Opret ny alarm
Opret ny Tavex Prisbot
+ -
Opret ny Tavex Prisbot
Tavex Prisbot opsummering

Du kan annullere en Prisbot™ når som helst, og den automatiske ordre botten laver, er ikke bindende.

Kun +3% spot

1 oz Australsk Kænguru Guldmønt tidligere årgange

Ikke på lager
Tavex er glade for at kunne præsentere den Australske Kænguru guldmønt (tidligere årgange) og af usædvanlig høj ... Læs mere
Vi sælger Vi køber
1-9
-
16531,54 DKK
10+
-
16556,81 DKK
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introduktion

Tavex er glade for at kunne præsentere den Australske Kænguru guldmønt (tidligere årgange) og af usædvanlig høj kvalitet, Australiens mest ikoniske guldmønt. Udstedt for første gang i 1989 af den berømte Perth Mint, var det den første guldmønt til minde om et af verdens mest unikke dyr - den australske kænguru - i 99,99% rent guld. Kænguru guldmønter erstattede de australske Nugget-guldmønter, som havde været i produktion siden 1986. Kængurumønter er velegnede til både samlere og investorer. Mønten er gyldigt betalingsmiddel i Australien, og den 1 ounce australske kænguru mønt har en pålydende værdi på 100 dollars og kan erhverves med et lavt spread i forhold til den gældende spotpris på guld.

 

1 oz Australsk Kænguru Guldmønt tidligere årgange sælges som cirkuleret mønter og årgange kan derfor variere. Kontakt os hvis du er på jagt efter specielle årgange.

Hvorfor dette produkt

 • Australske kænguru guldmønter følger prisen på guld. Værdien af disse mønter er primært bestemt af deres fine guldindhold, som er knyttet til den gældende guldpris.
 • Australske kænguru guldmønter er penge. De er lovligt betalingsmiddel i Australien og accepteres og udveksles som sådan i hele verden.
 • Australske kænguru guldmønter er 24 karats rent kunstværk. Det, der adskiller denne mønt fra resten, er dens fine kunstneriske detaljer i kombination med matte og skinnende overflader med højpolerede motiver, hvilket gør, at mønten diffrakterer en bemærkelsesværdig guldglans. Dette er virkelig iøjnefaldende for alle, der beundrer dyrebare kunstværker.
 • Australske kænguru guldmønter er populære blandt samlere. Den australske kænguru guldmønt er én af kun to lovlige betalingsmiddel guldmønter i verden, der ændrer sit design af hovedmotivet hvert år. Det andet eksempel er den kinesiske Panda guldmønt.
 • Australske kænguru guldmønter sælges med en lav præmie. Som partner i Perth Mint er Tavex i stand til at tilbyde australske kænguru guldmønter med en lav forhøjelsespræmie.
 • Australske kænguru guldmønter er internationalt anerkendte. I kontinuerlig produktion i 28 år og ved at portrættere billedet af den mest magtfulde og længst fungerende dronning i det 20. århundrede, dronning Elizabeth II, er den australske kænguru guldmønt et kendt navn på det globale guldmarked.
 • Australske kænguru guldmønter svarer til en opsparing. Australske guldkænguru-mønter er et ideelt valg for enhver langsigtet opsparer, der værdsætter sikkerheden og stabiliteten ved at eje guldmønter med fysiske lovlige betalingsmidler.
 • Australske kænguru guldmønter er en fremragende måde at diversificere din portefølje på. Gulds lave korrelation med andre finansielle aktiver gør, at australske kænguru guldmønter fungerer som en porteføljesikring mod markedsrisiko.

At købe guldgenstande betyder lav risiko og sikring af værdi

Gulds værdi er steget i årenes løb, hvilket gør det ideelt til at bevare eller øge ens formue.

 • Produkt værdi (1pc)
  17384,17 DKK
 • Tilbagekøbspris
  16531,54 DKK
 • Din risiko nu
  852,63 DKK

Fakta: Prisen på guld er i DKK steget 89.76% igennem de sidste 8 år. Den laveste pris var 7537,09 DKK/oz og den højeste pris 17061,50 DKK/oz. Den aktuelle markedspris er 16846,60 DKK/oz

Australske ”nuggets” / kænguru guldmønt – absolut australske

Talrige navne bruges i dag til at beskrive den australske Nugget / Kangaroo guldmønt:

