Opret ny alarm
Opret ny Tavex Prisbot
+ -
Opret ny Tavex Prisbot
Tavex Prisbot opsummering

Du kan annullere en Prisbot™ når som helst, og den automatiske ordre botten laver, er ikke bindende.

1 oz Østrigsk Wiener Philharmoniker Guldmønt tidligere årgange

På lager
Tavex er glad for at præsentere Europas bedst sælgende investeringsguldmønt, den østrigske Philharmoniker-guldmønt, er en elegant mønt, ... Læs mere
Vi sælger Vi køber Spread
1-4
17139,88 DKK
16143,09 DKK 5.82%
5-9
17098,74 DKK
16167,77 DKK 5.44%
10-24
17074,06 DKK
16167,77 DKK 5.31%
25+
17032,91 DKK
16167,77 DKK 5.08%
Selvafhentning - GRATIS
Forsikret værdipakke - GRATIS
Se mindre
Selvafhentning - GRATIS
Gratis levering tilgængelig
Se mere
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introduktion

Tavex er glad for at præsentere Europas bedst sælgende investeringsguldmønt, den østrigske Philharmoniker-guldmønt, er en elegant mønt, som er lovligt betalingsmiddel, og som er blevet meget rost for sin kunstneriske udformning, kvalitet og skønhed. Den er den første mønt i Europa, som er fremstillet af 24 karat guld samtidig med, at den er lovligt betalingsmiddel. Den var også den første mønt af sin art, som blev værdiangivet i euro, hvormed den blev endnu mere anerkendt og accepteret. Den blev første gang udstedt i 1989 af en verdens ældste og mest berømt møntudstedere, Münze Österreich i Wien, og Philharmoniker-guldmønten symboliserer essensen af Østrigs rige kultur og egner sig til investorer, som sætter pris på stil, finesse og lødighed. Som partner for Münze Österreich gennem mange år og som den største forhandler af Philharmoniker-guldmønter i Skandinavien er Tavex i stand til at give markedets bedste priser for enhver ønsket mængde af denne fantastiske guldmønt.

Hvorfor dette produkt

 • Østrigske Philharmoniker-guldmønter følger guldprisen. Værdien af Philharmoniker-guldmønter afgøres primært af deres indhold af finguld, hvilket er knyttet til den til enhver tid gældende pris på guld.
 • Østrigske Philharmoniker-guldmønter er penge. Philharmoniker-guldmønter er lovligt betalingsmiddel i Østrig og de er de eneste guldmønter i Europa, som er udstedt i euro.
 • Østrigske Philharmoniker-guldmønter er likvide og internationalt anerkendt. Philharmoniker-guldmønten er den eneste guldmønt i Europa, som er lovligt betalingsmiddel og som har været i produktion kontinuerligt de sidste 25 år med motiver, der relaterer til det verdenskendte symfoniorkester, Wienerfilharmonikerne.
 • Østrigske Philharmoniker-guldmønter sælges med lav avance. Som partner for Münze Österreich kan Tavex levere Philharmoniker-guldmønter med en meget lav avance og derfor til en meget fordelagtig pris for dig som kunde.
 • Østrigske Philharmoniker-guldmønter er 24 karat guld. Kombinationen af høj renhed i guldet og det fantastiske kunstnerisk design giver Philharmoniker-guldmønterne deres fantastiske glans, som er farlig for enhver, der har anlæg for at blive smittet med “guldfeber”.
 • Østrigske Philharmoniker-guldmønter er det samme som opsparing. Philharmoniker-guldmønter findes i forskellige møntvægte, hvilket gør dem til det ideelle valg for enhver langsigtet investor, der sætter pris på sikkerheden og stabiliteten i at eje fysiske guldmønter, som er lovligt betalingsmiddel.
 • Østrigske Philharmoniker-guldmønter er en fornuftig måde at sprede sin portefølje på. Den ringe korrelation mellem guld og andre finansielle produkter betyder, at Philharmoniker-guldmønter kan fungere som en afdækning mod risici i markedet.

At købe guldgenstande betyder lav risiko og sikring af værdi

Gulds værdi er steget i årenes løb, hvilket gør det ideelt til at bevare eller øge ens formue.

 • Produkt værdi (1pc)
  17139,88 DKK
 • Tilbagekøbspris
  16143,09 DKK
 • Din risiko nu
  996,79 DKK

Fakta: Prisen på guld er i DKK steget 96.83% igennem de sidste 8 år. Den laveste pris var 7537,09 DKK/oz og den højeste pris 17061,50 DKK/oz. Den aktuelle markedspris er 16450,90 DKK/oz

Historie

Münze Österreich er ansvarlig for produktionen af mønterne. Østrigske Philharmoniker-guldmønter udstedt fra 1989 til 2001 er værdiangivet i østrigske schilling. Eftersom Østrig overgik til den nye euro i begyndelsen af 2000, betød det, at valutaangivelsen for guldmønter, der var lovligt betalingsmiddel i Østrig, også måtte ændres. Fra og med 2002 er samtlige Philharmoniker-guldmønter værdiangivet i euro.

