Opret ny alarm

Markedet tror ikke på Nationalbanken

Offentliggjort af Tavex i kategori Nyheder på 09.02.2015
Guldpris (XAU-DKK)
1,00 DKK/oz
  
- 0,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
1,00 DKK/oz
  
- 0,00 DKK

Efter nogle uger med offentlighed om presset mod kroen begynder vi at se en knap så ensporet dækning af spørgsmålet om “spekulanternes” forsøg på at knække kronen.

Berlingske viderekolporterer mandag – via Ritzau – det lille, men indflydelsesrige Økonomisk Ugebrevs analyse af kronekampen og ikke mindst de udenlandske investorers vurdering af Nationalbanken muligheder for succes:

http://www.business.dk/oekonomi/markedet-tror-ikke-paa-rohde-som-vinder-af-kronekamp

P1 Morgen talte mandag med både direktør Lars Andersen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og med redaktør David Bentow fra Finanswatch. Den sidste kunne bl.a. fortælle, at danske pensionsselskaber er stillet over for dilemmaet, om de skal gardere sig mod en kronestigning (hvis presset fortsætter) og forfægte kundernes direkte interesser eller man skal se på, hvad der er bedst for Danmark. ATP har bl.a. ca.33% af sin formue i tyske statsobligationer, som risikerer at reducere pensionsformuerne for danske pensionister, hvis spekulanternes angreb mod kronen lykkes.

Hør mere fra P1 Morgen her: http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-morgen-938#!/ Lars Andersen kl. 07:09 og David Bentow kl. 07:49.

Søndag aften satte 21Søndag så ansigt på en af de onde spekulanter. Det viste sig at være en dansker med sit eget investeringsfirma i London og erfaring fra en række store investeringsbanker. Han prøvede igen og igen at forklare journalisten, at dette ikke var et spørgsmål om nationalfølelse eller solidaritet, men blot et helt regulært forsøg fra nogle investorers side på at tjene nogle penge. “Just another day at the office….” kunne man sige.

Det er tilfredsstillende at se, at Nina Munch Perrins “Nationalbanken har uanede ressourcer” er blevet til “det er måske ikke så let endda…” For det er det givet ikke.

Se 21 Søndag: http://www.dr.dk/tv/se/21-soendag/21-soendag-128#!/

Se afsnittet “Valutaspekulation – kampen om kronen” på 1:44.

Guldpris (XAU-DKK)
1,00 DKK/oz
  
- 0,00 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
1,00 DKK/oz
  
- 0,00 DKK

Du vil måske også gerne læse