Opret ny alarm

Guld er bare guld - ingen skam at sælge

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder, TV- og medieomtale på 25.11.2022
Guldpris (XAU-DKK)
16242,40 DKK/oz
  
+ 37,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,25 DKK/oz
  
+ 4,70 DKK
Tavex - Sælg skrotguld til os

Vi glæder os i denne tid…

For ikke blot faldt julesneen hvid (dog kun nogle steder og lidt tidligt) … Men dagbladet Politiken skrev faktisk om guld den 21. november. Linket er bag en betalingsmur, men mon ikke Politiken har et godt tilbud til dig?

Politikens vinkel er, at krisen kradser, og at danskerne sælger arveguldet for at klare skærene.

Akavet forhold til guld

Og det er givetvis sandt, hvilket vi selv oplever hos Tavex. Det fortalte vores salgschef Simon Pedersen blandt andet til Politikens journalist, men han sagde også, at flere professionelle investorer omlægger deres investeringer fra aktier til guld.

Men artiklens vinkel skyldes også, at mange, herunder åbenbart også Politikens redaktion, har et let akavet forhold til guld.

For ja, der er smykker, som har stor personlig betydning for os. Affektionsværdi, siger man til forsikringen.

Jeg har selv en vielsesring, som jeg har haft i snart 30 år – sammen med min hustru 😊 Den ring tager jeg kun af, når jeg er absolut tvunget til det, typisk i sundheds- eller lufthavnsvæsnet.

Men så er der alt det andet guld, du ejer.

politiken arveguld artikel

Smykker fra gamle bejlere

Det kan være smykker, du aldrig går med, fra gamle bejlere eller fra ukendte tanter. Hvorfor skal det ligge og fylde i skabe og skuffer, med risiko for at det kan blive stjålet eller blive væk, når du kan have større glæde af kontanter i din privatøkonomi?

Det kan også være investeringsguld.

Det er sådan noget, vi lever af at sælge hos Tavex. Der er det slet og ret MENINGEN, at du skal sælge dit guld, når du enten har brug for det eller kan gøre en bedre investering i noget andet. Der skal ikke stå følelser i vejen mellem dig og dit investeringsguld. Ikke ret mange i hvert fald.

Arveguld og arvesølv

Politiken har taget ordet ”arveguld” i brug for at styrke vinklen om det skamfulde i at sælge sit guld. Det er et sjovt gammelt ord, hvor den nyeste henvisning er fra 1911 i Ordbog over Det Danske Sprog.

Vi kender bedre ”arvesølv”, blandt andet fra vendingen ”sælge ud af arvesølvet”, hvilket jo er en skamfuld gerning. I min barndoms skole var Arvesølv en sangbog i blåt bind, der rummede alle de klassiske danske sange. Det, man ikke vil miste.

Politiken har også talt med den anonyme Mikkel på 45, der arbejder som vagt, men har en uheldig privatøkonomi med kviklån og RKI-registrering. Det er naturligvis ikke rart for Mikkel, men tænk hvor godt det var, at han kunne skrabe 6.000 kroner sammen ved at sælge guld. Uden guld havde han ikke haft dem.

Din lykke er målet

Det korte af det lange er, at selvom Politiken vil have dig til at tro det, så er der intet som helst skamfuldt i at sælge sit guld eller sølv, fordi man har brug for pengene til noget andet.

Vi sælger investeringsguld hos Tavex, men pointen for os er ikke bare, at du skal eje guld. Du skal købe guld, fordi det giver dig nogle fordele. Det passer bl.a. på dine værdier, når andre aktiver falder i værdi. Det er let at omsætte til kontanter, når du har brug for det. Der er ikke moms på investeringsguld – i modsætning til smykkeguld.

Formålet med at eje guld er med andre ord, at du kan sikre din økonomi, så du får en lettere og lykkeligere hverdag og kan bruge dit liv bedre, f.eks. med mere tid sammen med familien i hverdagen.

Derfor er der absolut heller ingen skam i at sælge sit guld. For guld er bare guld – et middel til et bedre liv for dig.

Husk at sælge hos Tavex

Og hvis du overvejer at sælge det, gør det gerne til os her hos Tavex.

Vi tager imod både arveguld og arvesølv, og til gengæld giver vi dig markedet bedste pris.

Guldpris (XAU-DKK)
16242,40 DKK/oz
  
+ 37,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,25 DKK/oz
  
+ 4,70 DKK

Du vil måske også gerne læse