Opret ny alarm

Guld flader ud oven på store tab

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 09.10.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16502,60 DKK/oz
  
- 28,80 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,71 DKK/oz
  
- 1,38 DKK

Guld tabte 30 USD i uge 39, og sammenlignet med det er et tab på sølle 2 USD i uge 40 for intet at regne. Men trods et resultatet på mere eller mindre uafgjort for guldprisen, er der stadig en del at lære af det gule metals bevægelser i uge 40. Se mere om guldprisen her: https://tavex.dk/dk/aktuelle-guldpriser-og-soelvpriser/

Fed vigtigst for guld

Fredag den 29. september, sidste handelsdag i uge 39, sluttede guldet på 1278 USD/ounce – drevet ned af USA nationalbankdirektør Janet Yellens bemærkninger den 26. september om, at det ville være uansvarligt at undlade at røre ved renten (læs: undlade at sætte renten op), indtil inflationen når 2%. Efterdønningerne af disse bemærkninger holdt sig til mandag den 2. oktober, første handelsdag i uge 40, hvor guldet fortsatte ned til 1272 USD/ounce.

Yellens bemærkninger er et skoleeksempel på rangordningen af forhold, der har indflydelse på guldprisen – og der ligger indikationer om, hvad Fed vil gøre i forhold til renten meget højt – meget højere end Nordkorea og højere end præsident Trumps skattereform. Sandsynligheden er nu overhængende for et renteforhøjelse ved Feds FOMC-møde den 16.-17. december.

Børsen fester. Igen

Aktiemarkederne boomer igen med både Dow Jones og Nasdaq Composite på rekordniveauer, hhv. 22770 og 6570 – svagheden i medio september er glemt nu, for 14 dage er en evighed på aktiemarkedet. USD indeks er get fra 91.800 den 19. september til 93.800 den 6. oktober, s selv guldkursens regneenhed har sammensvoret sig mod guldet. Alt er med andre ord tilbage til den “trygge” tilstand, som vi har haft hele året med aktiekurser, der bare ikke er til at holde nede.

Der skulle dog ikke mere end et par dårlige jobtal til at aflyse den gode stemning, hvilket man så den sidste handelsdag i ugen, 6. oktober, hvor de fleste indikatorer pegede den forkerte vej for fiatøkonomien, men den rigtige vej for guld, der returnerede til 1276 USD/ounce.

Vi lever i absurdistan

Hvad vil der ske i denne uge? Dit gæt er lige så godt som mit, men der er stærke kræfter, som virker for en normalisering af fiatøkonomien, og verden har ikke meget usikkerhed, der kan sættes imod det, så det tegner til en fortsat svækkelse af guld.

På den anden side kan guldet udmærket have fundet et leje mellem 1260 og 1280 USD/ounce, for selvom trangen til at komme tilbage til den gode gamle tid med stigende kurser og tabe lidt, men tjene mere på verdens børser er meget stærk, så er der ingen, der har glemt, at vi pengepolitisk befinder os i det største eksperiment, som verdensøkonomien nogensinde har set – det Deutsche Bank kalder “det pengepolitiske absurdistan” (se anden post på denne side). Og det giver da lidt usikkerhed, selv for de mest forhærdede tidselgemytter.

Guldpris (XAU-DKK)
16502,60 DKK/oz
  
- 28,80 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,71 DKK/oz
  
- 1,38 DKK

Du vil måske også gerne læse