Opret ny alarm

ECB's opkøb kan føre til stigende rente

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 05.03.2015
Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 244,80 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 4,40 DKK

ECB’s opkøb kan føre til stigende rente

Her i marts begynder ECB sit første USA-inspirerede månedlige obligationsopkøb for ikke mindre end 60 mia. euro, som skal vare helt frem til september 2016. Tanken er, at pengeindsprøjtningen skal få renten ned, så der kan komme gang i hjulene – det gælder de dele af euroområdet, som ikke har meget lave renter allerede. Men allerede nu er der kritiske røster fremme, som mener, at opkøbene kan føre til stigende rente.

Børsens Hakon Redder har til dagens udgave talt med chefanalytiker Jan von Gericht fra Nordea i Helsinki.”Der er en betydelig risiko for en skuffelse,” mener von Gericht. Han peger på, at “hvis de første dele af ECB’s opkøb ikke er i stand til at få obligationsrenterne markant længere ned, så kan det i markedet nemt blive tolket som et signal til at tage profit hjem og dermed sende obligationskurserne ned og renterne op.”

von Gericht får støtte af Justin Knight, strategichef hos UBS, der til ft.com siger, at han forventer stigende renter i takt med, at investorerne tager profitten hjem, og fra Laurence Mutkin fra BNP Paribas, der også venter stigende renter.

Læs mere i Børsen i dag:

http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/106576/artikel.html (kræver abonnement på Børsen)

Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 244,80 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 4,40 DKK

Du vil måske også gerne læse