Opret ny alarm

Guld i vaccine-limbo

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder på 16.04.2021
Guldpris (XAU-DKK)
16498,80 DKK/oz
  
- 32,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,61 DKK/oz
  
- 1,48 DKK

Guld i vaccine-limbo. Verden holder vejret for den store udrulning af vaccine og genetablering af økonomien. Der er nogle bump på vejen. Astra Zeneca-vaccinen er blevet taget ud i Danmark, men det er et isoleret fænomen, hvor Danmark er gået enegang.

Værre er det, at Janssen-vaccinen (Janssen er ejet af amerikanske Johnson & Johnson) er sat på pause, hvilket skubber hele planen med en senere færdiggørelse end ellers.

Janssen på pause

Bemærkelsesværdigt, næsten sympatisk, at det er de amerikanske myndigheder, som i realiteten har gennemtvunget pausen for en amerikansk vaccine. Forekomsten af blodpropper var ringere, dødeligheden ligeså, end for Astra Zeneca. Men myndighederne har vel indset, at befolkningens forhold til vaccinerne sættes på spil, hvis endnu en vaccine får lov til at fortsætte i limbo. Og vaccinerne er jo det store håb for, at også økonomien kan komme tilbage til en normaltilstand.

Man skal også være opmærksom på, at det er de to traditionelle forkølelsesvirusbaserede vacciner, som har haft problemer. De mrna-baserede vacciner ser ud til at fungere med færre komplikationer, hvilket er et stort fremskridt for videnskaben.

Hjemme her i Danmark genåbnes der mere og mere. Her fredag morgen (den 16. april) var det fodboldklubberne, som snart kan begynde at lukke 500 vaccinerede fans ind til hver kamp.

Aktierne buldrer ud

Aktiekurserne strutter også af optimisme. C25-indekset ligger her til morgen på 1.719, ikke rekord – det var 1.724 forleden – men alligevel 65 point højere på en måned.

I USA er S&P500 som sædvanlig i rekord. Den står på 4.170, 5 % op på en måned. DAX i Frankfurt er også i rekord, på 15.372, og lige som S&P er den steget 5 % på en måned.

Der har været lidt skidte toner fra Kina her på det seneste, hvor BNP i Q1 var lavere end forventet, ligeså med industriproduktionen i marts, men forventningen er, at det er krusninger. Men man kan godt have et øje på Kina. En stigning på 0,6 % i BNP i stedet for forventet 1,4 % er alligevel en sjat ved siden af.

Guld i vaccine-limbo

Al denne optimisme efterlader guld i vaccine-limbo. Lad os starte med USD. Den 8. april lå guldet i 1.755 USD/ounce, hvorpå det faldt til 1.732 USD/ounce mandag den 12. april og zigzaggede lidt frem og tilbage resten af ugen, indtil det sted markant torsdag den 1.763 USD/ounce. Her har prisen ligget siden.

Du kan fejre Majestæten, som fylder 81 i dag, ved at investere i et portræt af hendes farfar, Christian X, her på en 10-krone i guld. Foto: Tavex

For kroner er der endnu mindre at sige. Prisen lå på 10.978 DKK/ounce den 7. april. Derefter dykkede den med knap 200 kroner til 10.797 DKK/ounce tirsdag den 13. april. Allerede onsdag den 14. april var prisen dog tilbage på 10.965 DKK/ounce, hvoromkring den har ligget siden.

Tillykke til Majestæten!

Og så er det Hendes Majestæts Dronning Margrethes fødselsdag i dag. Hun bliver 81 år. Tavex ønsker majestæten tillykke. Vi står altid til tjeneste med smukke danske guldmønter, 10- og 20-kroner, med afbildning af Dronningens farfar, oldefar og tipoldefar. Christian X, Frederik VIII og Christian IX.

Velkommen ind til os på Hovedbanegården eller vores webshop.

Guldpris (XAU-DKK)
16498,80 DKK/oz
  
- 32,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,61 DKK/oz
  
- 1,48 DKK

Du vil måske også gerne læse