Opret ny alarm

Guld og magi på Arken

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder på 18.02.2020
Guldpris (XAU-DKK)
16 313,60 DKK/oz
  
- 425,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,82 DKK/oz
  
- 9,91 DKK

Guld og magi på Arken.

I september 2020 åbner kunstmuseet Arken i Ishøj den storslåede udstilling Guld og magi. Her vil gyldne skatte fra Nationalmuseet gå i dialog med værker af nogle af de største samtidskunstnere. Det evigt transformerende guldhorn møder den kinesiske dissidentkunstner Ai Weiweis Circle of Animals/Zodiac Heads (2010). Subodh Guptas 1 KG WAR (2007) vejes op imod Christian 5.’s imponerende medalje i guld, der fejrer slaget i Køge Bugt i 1676.

Guld og magi på Arken. Hængesmykke fra Tairone-kulturen i Colombia. Foto: Nationalmuseet/Kit Weiss

Fascination og forførelse

Guld har altid fascineret mennesket. Vi spejler os i det, og måden vi bruger guld på viser, hvem vi er. Guld og magi tager publikum med på en rejse gennem årtusinder for at udforske den magt og magi, der gemmer sig i det skinnende og dyrebare materiale. I kunsten er fascinationen af guld ligeså gammel som kunsten selv, og den deles af kunstnere på tværs af tid og rum. Fra oldtiden til i dag har guld i kunstneres hænder fascineret og forført os. Gennem deres gyldne værker har vi udøvet magt over fjerne kulturer og kommunikeret med højere magter.

Gyldne spor i samtidskunsten

I vores tid er fascinationen af guld særligt stærk, mener Arken. Over hele verden prøver kunstnere i disse år kræfter med det ædle metal, og de bruger guld til at fortælle om mennesket og vores samfund. Nogle kunstnere er optaget af guldets magiske og religiøse aspekter. Andre bruger guld til at vise, hvordan værdi, identitet og magtudøvelse er vævet tæt sammen. I deres værker rejses spørgsmål om vores evige jagt på lykke og skønhed gennem rigdom.

Udstillingen præsenterer værker af Olga de Amaral, Chris Burden, Eva Steen Christensen, Zhang Ding, Elmgreen & Dragset, Subodh Gupta, Grayson Perry, Bill Viola, Ai Weiwei og mange flere.

Guldpris (XAU-DKK)
16 313,60 DKK/oz
  
- 425,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,82 DKK/oz
  
- 9,91 DKK

Du vil måske også gerne læse