Opret ny alarm

Finans.dk skriver om Tavex og nyt ’goldrush’

Offentliggjort af Peter Kyhn i kategori Nyheder på 19.03.2020
Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 241,50 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 4,53 DKK

Finans.dk skriver om Tavex og nyt ’goldrush’. JP-Politikens økonomi- og erhvervssite Finans.dk har et interview med Tavex’ guldchef Wesley Valdez på forsiden torsdag den 19. marts. Emnet for artiklen hos Finans.dk er den ekstreme øgede efterspørgsel på guld, som Tavex har oplevet den sidste uge. Efterspørgslen startede stort set fra det øjeblik, hvor alvoren af coronasmitten gik op for danskerne.

Finans.dk skriver om Tavex og nyt ‘goldrush’. Screendump fra Finans.dk.

»Der er en eksplosiv interesse for fysisk investeringsguld fra private lige nu. Vi sælger guldmønter, guldbarrer og sølv. Sølv er dog udsolgt lige nu. På grund af coronavirus kan det være svært at få hjem, fordi grænser lukkes, og fly aflyses,« siger Wesley Valdez til Finans.dk.

Prisen på guld er faldet i den seneste tid, men ifølge salgsdirektøren er det ikke et udtryk for den reelle efterspørgsel på det fysiske marked for guld. Hans vurdering er, at nedgangen kommer som en konsekvens af aktiemarkedets kollaps, hvor investorer har brug for likvider til at kunne stille garantier og betale de såkaldte margin calls, og derfor ser sig nødsaget til at sælge billigt ud, lyder det videre i artiklen hos Finans.dk.

 

Selv om forsyningskæderne er ustabile med hensyn til levering af guld, er der endnu ikke problemer med at få guldet ud til kunderne. De bliver sendt som værdipakke med de sædvanlige kurerer, fortæller Wesley Valdez.

Tavex’ fysiske butik og valutaveksling på Hovedbanegården er lukket ned på grund af coronavirussen. Salget via webshoppen fortsætter dog i bedste velgående. Det går dog en smule trægt på grund af de mange besøg på Tavex’ hjemmeside.

Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 241,50 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 4,53 DKK

Du vil måske også gerne læse