Opret ny alarm

Opret ny Tavex Prisbot

+ -
Du er velkommen til at afhente dine produkter i vores kontor på Københavns Hovedbanegård den samme dag vi underretter dig om at have modtaget betalingen.

Opret ny Tavex Prisbot

Tavex Prisbot opsummering

Du kan annullere en Prisbot™ når som helst, og den automatiske ordre botten laver, er ikke bindende.

2015 1 oz Australsk Lunar Gedens År Sølvmønt På lager

Som mangeårig samarbejdspartner med Perth Mint, er Tavex stolte af at kunne tilbyde vores kunder en af ... læs mere
Vi sælger Vi køber
1+ 571,01 DKK
114,09 DKK
Selvafhentning - GRATIS
Levering af PostNord - 199,00 DKK

Introduktion

Som mangeårig samarbejdspartner med Perth Mint, er Tavex stolte af at kunne tilbyde vores kunder en af verdens fineste prægede sølvmønter, den australske Lunar Gedens År. Mønten er en del af Perth Mints anerkendte australske Lunar serie, hvor hver mønt i serien er kun præges en gang hvert tolvte år i overensstemmelse med den gamle kinesiske månekalender. Derudover har en af de mest populære 1 ounce udgave i serien en begrænset årlig produktion på 300.000 mønter, hvilket gør mønten særligt eftertragtet blandt samlere på det det sekundære marked.
Gedens År indeholder 99,99% rent sølv og er produceret via en særligt prægningsmetode, der sikrer mønterne er i proof-lignende stand, hvilket betyder at mønterne er usædvanligt skinnende og matte overflader kombineret med de fineste detaljer. Gedens År er virkelig et betagende sølv kunst og er velegnet til samlere med sans for skønhed og dem der ønsker at give deres kære noget virkelig mindeværdige og særligt.

Hvorfor dette produkt

 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er penge. Lunar-serien blev introduceret for første gang i 1999 og hver enkelt sølvmønt i serien betragtes som lovligt betalingsmiddel af den australske stat.
 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er sjældne. Gedens År 1 oz.-mønten er kun udstedt i 2015, siden Lunar-serien påbegyndtes og dermed er mønten en af de mest sjældne .999 sølvmønter med status som lovligt betalingsmiddel, som er udstedt i det 21. århundrede, med et samlet maksimalt oplag på blot 300.000 stk.
 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er baseret på den sagnomspundne kinesiske månekalender. De, som er født i Gedens år, opfattes generelt som hårdtarbejdende, selvstændige, intelligente og fulde af selvtillid.
 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er en fremragende gave til dem, du holder af. Vis, at du sætter pris på dem, du holder af, ved at markere deres gode egenskaber og fødselsår finsølv, en gave, som de vil beholde for evigt.
 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er lavet i fineste kvalitet. Den er præget i meget høj kvalitet med så stor klarhed og rigdom i detaljen, at afbildningerne bliver helt levende for beskueren.
 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er populær blandt samlere. Dens motiv, Geden, varierer hvert tolvte år og dens maksimale oplag, kvalitet, renhed og status som lovligt betalingsmiddel betyder, at mønten er betydeligt mere værd på samlermarkedet end dens metalværdi.
 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er internationalt anerkendt. Som en del af Australian Lunar-serien, der har været i produktion de sidste 18 år, med sine motiver fra den kinesiske månekalender og portrættet af den mest magtfulde og længst regerende dronning i det 20. århundrede, Elizabeth II, er Gedens År-mønten i serien Australian Lunar en anerkendt mønt blandt både guldhandlere og samlere verden over.
 • Gedens År-mønteni serien Australian Lunar følger prisen på sølv. Den grundlæggende værdi i Australian Lunar-mønterne afgøres af deres indhold af finsølv, som knytter sig til den aktuelle sølvpris.

Køb sølvprodukter

Værdien af sølv er steget i årenes løb, hvilket gør det godt til at opbevare eller øge din købekraft.

 • Produkt værdi (1pc)
  571,01 DKK
 • Tilbagekøbspris
  114,09 DKK
 • Din risiko nu
  456,92 DKK

Fakta: Prisen på sølv i DKK er steget -33.06% gennem de sidste 8 år. Den laveste pris var 89,29 DKK/1oz og højeste var 232,16 DKK/1oz. Nuværende markedspris er 120,57 DKK/1oz

Historie

Australian Lunar guldmønt – Gedens År

Den kinesiske månekalender bruges i dag i forbindelse med taoistisk kosmologi. Man tror, at der, afhængig af det år i den kinesiske dyrekreds, som en person fødes i, eksisterer et særligt bånd mellem denne persons personlighed og det dyr, som indgår i den kinesiske dyrekreds. Dyrene i dyrekredsen skal forstås som symbolske, hvor hvert enkelt dyr repræsenterer en gruppe af karaktertræk, som findes i ethvert menneske. Den kinesiske dyrekreds omfatter tolv dyr, som fejres med tolv års mellemrum.

