Opret ny alarm
Opret ny Tavex Prisbot
+ -
Opret ny Tavex Prisbot
Tavex Prisbot opsummering

Du kan annullere en Prisbot™ når som helst, og den automatiske ordre botten laver, er ikke bindende.

1 oz Britisk Britannia: Dronning Elizabeth II Guldmønt

På lager
Tavex tilbyder 1 oz britiske Britannia-guldmønter fra tidligere år med motivet af Dronning Elizabeth II. For næsten ... Læs mere
Vi sælger Vi køber Spread
17278,40 DKK
16138,13 DKK 6.60%
Selvafhentning - GRATIS
Forsikret værdipakke - GRATIS
Se mindre
Selvafhentning - GRATIS
Gratis levering tilgængelig
Se mere
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introduktion

Tavex tilbyder 1 oz britiske Britannia-guldmønter fra tidligere år med motivet af Dronning Elizabeth II. For næsten 2.000 år siden blev en figur formet til at symbolisere en nation og dens folk. Romerne forestillede sig en ædel, yndefuld kriger og placerede hende på mønter med navnet Britannia, den nye provins, de havde gjort krav på. Britannia er blevet gentænkt mange gange, da hun har optrådt på mønterne fra enhver britisk monark fra Charles II til Hendes Majestæt Dronningen. Kunstnerne i hver alder har skildret hende på måder, der afspejler deres tids ideer og stil. Gennem hver inkarnation har Britannia fået flere lag af betydning og er kommet til at legemliggøre en nations ånd.

Da Britannia-mønter blev føjet til The Royal Mints Bullion-portefølje i 1987, som svar på et voksende globalt Bullion-marked, skabte Philip Nathan en fortolkning af Britannia, der var perfekt til de nye mønter. Han præsenterede ikonet med en stærk maritim indflydelse, stående vindblæst i en klassisk kjole, bølger for hendes fødder; trident, skjold og olivengren i hånden – øjeblikkeligt genkendelig på et internationalt marked, British Bullions moderne ansigt og et symbol på styrke og tradition.

Hvorfor dette produkt

 • Britisk Britannia tidligere års guldmønter er tilgængelige til gode præmier.
 • Britannia guldmønter er kendt for deres skønhed og pålidelighed, med deres vægt og kvalitet verificeret ved den århundreder gamle årlige Trial of the Pyx.
 • Britiske Britannia guldmønter er et ægte kunstværk lavet af guld. Den byder på James Tottles kreative fortolkning af et tidløst ikon - Britannia.
 • Den britiske Britannia guldmønt er legendarisk. Britannia er en flagskibsmønt fra The Royal Mint, og er blevet slået på nationens mønt siden 1672.
 • Britannia guldmønter er præget i højeste standard. Mønten er færdiggjort til Uncirculated Bullion standard.
 • Britiske Britannia guldmønter viser vejen til at omdefinere sikkerhed på guldmarkederne. Fire avancerede sikkerhedsfunktioner tager møntens visuelle sikkerhed til næste niveau.

At købe guldgenstande betyder lav risiko og sikring af værdi

Gulds værdi er steget i årenes løb, hvilket gør det ideelt til at bevare eller øge ens formue.

 • Produkt værdi (1pc)
  17278,40 DKK
 • Tilbagekøbspris
  16138,13 DKK
 • Din risiko nu
  1140,27 DKK

Fakta: Prisen på guld er i DKK steget 96.92% igennem de sidste 8 år. Den laveste pris var 7537,09 DKK/oz og den højeste pris 17061,50 DKK/oz. Den aktuelle markedspris er 16459,00 DKK/oz

Historie

Britisk Britannia guldmønten blev først slået i 1987 og blev en øjeblikkelig klassiker. I dag er det en af flagskibsmønterne i The Royal Mint og et af de mest populære Bullion-produkter. Philip Nathans håndværk og design genskabte et øjeblikkeligt genkendeligt ikon. Hans fortolkning af Britannia er kommanderende og kraftfuld, men alligevel feminin, fredelig og elegant. Designet holder stadig over 30 år senere.

I 2017 fejrede de at det var 30 år siden Britannias guldmøntens design blev lanceret på markedet. Billedhugger Philip Nathan, designeren af den første Britannia-baron i 1987, så hende som et klassisk og udviklende ikon.

I disse helt nye tilføjelser til bullion-kollektionen er det ikoniske design blevet opdateret og har nu en plettet radial solstråle på ryggen.

Britannia guldmønter er kendt for deres skønhed og pålidelighed, med deres vægt og kvalitet verificeret ved den århundreder gamle årlige Trial of the Pyx.

