Opret ny alarm

Asiatisk realisme versus nordisk krig mod kontanter

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 05.02.2016
Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 242,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 4,87 DKK

For nogle uger siden omtalte dansk presse nogle bemærkelsesværdige udtalelser fra Norges største bank, DNB, og dennes direktør, Trond Bentestuen. DNB og Bentestuen mente, at det ikke blot burde være målet for en bank som DNB at komme af med kontanter som betalingsmiddel, men at det også burde være samfundets mål. Alle, der har stået og ventet med sedler i hånden i en dansk bankfilial, ved, at bankerne egentlig ønsker dine kontanter hen, hvor peberet gror. Det er bare sjældent, at de som Bentestuen siger det lige ud.

Nu har Finans.dk ladet den Singapore-baserede forfatter Jan Lund komme med et modsvar på bankernes drøm om et kontantløst samfund – set fra Asien. Det er så godt, at du burde læse kommentaren selv, så linket finder du længere nede. Men vi tager lige Jan Lunds afsluttende bemærkninger om det kontantløse samfund her:

“… i enhver praktisk henseende er projektet uigennemførligt, måske ud over små kontrollerbare samfund som de skandinaviske, hvor det selvfølgelig også er problematisk. Allerede de nuværende begrænsninger ved kontanthandel er et problem – og hvad med turisterne? I Kina, Indien og de folkerige asiatiske samfund vil milliarder af mennesker altid bruge håndterbare kontanter – uanset om de har form som sedler, mønter, guld, sølv, ædelsten eller glasperler.”

Læs selv mere her:

http://finans.dk/live/opinion/ECE8414838/krigen-mod-kontanter/

Guldpris (XAU-DKK)
16253,60 DKK/oz
  
+ 242,90 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
206,07 DKK/oz
  
+ 4,87 DKK

Du vil måske også gerne læse