Opret ny alarm

Guld ny redning for Hedgefond-fyrster

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder på 19.07.2019
Guldpris (XAU-DKK)
16519,40 DKK/oz
  
- 12,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,53 DKK/oz
  
- 0,56 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

Guld går hjem hos flere og flere – samtidig med, at aktiemarkederne koger videre. Det kan virke absurd, men Berlingskes Sara Sjølin sammenfatter det meget godt i sin avis:

Magtfulde modpoler

”Finansmarkedet er i øjeblikket fanget i midten af et tovtrækkeri mellem to magtfulde modpoler.

Hedgefundfyrsten Ray Dalio (f. 1949). Foto: Bridgewater

I den ene ende står centralbankerne og lover lavere renter for at holde hånden under økonomien og hjælpe aktierne til at fortsætte deres tiårige opsving. I den anden står en stadigt voksende gruppe af storinvestorer og strateger og advarer om, at end ikke rekordlave renter og andre støtteprogrammer kan forhindre en forestående aktienedtur – måske allerede inden for de kommende par måneder.”

Billige penge tvinger investorer ud i risiko

Hun beskriver aktiemarkederne, der åbenbart ikke er til at stoppe, men som går højere og højere sammen med centralbankerne. Centralbankerne gør de penge, der holder aktiemarkederne i gang, billigere og billigere. Samtidig presser de penge ud i aktier, fordi ingen kan få afkast af sikrere investeringer som obligationer, når renten er nul eller negativ.

Som repræsentant for den voksende gruppe af kritikere har Sara Sjølin valgt Ray Dalio (f. 1949). Han er grundlægger af hedgefonden Bridgewater med en balance på 830 mia. DKK. Dalio har i et opslag på Linkedin beskyldt centralbankerne for at fremme et paradigmeskifte, også kaldet et sammenbrud. Logikken er, at centralbankerne med deres slappe pengepolitik har tvunget investorer ud i mere og mere risikobetonede aktier. Netop for at skabe afkast.

Løsningen er guld

Løsningen for Ray Dalio er guld – det er sådan man bevarer så meget som muligt af sin velstand, når paradigmet skifter, og centralbankernes pengefyrede aktieboom pludselig bliver til aktiedoom.

Guld er også løsningen for Dalios hedgefundkollega Paul Tudor Jones (f. 1954) fra Tudor Investment Corp. Han har sagt, at han i de næste 12-24 måneder helst vil investere i guld. Desuden har han forudsagt, at hvis guld brød igennem til 1400 USD/ounce, så ville det ” ganske snart” nå 1700 USD/ounce.

Og 1400 USD/ounce – det var allerede den 2. juli, at guldet brød gennem den lydmur.

 

Guldpris (XAU-DKK)
16519,40 DKK/oz
  
- 12,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,53 DKK/oz
  
- 0,56 DKK

Du vil måske også gerne læse