Opret ny alarm

Ranking af brands for guldbarre

Offentliggjort af Heino Johansen 2 år siden
Guldpris (XAU-DKK)
14 022,70 DKK/oz
  
+ 84,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
158,10 DKK/oz
  
+ 1,83 DKK

Ranking af brands og producenter af guldbarre på verdensmarkedet

Der findes mange brands på markedet, som producerer guldbarre af høj kvalitet. De er derudover alle certificeret assyers og medlem af CHI Essayeour Fondeur. (på nær APMEX og Royal Canadian Mint.). Nedenfor har vi lavet en ranking af brands for guldbarre.

Top brands – God kvalitet, sikkerhed og købs/salgspris

Produkter i denne kategori producerer guldbarre af høj kvalitet og sikkerhed. Derudover er de let omsættelige på verdensplan og man får ofte de højeste salgspriser når man sælger.

Valcambi Suisse

Produceret i Schweiz – Verdens største raffinaderi, som producerer over 2000 tons finguld om året. Præget guldbarre i blisterplombering og højkvalitets gravering. Det bedst sælgende brand til seriøse investorer.

Credit Suisse

Ejet af Credit Suisse Group – Produceret af Valcambi Suisse (Schweiz). En af de mest krediterede brands, som bliver handlet af private, investeringsfonde samt banker.

PAMP Fortuna

Produceret i Schweiz – Et æstetisk design m. mange sikkerheds features. Raffinaderiet producerer op mod 800 tons guld om året. PAMP Fortuna er et af de mest high-end brands på markedet og bliver handlet meget i mellemøsten samt asien.

Argor Hereus

Produceret i Schweiz – de har en årlig kapacitet på 350-400 tons guld. De producerer guldbarre af høj kvalitet der især er populære på det tyske marked. De har gjort sig bemærket på deres holo-guldbar som tilbyder en exceptionel høj sikkerhed.

Apmex

American Precious Metals Exchange – En af markedets ledende sælgere af investeringsguld. De har solgt guld online siden år 2000 og tilbyder mere end 20.000 produkter i forskellige ædelmetaller. Alle guldforhandlere i nyere tid kender til dette brand.

Royal Canadian mint

Produceret i Canada – Canadierne har sat sig en af de største aktører på investeringsguld markedet siden 1979. De er kendt for en raffinerings proces der er næsten lige så velset som den Schweiziske. Deres produkter er eftertragtet verden over, og deres sikkerhedsfeatures er nogle, hvis ikke de bedste i verden.

UBS Bullion

Produceret i Schweiz – Union Bank of Switzerland – Den er udstedt af den største bank i Schweiz, som er kendetegnet ved deres Royal Class. Disse guldbarre er designet til at imødekommende nogle af de mest velhavende kunder i verden. Den bliver produceret af Agor Hereaus.

Middel brands – Ranking af brands for guldbarre

Denne kategori er for guldbarre som er af mellem høj kvalitet

Rand Refineries

Produceret I Sydafrika – Et verdenskendt raffinaderi som siden 1921 har raffineret mere end 50.000 tons guld. De er mest kendt for deres 1 oz mønter som er top tier, men de producerer også guldbarre i diverse størrelse. Barre er likvide, men ses ikke så ofte på det europæiske marked. Der er derfor heller ikke så stor efterspørgsel efter deres guldbarre og de købes derfor ofte som scrapbarre eller guldbarre af blandet mærke.

Metalor

Produceret I Schweiz – Metalor er et godt mærke som ofte tilbyde guldbarre til en billig pris. De er eftertragtet på markedet, men baren er ikke en del af CHI Essayeur Fondeur, som gør at det ikke er primo kvalitet.

Heimerle + Meule

Produceret I Tyskland – Producerer guldbarre af god kvalitet. Deres certifikat kan optimeres på flere punkter og er blandet derfor de er i mediocore. De tilbyder heller ikke serienummer på alle guldbarre. De er kendt for at raffinere metaler, de producere mange materialer af guld, sølv og platin til industri. Det er en god investering at købe dette brand, men man kan ofte få top mærker til samme pris.

Perth Mint

Produceret i Australien – Perth mint er kendt for deres high-end prægning. Deres mønter er uden tvivl af kvalitet der rangere dem blandt de bedste i verden. Deres guldbarre derimod mangler nogle features. Den mangler et serie nummer, og der har også været mange forsøg på at kopiere barren, som selvfølgelig påvirker efterspørgslen. Det er en god bar at købe, men prismæssigt kan man finde bedre alternativer til samme pris.

Scotsdale

Produceret i USA – En kendt brand som gør sig kendt på det europæiske marked. Scotsdale har aldrig formået at gøre sig som en ledende spiller på det internationale marked. Deres prægning er ikke top kvalitet, men de producerer glimrende støbte guldbarre. En scotsdale guldbar bliver købt til scrap priser på det europæiske marked, og det er derfor ikke en go to guldbar hvis du investerer i guld og er bosat i Europa, Østen eller Asien.

