Opret ny alarm

Deutsche Bank: Absurdistan mod afgrunden

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 09.10.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 237,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 4,70 DKK

En af verdens største banker, tyske Deutsche Bank, har udgivet en rapport kaldet The Next Financial Crisis, som rummer en sønderlemmende kritik af den pengepolitik, som Vesten har ført siden 1970’erne.

14.000 mia. USD i gæld

En omfattende afregulering har tilladt private banker “at skabe penge på et niveau aldrig set før i historien”, hvilket har ført til en hidtil uset gældsætning, hvor verdens fire største centralbanker sidder på aktiver, mest obligationer, for i alt 14.000 mia. USD.

Deutsche Bank kalder det et “pengepolitisk absurdistan”.

Kapitalejerne forgyldt, økonomien sårbar, politikken populistisk

Samtidig, skriver banken, har denne økonomiske politik har “tvivlsom effekt”. For vi har aldrig tidligere haft kombinationen af negative renter, høj gæld og oppustede priser på aktiver. Samtidig er økonomien for samfund og privatpersoner (der også har øget sin gæld kraftigt) blevet meget sårbar på grund af gældsniveauerne.

Effekten ved hele afreguleringen og indpumpning af midler i markederne har især været, skriver Deutsche Bank, systematisk at overføre gevinster til kapitalejere. Det har også ført til, at man ikke har haft ressourcer til at føre en aktiv finanspolitik, hvilket har ført til politisk populisme.

Kan vi tro på Deutsche Bank?

Alle har vi en bestemt forventning, når vi læser, hvad en storbank skriver.

Når en af verden største banker stiller sig op og kritiserer, at den selv og andre banker nærmest uden ansvar har fået overladt privilegiet at skabe penge til verdensøkonomien – og dermed også har fået den magt, der følger med retten til at skabe penge – så må man i særlig grad tage ordene alvorligt.

Willkommen nach Absurdistan. Velkommen til absurdistan.

Finans.dk’s opinionsredaktør Magnus Barsøe har skrevet en gennemgang af Deutsche Banks rapport. Læs hans artikel her: http://finans.dk/debat/ECE9899907/storbanken-deutsche-bank-advarer-her-lurer-det-naeste-finansielle-krak/?ctxref=ext

 

Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 237,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 4,70 DKK

Du vil måske også gerne læse