Opret ny alarm

HVAD betyder “spot”, “bid” & “ask”, “spread” og “premium”?

Offentliggjort af Tavex A/S 3 år siden
Guldpris (XAU-DKK)
12 080,10 DKK/oz
  
- 9,40 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
155,24 DKK/oz
  
- 0,94 DKK

The spot (på dansk: “spotprisen”) er den nuværende markedspris på guld som fastsættes på baggrund af faktorer såsom udbud og efterspørgsel i det globale finansielle markeder. Spotprisen angives i 1 troy ounce (oz) på finguld eller -sølv.

The bid (på dansk: “køb”) er den pris som markedsaktører, såsom Tavex, er villige til at købe guld eller sølv for.

The ask (på dansk “sælg”) er prisen som markedsaktører, såsom Tavex, er villig til at sælge guld eller sølv for.

The spread er forskellen mellem “ask” og “bid” prisen. For eksempel hvis “bid” for en 1 oz guld Philharmoniker er DKK 9.900 og “ask” er DKK 10.500, så er “bid-ask spread” DKK 600. Et lavt bid-ask spread er ofte en god indikator på høj omsættlighed. Produkter med høj omsættelighed, såsom Philharmoniker mønten vil have et lavere bid-ask spread sammenlignet med andre knapt så kendte mønter, hvilket betyder, at du som investor sparer penge, når du handler dine mønter eller barrer.

Alle produkter som Tavex udbyder, sælges med en premium (på dansk: præmie/avance). Præmien tillægges for bla. at dække produktions- og distributionsomkostninger. Premien udregnes ved at trække spotprisen fra prisen på produktet. Eksempelvis hvis den nuværende spotpris på guld er DKK 10.000 og hvis Tavex sælger en 1 oz guld Philharmoniker for DKK 10.500 så er præmien DKK 500.

Guldpris (XAU-DKK)
12 080,10 DKK/oz
  
- 9,40 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
155,24 DKK/oz
  
- 0,94 DKK

Du vil måske også gerne læse