Opret ny alarm

Danmarks BNP op 0,5% i tredje kvartal

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 28.11.2014
Guldpris (XAU-DKK)
16243,30 DKK/oz
  
+ 28,80 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,35 DKK/oz
  
+ 4,50 DKK
Tavex valuta banner

Danmarks bruttonationalprodukt steg 0,5% på årsbasis i tredje kvartal, meddeler talknuserne fra Danmarks Statistik.

Flere aviser kalder stigningen overraskende, eftersom, en række banker faktisk havde troet på et fald, men man skal ikke længere tilbage end ultimo august, hvor regeringen regnede med en økonomisk vækst på 1,3% baseret på vækst alene i årets sidste kvartaler.

Danske Bank fastholder over for finans.dk, at man regner med negativ vækst i sidste kvartal – og at man i øvrigt ikke kan forklare, hvor væksten kommer fra. Af tallene fremgår dog, at det er offentligt forbrug og som den positive overraskelse, private investeringer, som har trukket væksten frem, mens forbrugerne har skruet privatforbruget ned med 0,6% – hvilket er meget kedeligt. Danskes økonom omtaler i øvrigt de 0,5% som “høj vækst”, hvilket muligvis kan skyldes, at krisen har varet så længe, at selv økonomer glemmer, hvordan virkelig høj vækst ser ud.

Samme medie, altså finans.dk, brillerer med en af den slags sammenligninger, der er så relative, at de i hvert fald ikke beviser den implicitte påstand, som de er sat i søen med. Finans.dk skriver nemlig, at Danmark med tallet for tredje kvartal placerer sig “helt i toppen af den europæiske vækstliga.” Javel, så. Men at man kan komme det med en vækst på 0,5%, siger vist meget mere om, hvor skidt det egentlig går i Europa, end at vi er særlig dygtige her i landet.

Finans.dk’s artikel om samme emne ses her:

http://finans.dk/live/okonomi/ECE7243854/%C3%98konomien-i-overraskende-fremgang/

Guldpris (XAU-DKK)
16243,30 DKK/oz
  
+ 28,80 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
210,35 DKK/oz
  
+ 4,50 DKK

Du vil måske også gerne læse