Add price alert

Året begynder godt for guldet

Published by Heino Johansen in category News on 08.02.2019
Gold price (XAU-DKK)
16832,80 DKK/oz
  
- 46,50 DKK
Silver price (XAG-DKK)
207,63 DKK/oz
  
- 4,24 DKK

Over på et år, der set under et var på det jævne for guld, så kan man glæde sig over, at den positive trend for guldprisen, som 2018 trods alt sluttede på, ser ud til at fortsætte i det nye år.

Guld steg kraftigt ultimo januar

Og i slutningen af januar har stigningerne været ganske bemærkelsesværdige.

Sådan udviklede guldet sig den sidste måned i DKK
Sådan udviklede guldprisen sig den sidste måned i DKK. Graf: Tavex

Lad os tage kongens – eller mere korrekt H. M. Dronningens ¬ mønt først.

Målt i danske kroner lå guldprisen på 8420 DKK/ounce den 4. januar, hvorefter den dykkede til 8346 DKK/ounce den 8. januar, hvilket var månedens laveste. 11. januar lå prisen stadig på 8380 DKK/ounce, altså under 8400 DKK/ounce.

Allerede den 15. januar var prisen dog oppe i 8463 DKK/ounce, hvorefter den dykkede igen til 8408 DKK/ounce den 22. januar. Så begyndte en markant og langvarig stigning på over 200 DKK, sådan at prisen sidste tilgængelige handelsdag, torsdag den 31. januar, var 8622 USD.

Højeste pris siden maj ’17

Ikke ringe -en månedlig stigning fra lavpunkt til højdepunkt på 3,3%. Månedens slutkurs er også den højeste guldpris noteret i danske kroner siden maj 2017.

Udviklingen i USD var – naturligvis – parallel, i og med, at det er USD-kursen, der sætter kursen for den i danske kroner.

Guld i USD-limbo

Udgangspunktet var en kurs på 1284 USD/ounce den 4. januar. Kursen holdt sig så i et limbo mellem 1279 USD/ounce (månedens laveste guldpris den 21. januar) og 1293 USD/ounce (som var prisen den 9. januar.

Dette limbo holdt den 24. januar, hvor prisen stod på 1280 USD/ounce. Så steg den godt 20 USD til 1302 USD/ounce den 25. januar og efter en dags pause eller så fortsatte stigningen med endnu knap en 20-dollarseddel til 1318 USD/ounce den 31. januar.

Forskellen mellem månedens laveste og højeste pris er +3,0% i guldets favør, og månedens slutpris var den højeste guldpris i USD noteret siden april 2018.

USA trodser prognoser: masser af jobs

Vil denne positive trend så forsætte?

Tja, det er svært at sige.

Ole Sloth Hansen hos Saxo Bank, Foto: Saxo Bank

Vores danske guldmand Ole Sloth Hansen fra Saxo Bank mener, at det vil være sundt med en lille pause i væksten for guldprisen omkring 1320 USD/ounce i afventning af en ny gnist, der kan sende guldet længere op. Men han er også åben for en afsøgning af priser nærmere 1300 USD/ounce.

Og ser man på realiteterne ude i den virkelige verden, så sender USA blandede signaler med endnu en stærk jobskabelsesrapport fredag den 1. februar med 304.000 nye job i Guds eget land, langt over forventningerne og det endda for anden måned i træk. PMI-indekserne giver også gode signaler, så den optimistiske iagttager kunne forfalde til at tro, at opbremsningen i den amerikanske økonomi er aflyst.

Det er vist ikke tilfældet – f.eks. kom Amazon med en dårlig forventning til salget i 1. kvartal, og markederne har nu så stor tiltro til den virksomhed, at de ser den som indikation af, at amerikanerne vil forbruge mindre.

Gamle kendinge…

Medalje opkaldt efter tekstsnedker Gerschwin og hnas bror, musikgeniet George GerschwinOg vi har stadig de kendte problemer som en Fed, der spreder usikkerhed om pengepolitikken, en måske lurende handelskrig mellem USA og Kina, en halvgroggy kinesisk økonomi og så den ulyksalige Brexit her langt borte i Europa, som stadig bider os i anklerne som en sur Corgi-hund (det er den race, dronning Elizabeth foretrækker) og truer med knubs til vores økonomi og velstand.

Så ”Better call the calling-off off”(Lad os aflyse aflysningen) som Ira Gerschwin skrev i teksten til broderen Georges jazzstandard ”Let’s Call the Whole Thing Off” fra 1937 til en af tidens elegante dansefilm med Fred Astaire og Ginger Rogers i hovedrollerne.

Under alle omstændigheder bliver det meget spændende at følge de økonomiske nøgletal, der kommer fra USA i den kommende tid. Kan de blive ved med at fremtrylle nye jobs i den mængde, som de har gjort indtil nu – og kan de virkelig finde folk til at besætte dem?

Gold price (XAU-DKK)
16832,80 DKK/oz
  
- 46,50 DKK
Silver price (XAG-DKK)
207,63 DKK/oz
  
- 4,24 DKK

You might also like to read