Opret ny alarm

Centralbankchef: Alle bør eje 100 g guld

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 17.02.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16832,60 DKK/oz
  
- 45,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,84 DKK/oz
  
- 4,11 DKK

I Danmark har vi i Tavex sat den målsætning, at enhver dansker skal eje en troy ounce guld (31,1 g).

I det centralasiatiske land Kirgisistan har centralbankchefen sat barren højere. Han vil gerne have, at samtlige indbyggere ligger inde med 100 g guld, skriver Finans.dk med reference til Bloomberg News.

Centralbankchefen Tolkunbek Abdygulov vil lige som vi her hos Tavex gerne have, at man diversificerer sin kapital – spreder risikoen – så man ikke mister hele sin formue, hvis ét marked skulle kollapse.

Guld i stedet for kvæg

De fleste danskeres opsparing ligger enten i mursten (bolig) eller i aktier (pension). I Kirgisistan, som var en del af Sovjetunionen frem til dens sammenbrud i 1991, har befolkningen traditionelt ernæret sig ved kvægopdræt – og mange kirgisere har deres formue bundet i kvæg.

Centralbankchef Abdygulov mener, at en beholdning af guld kan balancere den usikkerhed, der ligger i at have formuen stående i kvæg. Han peger på, ganske som vi gør i det Tavex, guldets unikke evne til at bevare værdi over tid. Det ligger dermed i det hele, at man skal investere i guld og beholde det i lang tid – nøjagtig hvad vi i Tavex råder vores kunder til.

Centralbank øger beholdning

Tolkunbek Abdygulovs kirgisiske centralbank nøjes ikke med at prædike for indbyggere – den går foran med et godt eksempel. For hvor de fleste andre centralbanker har skåret ned for guldindkøbet i 2016, har National Bank of Kyrgyz Republic øget sine beholdninger.

Der er sket, samtidig med, at centralbanken de sidste to år har solgt guld direkte til befolkningen – 140 kg af det gule metal er det blevet til.

Hvis kirgiserne følger Tolkunbek Abdygulovs anbefaling, så vil de 6 mio. indbyggere komme til at eje 600 tons guld. Det er faktisk mere, end den europæiske centralbank ECB har stående i guldreserver.

 

Guldpris (XAU-DKK)
16832,60 DKK/oz
  
- 45,30 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
207,84 DKK/oz
  
- 4,11 DKK

Du vil måske også gerne læse