Folk der er født i Gedens år siges at være blide, empatiske og rolige mennesker. Det gør dem særligt egnede til at passe på folk da de er meget hjæpsomme. De er reserverede folk som værdsætter fed og ro, og selvom de nyder andre folks selskab, så vil de sandsynligvis foretrække at være på sidelinjen fremfor at være festens midtpunkt. Deres rolige og stille natur stammer fra deres evne til at hvile i sig selv. Naturligt kreative og kunstneriske, en person som er født i Gedens År opfattes ofte som at have et natuligt håndværksmæssigt talent og har ofte brug for at være i en profession med masser af frihed. På den anden side så er folk født i Gedens År ofte ikke særligt velorganiserede, siden de bruger meget af deres tid på at være fordybet i deres tanker og fantasi. Folk der er født i Gedens År er ofte varme, omsorgsfulde og godhjertede og tilgiver meget nemt og bærer sjældent nag. Disse karaktertræk gør dem særligt eftertragtede i sociale sammenhænge.

Australske Lunar-guldmønter er baseret på den kinesiske månekalender

Det menes, at den kinesiske månekalender stammer fra tiden for et af de første kejserdynastier for ca. 5.000 år siden. Siden da er kalenderen løbende blevet forbedret af astronomer fra de forskellige kejserlige hoffer. Det kulminererede i en version, som er beregnet i forhold til jordens bevægelse rundt om solen, men tilpasset en traditionel månekalender, hvilket officielt gør den til lunisolarkalender, altså en kalender, som baseres både på månen og solen. Beslutningen om at lade kalenderen basere sig på to himmellegemer tager udgangspunkt i det faktum, at månens bane om jorden ikke er synkroniseret med jordens bevægelse rundt om solen. Dette gav tidsdiskrepanser, hvilket var et problem for bønder, eftersom de havde brug for at vide, hvor det var bedst at så og høste i overensstemmelse med solens bevægelser. Oprindelig var kalenderen baseret på månens bane, eftersom det var meget lettere for de gamle astronomer at foretage de nødvendige beregninger. Men efterhånden som tiden gik, bemærkede de diskrepansen mellem måneåret, som omfatter 12 måneder á 29,5 dag eller totalt 354 dage på et år – i forhold til solåret, som omfatter 365,24 dage, hvilket gør det 11 dage kortere end jordens omløb om solen. For at få månekalenderen bedre synkroniseret med solen, indsatte man en ekstra måned hvert andet eller tredje år, lidt ligesom skuddagen den gregorianske kalender, som man benytter i det meste af verden. Det er en ekstra dag, som falder hvert fjerde år den 29. februar, og som skal få kalenderen til at basse bedre med jordens faktiske bane rundt om solen.

Modsat andre kalendere tæller den kinesiske kalender ikke år i en uendelig, lineær række, men består af perioder à 12 år, som gentages fem gange for at få en cyklus på 60 år. Hvert år i perioden består af to komponenter, en himmelsk “stamme” og en jordisk “gren”. Den himmelske stamme består af ti symboler, som er navnene på ugens ti dage i den kalender, der blev brugt af de gamle kinesere, mens den jordiske gren består af 12 symboler fra den kinesiske dyrekreds. For at skabe et år kombineres hver himmelske stamme med hver anden jordiske gren. Når alle mulige kombinationer mellem de jordiske og de himmelske komponenter er gjort – antallet er 60 – er cyklussen fuldendt, og den kan derpå begynde forfra igen. Denne metode til beregning af tid regnes for at være en af de måder at måle tid på, som har den længste uafbrudte historie på jorden. I dag bruger Kina den gregorianske kalender til alle officielle funktioner, men månekalenderen er stadig den vigtigste kalender for en række samfund i Kina og Østasien til at fastsætte datoer for begivenheder som jubilæer, bryllupper, kinesisk nytår og andre festligheder.

