Opret ny alarm

Dansk guldhandler bag ny kryptovaluta

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 18.01.2018
Guldpris (XAU-DKK)
16 317,90 DKK/oz
  
- 421,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,90 DKK/oz
  
- 9,83 DKK

af Peter Kyhn, Tavex

Succesen for Bitcoin og en del af de andre kryptovalutaer får idéen med at oprette selvopfundne valutaer til at brede sig. Valutaerne er uden for centralbankernes kontrol og initiativtagerne siger, de er begrænsede i oplag på grund af datakodning.

Og begrænsning er forudsætningen for værdi, for hvem vil betale penge for noget, som ingen ved hvad er, og som bare kan duplikeres i ønsket mængde?

En potentielt ny kryptovaluta, som både har med Danmark og med guld at gøre, er jinbicoin, skriver Ritzau, der citerer Børsen i Jyllands-Posten.

Over en halv milliard til opfinderne

Jinbicoin er et token, som udstedes af den britiske investeringsfond eCommodities PLC, som ifølge Børsen i længere tid, og hidtil uden succes, har forhandlet med Nasdaq First North om en notering. Tanken er, at den nye valuta skal rejse 547 mio. DKK til eCommodities.

eCommodities investerer i ædelmetallerne guld og sølv samt i råvaren kobber og i mineteknologi.

Bag ved denne kryptovaluta står bl.a. den danske commoditieshandler Lars H. Steffensen, der nu er Special Consultant inden for mineteknologi og minedrift vedrørende commodities og ædelmetaller, og medlem af tremandsledelsen i eCommodities PLC.

Steffensen har i mails til potentielle investorer søgt at rejse penge til den nye kryptovaluta, skriver Børsen.

Steffensen kogte over

Indtil sidste år var Steffensen chef for den London-baserede commoditieshedgefond Ebullio frem til dens konkurs, hvilket ifølge Børsen har givet ham nogle ridser i lakken og retssager fra utilfredse kunder og ansatte, som mener de er blevet snydt af Lars Steffensens fond.

Ebullio, der var grundlagt i 2007, administrerede nogle futures og et par special purpose vehicles, men gik senere også direkte ind i minedrift og mineraludvinding.

Tanken var, at Ebullio med basis i to miner i Hakkari og Tufanbeyli i det østlige Tyrkiet skulle være den mest effektive og billigste producent af zink og kobber til det europæiske marked og den største i Tyrkiet i 2023. Det bliver der ikke noget af, da filmen knækkede langt inden da.

Det kan være værd at huske på, at ebullio er latin og direkte oversat betyder “jeg bobler op” eller “jeg koger”.

Lars H. Steffensen har i øvrigt 31 års erfaring som commoditieshandler i London, så han er ikke ubekendt med miljøet.

Og Lars H. Steffensen er faktisk ikke en helt almindelig børshandler med en handelshøjskoleeksamen bag sig.

En ikke helt almindelig børshandler

For godt nok har han, som så mange andre der er kommet til penge (og en del uden), haft en svaghed for at lade sig fotografere med de rigtige mennesker, som f.eks. fhv. premierminister David Cameron og hustru, men han har også læst jura og teologi.

Han er også, ifølge sin biografi hos eCommodities, næstformand i The Anders Lassen VC Society oprettet til ære for den danske krigshelt fra 2. verdenskrig, som faldt i Norditalien og fik Storbritanniens fornemste militære orden, Victoriakorset, foruden den næstfornemste, Military Cross. Selskabet samler penge ind til forsødelse af de britiske SAS-elitesoldaters liv.

På eCommodities’ ledelsesside er han desuden fotograferet foran et billede af den britiske statsmand, Sir Winston Churchill, “hans store helt”. Man bliver helt sympatisk indstillet over for manden.

På den anden side har anklagerne om overvurdering af aktiver og misinformation af investorer stået i kø, siden problemerne kogte op i Steffensens nu krakkede hedgefund Ebullio.

En dansker til

Formand for eCommodities PLC er i øvrigt den danske advokat Anders Hansen, der i øvrigt har møderet for Højesteret, ridderkors, grad som oberstløjtnant af reserven og er fhv. formand for Garderforeningens afdeling i Storbritannien.

Artiklens forfatter har forsøgt at få en kommentar fra Lars H. Steffensen, men han har ikke svaret.

 

Guldpris (XAU-DKK)
16 317,90 DKK/oz
  
- 421,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,90 DKK/oz
  
- 9,83 DKK

Du vil måske også gerne læse