Swiss Kantanolbank

Produceret i Schweiz – Selvom det er et Schweizisk mærke af høj kvalitet, har de ikke formået at få en gennemtrængende position. Deres design tilbyder høj sikkerhed, men mange bryder sig ikke om designet. De er produceret af Argor Heraus, men ses som et underprodukt og ikke et konkurrende produkt. Barrene ses ofte i mindre størrelse og bliver ikke købt af den seriøse eller velhavende investorer.

Geiger Edelmetalle

Produceret i Tyskland – Det er et mellem stort raffinaderi der producerer guld af eget brand samt sælger en masse produkter fra andre raffinaderiger. De producerer ofte guldbarre af mindre størrelse til særlige begivenheder. Det er ikke wholesale priser som de tilbyder, og de kan derfor ikke konkurrer med større spillere på markedet. Geiger Edelmetalle ses mere som en forhandler end en producent på det globale marked.

Sunshine Minting

Produceret i USA (Idaho) – De spiller en større rolle på det amerikanske marked. De har en on-site opbevarings mulighed for større kunder. Det er ikke et mærke man ser ofte på det europæiske marked, og derfor kan man ikke forvente at få andet end scrapbar priser for deres produkter.

The Royal Mint

Produceret I England – Et af de ældste mønttrykkerier samt raffinaderi i verden. The Royal Mint er kendt verden over for deres produktion af sovereigns, queens beast og britannia. De producerer også støbte guldbarre af høj kvalitet m. serienummer, men de handles mest på det britiske marked. Selvom The Royal Mint har værktøjerne til at placere sig i toptier, er det tilbagekøbsprisen på deres guldbarre, som får dem til at lande i dette felt. Forskellen til toptier er lige på kanten, men likviditeten er det som de desværre fejler på.

IGR

Istanbul Gold refinery – Produceret I Tyrkiet. Et rigtig fint brand, som producere guldbarre af højkvalitet. Sikkerheden er i top og deres guldbarre besidder alle de elementer en præget bar bør have. Det er derfor en fin bar at købe, men den ses ikke ofte på det Europæiske marked. Tyrkiet er en ledende spiller i den globale guldhandel, men pga. Svindel med smykker, er der mange der holder sig fra tyrkisk produceret guld. IGR er dog en undtagelse og er et produkt man sagtens kan investerer i hvis prisen er korrekt. Dog pga. Tyrkiets historie for produceringen af guld, tyer mange til at klippe baren over og købe den til scrap værdi.

Engelhard 

Produceret I USA – En gammel amerikansk virksomhed, som efterfølgende er blevet opkøbt af en tysk virksomhed. De har tidligere været en af de største spillere på markedet for investeringsguldbarre, men har tabt sin charme igennem årene. Virksomheden har haft mere fokus på wholesale af mineraler og kemikalier. Disse guldbarre er sjove af eje for historiens skyld, nogle guldbarre har endda også en vintage værdi. Det er dog ikke et mærke man ser handlet ofte på den anden side af Atlanten.

Umicore

Produceret i Belgien – Umicore, er en stor spiller på det amerikanske marked. Virksomheden raffinere også cobolt, zink og mange andre metaller. Virksomheden har en lang historik med metaller fra Congo. Der stilles derfor ofte spørgsmål til forhold og guldets oprindelse. Umicore bliver ofte brugt til produktion af smykker og ses derfor mere som en smeltebar fremfor en investeringsbar. Man kan sagtens investerer i Umicore med god samvittighed, men der findes mange andre bedre alternativer på marked som er mere likvide og mere anerkendt. Belgien er ikke betegnet som en af de førende producenter af guldbarre. Det er derfor de ikke kan komme i toptier kategorien.

Johnson Matthey

Produceret I England – Et godt brand, som har solgt alle deres rettigheder i 2015 til Asahi Gold refinery. Kvaliteten er top, men nogle sikkerheds features kunne blive optimeret. Det er en fin guldbar og de ældre kan have et vintage premium. Virksomheden beskæftiger sig primært med kemikalier og bæredygtige teknologier.

Asahi

Produceret i USA (Salt Lake City) – Et godt brand som har de sikkerhedskræv en præget guldbar bør besidde. Den eneste grund til at dette brand er i mediocore er pga. De sjældent ses på andre markeder end det amerikanske. Det er krediteret og der er ikke en finger at sætte på deres produktion.

Low brands – Ranking af brands for guldbarre

Elemetal

Produceret i Ohio USA – En guldbar af høj kvalitet og gode sikkerheds features. Grunden til virksomheden er i “low brand” kategorien skyldes virksomhedens konstante finansielle problematikker samt. bøder fra fra Southern Disctric of Florida pga. De ikke kan leve op til Statens hvidvask krav. Derudover har de haft et samarbejde med NTR Metals, som har købt guld fra illegale miner i Peru. Et brand som dette bør ikke blive handlet med, da det er med til at give guldbranchen et blakket ry. Vi har derfor ingen interesse i at støtte eller handle m. denne virksomhed.

 

Book en gratis konsultation  ... Eller giv os et ring på +45 3311 1510

Guldpris (XAU-DKK)
14 022,70 DKK/oz
  
+ 84,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
158,10 DKK/oz
  
+ 1,83 DKK

Du vil måske også gerne læse