* Australske Nugget

* Australske Kangaroo

* Australske Gold Nugget

* Australske Gold Kangaroo

Årsagen til de flere navne er skyldes, at i perioden 1986-1989 var møntens hovedmotiv en guldklump, deraf det oprindelige navn på mønten. Den afbildede guldklump var ment som et symbol på Australiens historie for at have produceret nogle af de største guldklumper i verden, en af dem er “The Welcome Stranger”, med en raffineret vægt på en bemærkelsesværdig 2315 troy ounce, eller 72 kilo. Selv om guldklumper blev afbilledet på den australske Nugget guldmønt i flere år, blev motivet i 1989 erstattet med en mere bredt kendt symbol på Australien: Kænguruen. Udover at ændre motivet, blev navnet på mønten ligeledes ændret fra australske Nugget til australske Kangaroo; alle de andre specifikationer af mønten forblev i det væsentlige det samme. Da kænguruen er hjemhørende i Australien, var tilknytningen til guldmønten mere indlysende.

Udover at være afbildet på den australske Kangaroo guldmønt, fremgår kænguruen også som et emblem på Australiens våbenskjolde. Faktisk anses kænguruen for at være det uofficielle symbol på Australien.

 

Den australske Kangaroo guldmønt er verdens største guldmønt

I 1991 introducerede Perth Mint den australske Kangaroo ét kilo guldmønt. Det var første gang, en statsejet guldraffinaderi havde udstedt en guldmønt af denne størrelse som samtidig var guldigt betalingsmiddel. I modsætning til de lettere Kangaroo guldmønter hvor det vigtigste kængurumotiv varierer fra år til år har et kilo Kangaroo guldmøntens hovedmotiv, som forestiller en rød australske kænguru, ikke ændret sig siden 1991. Til dags dato er der blevet solgt ca. 23.600 stykker af et kilo Red australske Kangaroo guldmønter.

Dertil kommer, at Perth Mint i 2011 har krydset en anden stor milepæl ved at være det første raffinaderi i verden der har producret en et ton Rød australske Kangaroo guldmønt. Mønten blev lavet af massivt 24 karat guld og var på det tidspunkt vurderet til over en $ 50 millioner dollars. Den massive australske Kangaroo guldmønt brød den tidligere rekord som den mest værdifulde guldmønt nogensinde produceret. Den tidligere rekord for den mest værdifulde guldmønt blev holdt af Royal Canadian Mønts 100 kilogram canadiske Maple Leaf guldmønt.

The Perth Mint ?

The Perth Mint is a world distinguished mønt and ædelmetalraffinaderi som befinder i byen Perth i det vestlige Australien. Perth Mint blev grundlagt i 1896 af Englands Royal Min som følge af de dye guldfund i det vestlige Australien. Perth Mints opgaver var at udvinde guld fra minerne og producere guld sovereigns fra det raffinerede guld. Mellem 1899 og 1931 producerede Perth Mint betydelige mængder af guld sovereigns som blev distribueret i Australien og på tværs af det Britiske Imperie og blev brugt som imperiets valuta. Britisk kontrol over Perth Minth blev overdraget til regeringen i det vestlige Australien som derefter overtog Perth Mints ejerskab. I dag hyldes the Perth Mint for dens exceptionelle kvalitet af dets mønter i verdensklasse kvalitet såsom Kookaburra og Koala sølvmønter og Lunar serien. Perth Mint har været medlem af London Gold Market (forgængeren for LBMA) siden 1934. Svanedesignet, som er Perth Mints officielle assay stempel registreret hos LBMA, anerkendes internationalt og var inspireret af møntens beliggenhed i Perth, hvor byens vigtigste flod, Swan River, løber igennem byen.

Produktvægt i gram
31.10659
Guld vægt i gram
31.10348
Renhed
999.9
Guld vægt i troy ounces
1
Diameter
32.1
Tykkelse
-
Beskrivelse af pålydende værdi
100 dollars
Producent
The Perth Mint, Australien

Forside

Forsiden portrætterer billedet af dronning Elizabeth II. Årsagen til at forestille sig Hendes Majestæt Dronningen stammer fra Australiens medlemskab af Det Forenede Kongeriges Commonwealth of Nations. Ved at være medlem af Commonwealth har Australien dronning Elizabeth II som sin regerende konstitutionelle monark. Over dronningens billede er teksten "ELIZABETH II" og "AUSTRALIA". Indskrevet under billedet er den nominelle pålydende værdi på 100 dollars og designerens initialer "IRB" - Ian Rank-Broadley.