 

The Royal Mint er en af de ældste og mest respekterede statslige institutioner i Storbritannien. Dens lange driftshistorie, efter nogle skøn over 1100 år, og kombineret med dens produktion af mange af verdens mest berømte mønter, som britisk sovereign, har bidraget til at gøre den til en af de bedst kendte og berømte mønter i verden. Siden 1279, hvor The Royal Mint etablerede sin virksomhed i Tower of London, har den været ansvarlig for produktionen af mønter i Det Forenede Kongerige. Dens ry for ekspertise og tillid blev yderligere forstærket, da Sir Isaac Newton blev Master of the Royal Mint. Under sin embedsperiode ved Royal Mint var han ansvarlig for at flytte det britiske pund til guldstandarden.

I dag er Royal Mint ikke kun ansvarlig for at præge mønter, der bruges til cirkulation i Storbritannien, men producerer ligeledes officielle mønter til mere end 60 lande i verden. Men den vigtigste og mest berømte mønt, der nogensinde er kommet ud af sine prægepresser, har uden tvivl været den britiske sovereign, som selv i dag bliver produceret på dens prægeanlæg i byen Llantrisant, Wales, Storbritannien. Nøjagtigheden og kvaliteten af den moderne sovereign guldmønt er den samme som for to hundrede år siden, den indeholder 22 karat fint guld og vejer nøjagtigt 7,98805 gram. Populariteten af sovereign guldmønten har heller ikke ændret sig, hvilket blev bekræftet i 2014, da Royal Mint løb tør for sovereign guldmønter på grund af usædvanlig efterspørgsel. Guld sovereign er uden tvivl en af de førende guldmønter, der nogensinde er blevet produceret, og det faktum, at næsten 100.000.000 sovereign guldmønter er blevet præget siden 1957, er et bevis på deres fortræffelighed og troværdighed. Sovereign guldmøntens omdømme som "verdens hovedmønt" vil leve videre i århundreder, da kyndige investorer altid vil foretrække at beholde en del af deres rigdom i guldmønter, som er sikre, likvide og troværdige.

The Royal Mint

Royal Mint er en af den ældste og mest respekterede statsinstitutioner i Storbritannien. Møntens lange historie strækker sig ifølge nogen beregninger 1100 år tilbage i tiden, og det sammen med det faktum, at Royal Mint har produceret nogen af de mest berømte mønter i historien, har bidraget til at gøre den til en af de bedst kendte og mest berømte møntudstedere i verden. Siden 1279, hvor Royal Mint fik sæde i slottet Tower of London, har den haft monopol på udstedelse af mønter og er således ansvarlig for produktionen af britiske mønter. Møntens ry blev yderligere styrket, da Sir Isaac Newton blev møntmester for Royal Mint. Han var under sin embedsperiode ansvarlig for at knytte det britiske pund til guldet. I dag er Royal Mint ikke blot ansvarlig for at producere britiske mønter, men Royal Mint fremstiller også de officielle mønter for flere end 60 lande i verden. Den mest berømte mønt, som nogen sinde er blevet produceret af Royal Mint, er uden tvivl sovereign-guldmønten, som også i dag produceres ved Royal Mints produktionssted i byen Llantrisant i Wales. Nøjagtigheden og kvaliteten, som ligger bag produktionen af den moderne sovereign-guldmønt er de samme, som de var for 200 år siden, og mønten indeholder stadig 22 karat guld og vejer præcis 7,98805 gram. Sovereign-guldmøntens popularitet varer også ved, hvilket blev bekræftet så sent som i 2014, hvor Royal Mint løb tør for 2014-sovereign-guldmønter på grund af ekstraordinær efterspørgsel. Sovereign-guldmønten er uden tvivl en af de vigtigste guldmønter, som nogen sinde er produceret, og den kendsgerning, at der siden 1957 er udstedt næsten 100.000.000 sovereign-guldmønter, siger meget om den tillid og prestige, som er blevet mønten til del. Sovereign-guldmøntens ry som “verdens hovedmønt” vil leve videre i århundreder endnu, hvor investorer vil foretrække at placere en del af deres kapital i guldmønter, som er sikre, likvide og til at stole på.

Produktvægt i gram
31.1037
Guld vægt i gram
31.1035
Renhed
999.9
Guld vægt i troy ounces
1
Diameter
32.69
Tykkelse
-
Beskrivelse af pålydende værdi
100 GBP
Producent
The Royal Mint

Forside

forsiden af alle britiske guldmønter ses billedet af Dronning Elizabeth II. Portrættet viser Dronning Elizabeth II i forskellige repræsentationer, fordi udseendet vil blive justeret. Bagsiden af 1 oz Britannia viser følgende etiketter: Navnet på regenten "Elizabeth II DG" (Dei Gratia - Grace of God), "Reg, Fid, Def" (Queen Defender of the Faith) og den pålydende værdi "100 Pund".