Beskrivelse af pålydende værdi
1 AUD
Diameter
45.6
Renhed
999
Sølv vægt i gram
31.10347
Produktvægt i gram
31.13461
Sølv vægt i troy ounces
1
Producent
The Perth Mint
Producentland
Australien

Introduktion

Forside:

På forsiden afbildes dronning Elizabeth II. Årsagen til, at dronningen er afbildet, er, at Australien er medlem af det britiske Commonwealth of Nations. På grund af dets medlemskab af Commonwealth er Elizabeth II Australiens regerende konstitutionelle monark og statsoverhoved. Over dronningens portræt står teksten “ELIZABETH II” og “AUSTRALIA”. Under portrættet ses møntens nominelle værdi, 100 dollars, prægningsåret, møntens vægt og renhed samt gravørens initialer “IRB” – Ian Rank-Broadley.

Forside og bagside

Bagsiden:

På bagsiden (2014-udgaven) afbildes en ged stående på en klippe. Over geden ses det kinesiske tegn for “ged” og under den teksten “Year of the Goat”. Til venstre bogstavet “P” for Perth Mint.

Emballage

Hver mønt er individuelt pakket i en plastik kapsel.

Produktværdi
Risiko hvis du sælger tilbage med det samme

Levering med Post Danmark

Efter modtagelse af din betaling afsendes din bestilling inden for 24 timer og du modtager et trackingnummer fra Post Danmark. Post Danmarks leveringstid er ca. 1-3 hverdage. Så snart din bestilling er klar til afhentning på posthuset modtager en mail eller SMS fra Postdanmark.
Bemærk venligst, at alle bestillinger (medmindre andet aftales med Tavex) sendes uden omdeling, og at du derfor skal hente din bestilling i det lokale posthus eller Post Danmarks døgnbokse.
B. Selvafhentning: Du kan også vælge at afhente din bestilling i vores butik i København. Så snart vi modtager din betaling kontakter vi dig via mail og telefon, og du kan herefter afhente din bestilling.
Ved levering med Post Danmark og afhentning i vores butik skal du fremvise gyldigt billede-ID (pas eller kørekort).

Forsikring

Din pakke sendes som forsikret værdipakke med Post Danmark og såfremt din pakke mod forventning skulle forsvinde eller blive beskadiget under transporten, vil Tavex gen-sende din bestilling eller refundere din betaling. Forsikringen er gældende indtil du har kvitteret og modtaget for pakken.

Emballage

Din bestilling pakkes i beskyttet emballage og sendes i en diskret umarkeret kuvert/pakke.

Tracking

Så snart din bestilling er pakket, sendes dit trackingnummer til din email. Via Post Danmarks hjemmeside kan du følge din pakkes lokation og status.

Forsinkelser/varer som ikke er på lager

Såfremt din pakke mod forventning afsendes senere, eller et givet produkt ikke er på lager eller midlertidigt udsolg, så vil du blive kontaktet via telefon eller email og du vil få oplyst om forventet leveringstid af din bestilling.

Forsendelsesomkostninger

Nedenstående priser er gældende for leveringer i Danmark (ikke inklusive Grønland eller Færøerne). Såfremt du ønsker levering til udlandet bedes kontakte os på +45 3311 1510 eller tavex@tavex.dk.

Forventet forsendelsesomkostninger

Tavex tilbyder let og sikkert forsendelse for alle online ordrer. Kig en ekstra kig på omkostningerne.

Stort antal på lager

Størstedelen af Tavex’ produkter er altid på lager og derfor kan Tavex også tilbyde dig hurtig forsendelse eller selvafhentning samme dag til markedets førende priser. Tavex er officiel partner med alle de store møntproducenter i verden.

Afhentning samme dag

Vær velkommen til at besøge vores butik indenfor vores åbningstider (8-20) for at få gratis konsultation eller lær mere om et specifikt produkt. Hvis du køber online, kan du afhente produkterne samme dag, vi modtager betalingen.

Lave priser

Med over 25 år på markedet samt ved at have store mængder, er Tavex i stand til at tilbyde dig de bedste priser på markedet. Hos Tavex kan du maksimere dit afkast på dine investeringer pga. lave marginer og spreads.

Genstande på lager

Dette produkt er på lager og bliver sendt så snart betalingen er modtaget og er klar til selvafhentning.

Tavex ID

Opret et gratis og sikkert Tavex ID & få gratis forsendelse, en portefølje manager, personlig rådgiver og mere. Opdag fordelene ved et Tavex ID.

Opret Tavex ID
Tavex ID

Opret et gratis og sikkert Tavex ID & få gratis forsendelse, en portefølje manager, personlig rådgiver og mere. Opdag fordelene ved et Tavex ID.

Book en privat konsultation gratis
Lær mere om investeringsprodukter og få værdifuldt markedsindsigt.