Opret ny alarm

Forfatter: Danskerne ved alt for lidt om makroøkonomi

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 22.01.2014
Guldpris (XAU-DKK)
16 740,30 DKK/oz
  
- 67,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
200,75 DKK/oz
  
- 0,23 DKK

Kaspar Colling Nielsen er forfatter og debuterede i 2010 med romanen “Mount København”. Sidste år udgav han den anmelderroste roman “Den danske borgerkrig 2018-24”, som er blevet nomineret til en stribe bogpriser, herunder Berlingskes. Men Kaspar Colling Nielsen er mere end blot skønlitterær forfatter, han er cand.merc.fil og bl.a. tidligere ansat i forsikringsselskabet Codans strategiafdeling. Der var bl.a. her, at han fik inspirationen til at begynde at skrive – og det var her, at han fandt ud af noget andet om sine landsmænd: den almindelige dansker ved næsten intet om makroøkonomi.

Berlingskes Jeppe Bangsgaard har interviewet forfatteren med den utraditionelle baggrund. Vi nupper to centrale citater herfra:

“I 2004 begyndte vi at lave analyser af den recession, der ville komme lige om lidt. En af de opgaver, vi sad med i min afdeling, var at vurdere, hvilke konsekvenser krisen ville have. Når jeg kom hjem fra arbejde om aftenen, stod der ofte en eller anden idiotjournalist på TV, som ikke vidste noget om økonomi, og interviewede en kommunikationsmedarbejder fra en af de store banker, der aktivt løj. Bankerne har helt sikkert lavet lignende analyser af, hvad der ville ske, men de prøvede at berolige danskerne. Jeg kan huske, at det kom bag på mig, hvor stort et underskud af viden, der er i befolkningen om økonomiske forhold på makroniveau,” siger Kaspar Colling Nielsen til Berlingske.

Han tøver ikke med at kalde det en af de største trusler for vores demokrati og fortsætter:

“Det er fuldstændig latterligt, hvad der foregår i den finansielle sektor. Det er svindel og humbug hele vejen igennem, og der er ingen demokratisk kontrol med det. Det ville jeg gerne skrive om.”

Guldpris (XAU-DKK)
16 740,30 DKK/oz
  
- 67,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
200,75 DKK/oz
  
- 0,23 DKK

Du vil måske også gerne læse