Opret ny alarm

FED undersøger risiko for ny boble

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 09.01.2014
Guldpris (XAU-DKK)
16498,70 DKK/oz
  
- 32,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,66 DKK/oz
  
- 1,43 DKK

Ritzau Finans citerer Wall Street Journal for oplysninger om, at risikoen for en boble i finanssektoren var central på december måneds mød i FED, den amerikanske centralbank.

FED’s ledende folk er dog enige om at truslen er moderat, siger kilderne til Wall Street Journal, men risikoen for en boble bliver noget af det første, som Janet Yellen skal håndtere som chef for centralbanken, når hun tager over efter Ben Bernanke.

Interessen samler sig om aktiemarkedet hvor P/E for aktier i Dow Jones Industrial Average er steget til 17,0 fra 14,8 for bare et år siden. Det betyder, at investorer er villige til betale mere for aktier baseret på forventninger om fremtidig indtjening.

“Adskillige embedsmænd har kommenteret stigningen i P/E samt øgede tilbagekøb. Embedsmændene har også peget på stigningen i antallet af gearede lån og den tilsyneladende nedgang i kvalitet af disse lån”, citerer Wall Street Journal referatet af mødet.

FED mener dog stadig, at truslen er moderat og at aktiekurserne er på linje med historiske normer.

Ritzau Finans’ artikler viderebringes i samtlige større danske dagblade. Her er en henvisning til Politikens artikel: http://politiken.dk/oekonomi/gloekonomi/ECE2177675/usas-centralbank-undersoeger-risiko-for-ny-boble/

Guldpris (XAU-DKK)
16498,70 DKK/oz
  
- 32,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
209,66 DKK/oz
  
- 1,43 DKK

Du vil måske også gerne læse