Bagside

Bagsiden viser det internationalt anerkendte originale portræt af Britannia af Philip Nathan. Engang brugt som et udtryk til at beskrive de britiske øer og derefter brugt som en kvindelig personificering af briterne, er Britannia en imponerende figur. Hun bærer en korintisk hjelm til forsvar af øen. Hendes trefork har kontrol over havene i Den Engelske Kanal, og hendes skjold med Union Jack er klar til at holde enhver angriber tilbage.

Emballage

Enkelt møntkapsel

Afhentning i Tavex butik

Du kan vælge at afhente din bestilling i vores butik i København. Så snart vi modtager din betaling kontakter vi dig via mail og telefon, og du kan herefter afhente din bestilling.

Levering via UPS

Efter modtagelse af din betaling afsendes din bestilling hurtigst muligt (normalt indenfor 24 timer) og du modtager et trackingnummer fra UPS. UPS` leveringstid er ca. 1-3 hverdage.

For at sikre, at vores kunder personligt modtager og kvitterer for modtagelsen af de afsendte varer, sendes bestillinger som værdipakke via UPS med omdeling, hvor underskrift er påkrævet. UPS forsøger levering af tre gange. Har man ikke været hjemme til modtagelse af pakken efter de 3 forsøg, returneres pakken til Tavex. Du kan følge din pakke via dit Trackingnummer her.

I visse tilfælde er det muligt at bestille afhentning af din pakke ved et UPS udleveringssted, dette kræver særlig aftale med Tavex. Vi gør opmærksom på, at udleveringssted kan bede om fremvisning af ID ved afhentning af pakker.

Bemærk venligst, at alle bestillinger (medmindre andet aftales med Tavex) sendes med omdeling, og at du derfor være hjemme og underskrive for modtagelse – Kontakt os hvis du ønsker at få sendt din pakke til et UPS udleveringssted.

Forsikring

Din pakke sendes som forsikret værdipakke med UPS og såfremt din pakke mod forventning skulle forsvinde eller blive beskadiget under transporten, vil Tavex gen-sende din bestilling eller refundere din betaling. Forsikringen er gældende indtil du har kvitteret og modtaget for pakken.

Emballage

Din bestilling pakkes i beskyttet emballage og sendes i en diskret umarkeret kuvert/pakke.

Tracking

Så snart din bestilling er pakket, sendes dit trackingnummer til din email. Via UPS hjemmeside kan du følge din pakkes lokation og status.

Forsendelsesomkostninger

Tavex tilbyder fri fragt ved køb over 8.500 DKK(ekskl. moms.)

 

0 – 8.500 DKK ekskl. moms 123,75 DKK
8.501 – 1.000.000 DKK ekskl. moms Fri Fragt
1.000.000+ DKK ekskl. moms Kontakt os

 

Overstående priser er gældende for leveringer i Danmark (ikke inklusiv Grønland eller Færøerne). Såfremt du ønsker levering til udlandet bedes kontakte os på +45 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Forsinkelser/varer som ikke er på lager

Såfremt din pakke mod forventning afsendes senere, et givet produkt ikke er på lager eller midlertidigt udsolgt, så vil du blive kontaktet via telefon eller email og du vil få oplyst om forventet leveringstid af din bestilling.

OBS: Ved levering med UPS og afhentning i vores butik skal du fremvise gyldigt billede-ID (pas eller kørekort).

 • Fri fragt ved køb over 8.500 DKK
 • Stort lager
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

Stort lager

Størstedelen af Tavex’ produkter er altid på lager og derfor kan Tavex også tilbyde hurtig forsendelse eller selvafhentning samme dag til markedets førende priser. Tavex er officiel partner med alle de store møntproducenter i verden.

Afhentning samme dag

Vær velkommen til at besøge vores butik indenfor vores åbningstider (9-19) eller få gratis konsultation og lær mere om et specifikke produkter. Hvis du køber online, kan du afhente produkterne samme dag, vi modtager betalingen.

Lave priser

Med over 25 års erfaring på markedet, samt større lagerbeholdning, er Tavex i stand til at tilbyde dig de bedste priser på markedet. Hos Tavex kan du maksimere dit afkast på dine investeringer pga. lave marginer og spreads.

Genstande på lager

Dette produkt er på lager og bliver sendt så snart betalingen er modtaget og er klar til selvafhentning.

Book en privat konsultation gratis
Lær mere om at investere sikkert og få værdifuld markedsindsigt.