet taget en tur opad i januar, når man er kommet på den anden side af Feds decemberrentestigninger. Den vil vi formentlig også se i år, den 13.-14. december ved FOMC-mødet. Vil guldet gentage mønstret og gå op i januar?

Hvad nu hvis…

En anden tanke man kan gøre sig er, hvad der ville ske, hvis Fed IKKE sætter renten op ved mødet den 13. december? Alle er “sikre” på, at der bliver en rentestigning, så det vil sige, at alle aktivklasser er prissat til en foruddiskontering af en rentestigning. Det kan blive noget af et scoop for guld, hvis den udebliver. Og midt i vores eufori over stigende kurser på aktier og USD, så kan vi tillade os at page på, at inflationen, som er en bunden opgave for en nationalbank som Fed (ligesom den er det for Danmarks Nationalbank) faktisk ikke er tilstrækkelig høj, heller ikke i USA.

Jo, der er stadig årsager til at prøve med lidt guld. Helt galt kan det næppe gå.

 

Guldpris (XAU-DKK)
16242,90 DKK/oz
  
+ 37,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,35 DKK/oz
  
+ 4,68 DKK

Du vil måske også gerne læse