Opret ny alarm

Guld fortsætter nedad

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 13.03.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16 316,30 DKK/oz
  
- 422,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,75 DKK/oz
  
- 9,98 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

Skidt uge for guld – Guld fortsætter nedad for anden uge i træk.

Der har kun været to bevægelser i guldprisen: ned, ned, ned og så lidt op igen. Ugen startede på 1225 USD/ounce, hvorpå den faldt ned under 1200 USD/ounce, nærmere bestemt 1199 USD/ounce torsdag den 9. marts, hvor USA’s jobtal overraskede positivt. Derefter er prisen gået lidt den anden vej, så vi ender på en pris på 1210 USD/ounce i skrivende stund den 13. marts.

Det korte af det lange er: I morgen begynder et todages møde i Federal Open Markets Committee, hvor Fed sætter renter, og inden der er kommet noget ud af det, har vi ikke en afklaring på, hvordan det vil gå med guldprisen. Med meget stor sandsynlighed kommer der en rentestigning ud af mødet.

Cover rally

Kitcos Peter Hug kalder opgangen siden i torsdag for et “cover rally”.

Han mener, at den amerikanske rente bliver sat op i denne uge, men han mener, at den videre gang for guldprisen afhænger af, hvordan præsident Trumps bebudede økonomiske reformer, her under skattereformer, vil blive taget imod. Der har været en masse signaler i øst og vest, men hvis offentligheden tager vel imod Trumps forslag, som skal formå den økonomiske vækst i USA til at stige til 4%, så tegner der sig en svær tid i horisonten for de af os, som har investeret i guld.

På den anden side, hvis regningen for det hele giver øgede skatter, så kan det giveren reaktion over for Trump. Så meget for Peter Hug, en mand, som burde være positivt indstillet over for guld.

Hvad kan Fed gøre?

Nu skal man imidlertid tage det helt roligt. For det første har markedet foruddiskonteret en øgning af den amerikanske rente i løbet af de sidste par uger. Og så må man også spørge sig om, hvad der egentlig sker, når Fed beslutter sig for at sætte renten op. Det gjorde man for første gang på længe tilbage i december 2015 – og så faldt USD-indeks over for de store valutaer fra 100,5 til 91,2 i løbet af fem måneder. Og vi husker alle, hvad der skete med guldet i den periode i begyndelsen af 2016.

Pointen er, at USD faldt, hvor man i almindelighed burde have troet, at den ville stige. Det er ikke umuligt, at det samme sker nu. Under alle omstændigheder: centralbanker som Fed har betydelig indflydelse på markeders forventninger, men hvor meget kontrol har de egentlig over de faktiske forandringer?

Guldpris (XAU-DKK)
16 316,30 DKK/oz
  
- 422,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,75 DKK/oz
  
- 9,98 DKK

Du vil måske også gerne læse