Philharmoniker-guldmønten gør den klassiske musik udødelig – i 24 karat guld

Philharmoniker-guldmønten blev udstedt for første gang i 1989 og var den første mønt i Østrig, som indeholdt 99.99% finguld og som samtidig var lovligt betalingsmiddel. Philharmoniker-guldmønten blev meget godt modtaget blandt investorer, som satte pris på møntens høje indhold af guld, kunsthåndværket bag den og også det faktum, at det var den første guldmønt, der var anerkendt som lovligt betalingsmiddel, og som var tilegnet et af de kulturelle udtryk, som flest mennesker kan relatere til, nemlig musik. Beslutningen om at bruge musik som et tema for Philharmoniker-guldmønterne giver meget god mening, eftersom den repræsenterer essensen af Østrigs fornemme kulturelle arv gennem mange århundreder. Mange verdensberømte komponister og musikere, som f.eks. Mozart, Beethoven og Strauss-familien for blot at nævne nogle få, har bidraget til at gøre Østrig og særligt landets hovedstad Wien berømt for dets operaer og symfonier. Deres arbejder inden for den klassiske musik er udødeliggjort i Philharmoniker-guldmønten, hvilket gør denne til et must for investorer, som har en forkærlighed for lyden af det pure guld.

Østrigske Philharmoniker-guldmønter og Wienerfilharmonikerne

Philharmoniker-guldmønten er opkaldt efter det verdenskendte symfoniorkester, Wiener Philharmoniker. Orkestret blev grundlagt i 1842 af en gruppe borgere, der mente, at Wien manglede et professionelt organiseret orkester. Orkestret blev grundlagt som en selvstyrende organisation, som blev ledet af en administrativ komité, der var demokratisk valgt af orkestrets musikere. De professionelle musikere, som udgjorde ensemblet, blev udelukkende valgt blandt medlemmerne af Wiener Staatsoper, hvor de skulle have spillet i mindst tre år for overhovedet at komme på tale som medlemmer i filharmonikerne. Denne restriktive rekrutteringsproces er uændret den dag i dag, hvilket sikrer det allerbedste kunstneriske niveau hos hver enkelt medlem af Wienerfilharmonikerne. Wienerfilharmonikerne er i dag mest kendt for sine traditionelle nytårskoncerter, hvor orkestret fremfører nostalgiske stykker af store, gamle komponister. Disse koncerter er blevet så populære, at de bliver udsendt i mere end 90 forskellige lande og dermed sender Wienerfilharmonikerne et budskab om glæde og optimisme for det nye år via deres musik.

Munze Österreich

Münze Österreich, et datterselskab af Østrigs centralbank, er en mønt med verdensry, som har rødder tilbage til 1100-tallet. Møntens historie begynder i 1194, hvor Richard Løvehjerte betalte 12 tons sølv for at sikre sin frigivelse fra fangenskabet hos hertug Leopold 5. af Østrig. Hertugen brugte senere sølvet til at præge sølvmønter med og dermed lagde han grundstenen til Münze Österreich. I løbet af dens lange og glorværdige historie har Münze Österreich produceret mange af Europas mest berømte og mest anvendte mønter, herunder guldkroner, floriner, dukater og sølvmønter som Maria Theresia-taleren. Mange af guldmønterne, som blev præget af mønten i Wien, blev brugt i udstrakt grad inden for handel i det østrig-ungarske kejserrige, mens sølvtaleren blev en af de mest prægede og mest anvendte sølvmønter i verdenshandlen mellem 1750 og 1950’erne. I dag er mønten i Wien mest kendt for at producere Europas mest efterspurgte investeringsmønter, de østrigske Philharmoniker-mønter, der sommetider kaldes Wiener Philharmoniker-mønterne, i guld og sølv.

Produktvægt i gram
31.10659
Guld vægt i gram
31.10348
Renhed
999.9
Guld vægt i troy ounces
1
Diameter
37
Tykkelse
-
Beskrivelse af pålydende værdi
100 euro
Producent
Austrian Mint, Østrig

Forside

Forsiden viser orglet i koncertsalen i Musikverein i Wien. Musikverein er hjemsted for Wienerfilharmonikerne og betragtes som en af verdens bedste koncertsale med hensyn til akustik og er i øvrigt tegnet af den danske arkitekt Theophilus Hansen. Over orglet ses teksten “REPUBLIK ÖSTERREICH”. Under orglet ses møntens vægt, renhed, prægningsår og møntens nominelle værdi, 100 EUR.

