Opret ny alarm

Guld er for alle

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 29.08.2013
Guldpris (XAU-DKK)
15981,30 DKK/oz
  
- 42,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
201,71 DKK/oz
  
- 4,28 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

Ole Hansen, chef for råvarehandel hos Saxo Bank: “Individer med en stor formue er afhængige af et sundt finansielt system… hvis du fjerner dine investeringer og kommer dem i boksen i stedet så kan du reducere noget af din eksponering”.

Børsen bragte søndag den 25. august 2013 en artikel med overskriften “Guldinvestorer søger sikker havn i militærbunkere”, og i artiklen kunne man blandt andet læse om Pro Aurum og de topsikrede opbevaringsfaciliteter i Schweiz, hvor adskillige tons guld opbevares på vegne af individer med store personlige formuer. Artiklen er oversat fra Bloomberg og tager naturligvis udgangspunkt i et større internationalt perspektiv, men desværre er det nok også et udtryk for den gængse opfattelse i Danmark om investeringsguld, både blandt den brede befolkning og i den danske presse.

Guld er for alle

Hvis man ikke har sat sig ind i det danske marked for investeringsguld, kunne man forledes til at tro, at investeringsguld kun er for personer med meget store formuer, og at det kun er i lande som Schweiz med store sikre guldopbevaringsfirmaer med roterende sikkerhedskameraer og vagter, at man kan købe og opbevare guld. Guld er forbeholdt de rige og privilegerede, og den almindelige dansker skal holde sig til investeringsprodukter vi i forvejen kender; aktier, obligationer og fast ejendom.

Men faktum er, at længe før aktier og obligationer kom til, var guld det mest sikre man kunne investere i, og noget tyder på, at det stadig er en sikker havn, når det gælder investeringer. Tavex er ikke alene om denne opfattelse: “80 pct. af min portefølje består af ædelmetaller”, udtaler Jacques Rall fra Euro Pacific Capital Inc. i Frankfurt til Børsen/Bloomberg.

Tavex’s danske direktør Sten Senkel udtaler:

“Vi er glade for, at den danske presse så småt er begyndt at øjne op for muligheden og fordelene der er ved at investere i fysisk guld, navnlig i lyset af hvad der skete f.eks.  i Cypern, hvor myndighederne lagde beslag på borgernes bankkonti. Men visse udtalelser i Bloomberg-artiklen kan overraske. Efter min opfattelse er det ikke kun individer med en stor formue, der er afhængige af et sundt finansielt system, og det er ikke kun personer med store formuer, der gør klogt i at sætte en del af deres formue i guld for at minimere risikoen for eksponering mod usikre økonomiske tider. Vi er alle, både dem med store formuer og LO-familien i lejeboligen, afhængige af et sundt finansielt system, og vi bør alle sætte en del af vores formue i guld.”

 

Artiklen “Guldinvestorer søger sikker havn i militærbunkere” kan læses i sin helhed på www.borsen.dk (kræver Børsen-abonnement).

 

Den originale Bloomberg-artikel kan læses på:

 

http://washpost.bloomberg.com/Story?docId=1376-MQSK5U6JTSED01-24RDFFC9PURCNHLJU77O03OPOT

Guldpris (XAU-DKK)
15981,30 DKK/oz
  
- 42,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
201,71 DKK/oz
  
- 4,28 DKK

Du vil måske også gerne læse