Opret ny alarm

Hvad betyder Spot, Bid, Ask, Spread og Premium ?

Offentliggjort af Tavex A/S 6 år siden
Guldpris (XAU-DKK)
16022,60 DKK/oz
  
+ 41,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
201,69 DKK/oz
  
- 3,39 DKK

Når man dykker ind i investering i guld og sølv, dukker der ofte en række fagtermer op, som det er vigtigt at forstå. I teksten nedenfor giver vi svar på spørgsmålet: “Hvad betyder Spot, Bid, Ask, Spread og Premium?” Vi udforsker disse begreber for at, give dig en bedre forståelse af deres betydning inden for ædelmetaller.

Spot price (på dansk: “Spotprisen”)

Spotprisen er den aktuelle markedspris på guld, som fastsættes ud fra faktorer såsom udbud og efterspørgsel på de globale finansielle markeder. Spotprisen angives i enheden 1 troy ounce (oz) for både guld og sølv.

Bid price (på dansk: “Køb”)

Bid er den pris, som markedsaktører som Tavex er villige til at betale for køb af guld eller sølv.

Ask price (på dansk “sælg”)

Ask er prisen, som markedsaktører som Tavex er villige til at sælge guld eller sølv for.

Spread

Spread er forskellen mellem “ask” og “bid” prisen. For eksempel, hvis “bid” prisen for en 1 oz guld Philharmoniker er DKK 13.000 og “ask” prisen er DKK 13.900, så er “bid-ask spreadet” DKK 900. Et lavt bid-ask spread er ofte en indikator for høj likviditet. Produkter med høj likviditet, som f.eks. Philharmoniker mønten, vil have en mindre bid-ask spread sammenlignet med mindre kendte mønter. – Hvilket betyder, at investorer sparer penge ved handel med mønter eller barrer.

 

Alle produkter, som Tavex tilbyder, har en “premium” (på dansk: præmie/avance). Præmien tillægges for at dække omkostninger ved produktion og distribution. Præmien beregnes ved at trække spotprisen fra produktets pris. For eksempel, hvis den aktuelle spotpris for guld er DKK 13.300 og Tavex sælger en 1 oz guld Philharmoniker for DKK 13.900, er præmien DKK 600.

Hvis du er nysgerrig efter at lære mere om guld eller sølv, så book en gratis konsultation via linket nedenfor.

 

Book en gratis konsultation … Eller giv os et ring på +45 3311 1510

Guldpris (XAU-DKK)
16022,60 DKK/oz
  
+ 41,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
201,69 DKK/oz
  
- 3,39 DKK

Du vil måske også gerne læse