Bagside

Bagsiden viser en lang række musikinstrumenter, herunder en kontrabas, fire celloer, en fagot, en harpe og et valdhorn. Oven over ses teksten “WIENER PHILHARMONIKER”.

Emballage

Hver enkelt mønt leveres i en hård plastik kapsel. Mønter kan også sendes i en hård plastik tube indenholdende 10 mønter.

Afhentning i Tavex butik

Du kan vælge at afhente din bestilling i vores butik i København. Så snart vi modtager din betaling kontakter vi dig via mail og telefon, og du kan herefter afhente din bestilling.

Levering via UPS

Efter modtagelse af din betaling afsendes din bestilling hurtigst muligt (normalt indenfor 24 timer) og du modtager et trackingnummer fra UPS. UPS` leveringstid er ca. 1-3 hverdage.

For at sikre, at vores kunder personligt modtager og kvitterer for modtagelsen af de afsendte varer, sendes bestillinger som værdipakke via UPS med omdeling, hvor underskrift er påkrævet. UPS forsøger levering af tre gange. Har man ikke været hjemme til modtagelse af pakken efter de 3 forsøg, returneres pakken til Tavex. Du kan følge din pakke via dit Trackingnummer her.

I visse tilfælde er det muligt at bestille afhentning af din pakke ved et UPS udleveringssted, dette kræver særlig aftale med Tavex. Vi gør opmærksom på, at udleveringssted kan bede om fremvisning af ID ved afhentning af pakker.

Bemærk venligst, at alle bestillinger (medmindre andet aftales med Tavex) sendes med omdeling, og at du derfor være hjemme og underskrive for modtagelse – Kontakt os hvis du ønsker at få sendt din pakke til et UPS udleveringssted.

Forsikring

Din pakke sendes som forsikret værdipakke med UPS og såfremt din pakke mod forventning skulle forsvinde eller blive beskadiget under transporten, vil Tavex gen-sende din bestilling eller refundere din betaling. Forsikringen er gældende indtil du har kvitteret og modtaget for pakken.

Emballage

Din bestilling pakkes i beskyttet emballage og sendes i en diskret umarkeret kuvert/pakke.

Tracking

Så snart din bestilling er pakket, sendes dit trackingnummer til din email. Via UPS hjemmeside kan du følge din pakkes lokation og status.

Forsendelsesomkostninger

Tavex tilbyder fri fragt ved køb over 8.500 DKK(ekskl. moms.)

 

0 – 8.500 DKK ekskl. moms 123,75 DKK
8.501 – 1.000.000 DKK ekskl. moms Fri Fragt
1.000.000+ DKK ekskl. moms Kontakt os

 

Overstående priser er gældende for leveringer i Danmark (ikke inklusiv Grønland eller Færøerne). Såfremt du ønsker levering til udlandet bedes kontakte os på +45 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Forsinkelser/varer som ikke er på lager

Såfremt din pakke mod forventning afsendes senere, et givet produkt ikke er på lager eller midlertidigt udsolgt, så vil du blive kontaktet via telefon eller email og du vil få oplyst om forventet leveringstid af din bestilling.

OBS: Ved levering med UPS og afhentning i vores butik skal du fremvise gyldigt billede-ID (pas eller kørekort).

 • Fri fragt ved køb over 8.500 DKK
 • Stort lager
 • Hurtig levering
 • 100% forsikret forsendelse

Stort lager

Størstedelen af Tavex’ produkter er altid på lager og derfor kan Tavex også tilbyde hurtig forsendelse eller selvafhentning samme dag til markedets førende priser. Tavex er officiel partner med alle de store møntproducenter i verden.

Afhentning samme dag

Vær velkommen til at besøge vores butik indenfor vores åbningstider (9-19) eller få gratis konsultation og lær mere om et specifikke produkter. Hvis du køber online, kan du afhente produkterne samme dag, vi modtager betalingen.

Lave priser

Med over 25 års erfaring på markedet, samt større lagerbeholdning, er Tavex i stand til at tilbyde dig de bedste priser på markedet. Hos Tavex kan du maksimere dit afkast på dine investeringer pga. lave marginer og spreads.

Genstande på lager

Dette produkt er på lager og bliver sendt så snart betalingen er modtaget og er klar til selvafhentning.

Book en privat konsultation gratis
Lær mere om at investere sikkert og få værdifuld markedsindsigt.