Bagside

Bagsiden viser Australiens mest berømte dyr, kænguruen, og over den er indskrevet "AUSTRALIAN KANGAROO". Under kænguruen er året for prægning, vægt og renhed. Til højre for kænguruen er bogstavet "P", som står for Perth Mint. Designet på kænguru-guldmøntens bagside ændres hvert år.

Emballage

Hver mønt er individuelt pakket i en hård plastikkapsel på Perth Mint.

Afhentning i Tavex butik

Du kan vælge at afhente din bestilling i vores butik i København. Så snart vi modtager din betaling kontakter vi dig via mail og telefon, og du kan herefter afhente din bestilling.

Levering via UPS

Efter modtagelse af din betaling afsendes din bestilling hurtigst muligt (normalt indenfor 24 timer) og du modtager et trackingnummer fra UPS. UPS` leveringstid er ca. 1-3 hverdage.

For at sikre, at vores kunder personligt modtager og kvitterer for modtagelsen af de afsendte varer, sendes bestillinger som værdipakke via UPS med omdeling, hvor underskrift er påkrævet. UPS forsøger levering af tre gange. Har man ikke været hjemme til modtagelse af pakken efter de 3 forsøg, returneres pakken til Tavex. Du kan følge din pakke via dit Trackingnummer her.

I visse tilfælde er det muligt at bestille afhentning af din pakke ved et UPS udleveringssted, dette kræver særlig aftale med Tavex. Vi gør opmærksom på, at udleveringssted kan bede om fremvisning af ID ved afhentning af pakker.

Bemærk venligst, at alle bestillinger (medmindre andet aftales med Tavex) sendes med omdeling, og at du derfor være hjemme og underskrive for modtagelse – Kontakt os hvis du ønsker at få sendt din pakke til et UPS udleveringssted.

Forsikring

Din pakke sendes som forsikret værdipakke med UPS og såfremt din pakke mod forventning skulle forsvinde eller blive beskadiget under transporten, vil Tavex gen-sende din bestilling eller refundere din betaling. Forsikringen er gældende indtil du har kvitteret og modtaget for pakken.

Emballage

Din bestilling pakkes i beskyttet emballage og sendes i en diskret umarkeret kuvert/pakke.

Tracking

Så snart din bestilling er pakket, sendes dit trackingnummer til din email. Via UPS hjemmeside kan du følge din pakkes lokation og status.

Forsendelsesomkostninger

Ædelmetaller (Guld og sølv)*:

Tavex tilbyder fri fragt ved køb over 8.500 DKK(ekskl. moms.)

0 – 8.500 DKK (ekskl. moms) = 123,75 DKK

8.500 – 1.000.000 DKK (ekskl. moms) = Fri fragt

1.000.000 + DKK (ekskl. moms) = Kontakt os

Valuta*:

Tavex tilbyder fast lavt gebyr på kun 49,99 DKK (ekskl. moms.)

 

*Overstående priser er gældende for leveringer i Danmark (ikke inklusiv Grønland eller Færøerne). Såfremt du ønsker levering til udlandet bedes kontakte os på +45 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Forsinkelser/varer som ikke er på lager

Såfremt din pakke mod forventning afsendes senere, et givet produkt ikke er på lager eller midlertidigt udsolgt, så vil du blive kontaktet via telefon eller email og du vil få oplyst om forventet leveringstid af din bestilling.

OBS: Ved levering med UPS og afhentning i vores butik skal du fremvise gyldigt billede-ID (pas eller kørekort).

Ædelmetaller (Guld og sølv):

 • Fri fragt ved køb over 8.500 DKK
 • Stort lager
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

 

Valuta:

 • Lav fragtgebyr på kun 49,99 DKK
 • Over 50 forskellige valutaer
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

Stort antal på lager

Størstedelen af Tavex’ produkter er altid på lager og derfor kan Tavex også tilbyde dig hurtig forsendelse eller selvafhentning samme dag til markedets førende priser. Tavex er officiel partner med alle de store møntproducenter i verden.

Afhentning samme dag

Vær velkommen til at besøge vores butik indenfor vores åbningstider (8-20) for at få gratis konsultation eller lær mere om et specifikt produkt. Hvis du køber online, kan du afhente produkterne samme dag, vi modtager betalingen.

Lave priser

Med over 25 år på markedet samt ved at have store mængder, er Tavex i stand til at tilbyde dig de bedste priser på markedet. Hos Tavex kan du maksimere dit afkast på dine investeringer pga. lave marginer og spreads.

Produkt ikke på lager

Dette produkt er ikke på lager og du kan forbestille det nu.

Book en privat konsultation gratis
Lær mere om at investere sikkert og få værdifuld markedsindsigt.