Opret ny alarm

Guldbrevet nr. 3 - 2018

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 15.03.2018
Guldpris (XAU-DKK)
16 128,80 DKK/oz
  
- 362,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
187,98 DKK/oz
  
- 5,98 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

Gratis guldseminar: Professor Krassimir Petrov om aktiernes himmelfart og guldets genkomst

Gratis guldseminar i Børsbygningen i København den 23. marts. Vidende, spændende og livlig taler med provokerende pointer og overraskende svar om guld. Gode muligheder for at stille dine spørgsmål.

Tavex er glad for endnu engang at invitere vores kunder med til et guldseminar. Efter sidste seminars succes og positive stemning er vi begejstrede over at kunne fortælle, at professor, dr. Krassimir Petrov deltager og holder en præsentation om, hvad der er sket i de finansielle markeder siden sidst, og hvordan han ser verdensøkonomien bevæge sig i den nærmeste fremtid.

Professor Petrov er en amerikansk uddannet bulgarsk universitetsøkonom, der har beskæftiget sig fagligt med guld siden begyndelsen af nullerne og har investeret privat i det gule metal i den samme periode. Hans fokus er især på de historisk set ekstremt overvurderede aktiemarkeder og gulds rolle ved et sammenbrud.

Det bliver spændende at høre, hvordan professor Petrov forklarer, at aktiemarkedet endnu en gang her i februar ser ud til at have klaret skærene – og guld igen må konstatere, at der intet synderligt prispres i opadgående retning findes. Og hvordan bliver det med kryptovalutaerne – vil de hive pusten ud af den spekulative kapital i guld, mere end de har gjort de sidste par år?

Tilmeld dig her

Kom med til Tavex’ GRATIS Guldseminar d. 23. marts, hvor økonomiprofessor Krassimir Petrov fra Bulgarien, mangeårig samarbejdspartner for Tavex Group, vil holde et oplæg, der berører disse emner. Professor Petrov er glad for gode spørgsmål, så der vil være rig lejlighed til at stille dem efter indlægget.

Der er begrænsede pladser og plads tildeles efter først til mølle. Tilmelding foregår her.

Dagen inden Tavex’ guldseminar, torsdag den 22. marts fra kl. 13-21, taler Krassimir Petrov også ved Dansk Aktionærforenings Investordagen på Radisson Blu Hotel på Amager. Tavex’ kunder har mulighed for at deltage gratis også her. Tilmeld dig via dette link: http://butik.shareholders.dk/kurv og anvend koden: VIPTavex2018
——–

Aktiefald i februar gjorde intet for guldprisen

Februar måned bragte ikke meget nyt, og selv en begyndende aktiepanik i begyndelsen af måneden kunne ikke ændre på det. Guldprisen, målt i danske kroner, fortsatte sin virrende dans omkring 8000 DKK/ounce, som en myg ved en natlampe, trukket i forskellige retninger af diverse kræfter i på de finansielle markedet og i geopolitikken.

I denne korridor, omkring 8.000 DKK/ounce, hundrede kroner lavere og to hundrede kroner højere, har guldprisen holdt sig helt siden primo maj 2017. Man kan undre sig, om det skal fortsætte på den måde i et helt kalenderår?
https://tavex.dk/dk/aktuelle-guldpriser-og-soelvpriser/

 

Dansen om de 8.000 DKK

Måneden startede med et udgangspunkt på 7961 DKK/ounce, men allerede den 5. var den steget til 8027 DKK/ounce og to dage efter, den 7. februar, faldet til 7967 DKK/ounce. Den 9. ramte prisen 8000 DKK rent og bortset fra et indledende fald, som ledte den til 7987 DKK den 12. februar, så begyndte guldprisen en stigning, der fik den til at ramme månedens toppunkt, 8102 DKK/ounce den 15. februar.

Dette plateau i prisudviklingen holdt til den 21. februar, hvor prisen var nede på 8018 DKK/ounce og med et par toppe på hhv. 8051 DKK/ounce den 21. februar og 8035 den 27. februar, så sluttede årets korteste måned med en pris på nøjagtig 8000 DKK for en ounce guld.

Siden månedsskiftet har pilen peget nedad, allerede den 2. marts var guldet nede i 7985 DKK/ounce og med et lille top på 8005 DKK/ounce den 5. marts, har vi ligget omkring 7990 DKK/ounce siden da.

Bliv klogere med USD

Giver USD en bedre forklaring på guldets bevægelse?

Som regel, men alt er som bekendt relativt.

Starten gik den 1. februar på 1318 USD/ounce, hvor guldprisen lå og pendlede mellem 1310 og 1322 USD/ounce frem til den 9. februar.

Aktierne driver guldet op

Så skete der noget, idet det gule metal steg til 1353 USD/ounce den 14. februar, hvor det dog kun blev i en dag, og allerede den 16. februar begyndte korrektionen, som trak guldet ned på 1327 USD/ounce den 21. februar med en svag stigning til 1331 USD/ounce den 26. februar og et fald til 1317 USD/ounce den 26. februar.

Derpå har vi i begyndelsen af marts haft en let stigning til 1339 USD/ounce den 6. marts og 1327 USD/ounce i skrivende stund den 7. marts.

Kort sagt kan man sige, at selvom guldprisen i USD har haft en stigende tendens i løbet af de sidste 12 måneder – og en faldende tendens målt i danske kroner – så sluttede februar 2018 modsat, idet guldprisen tabte 1 USD målt i USD og vandt 39 DKK målt i danske kroner.

Korea, OL og fromme håb

Februar var generelt præget af en afspænding i konfrontationen på den koreanske halvår, først med den nordkoreanske deltagelse i de olympiske lege i Sydkorea og derefter med de drypvise nyheder om øget forhandlingsvilje mellem Nordkorea, Sydkorea og USA.
Februar havde heller ikke noget møde i Fed, som kunne ødelægge den gode stemning – nu må vi i stedet glæde os til den 20.-21 marts, hvor de fleste iagttagere er enige om, at vi får endnu on 0,25%-rentestigning.

Aktier: dommedag er udskudt

Forklaringen på det plateau af prisstigninger, som vi så i begyndelsen og strakt ud mod midten i februar finder vi et andet sted: aktier. Lad os tage Dow Jones, der faldt 2.800 point fra toppunktet 26.600 den 26. januar og til lavpunktet 8. februar.

Det var en dramatisk tid med det største fald i aktiekursen siden januar 2016, men det var altså ikke det kollaps, som mangen en guldentusiast sikkert har drømt om. Vi kan så glæde os over, at det har vi til gode.

Allerede den 15. februar var Dow Jones tilbage på 25.200 og den 26. februar toppede de med 25.700 igen. Det blev også kortvarigt, for aktiemarkedet ser ud til at have bevæget sin ind i en lidt mere heterogen fase, hvor det ikke altid skal gå op – det kan godt korrigere, i større eller mindre lunser.

Fed tiger aldrig helt stille

Den 26. februar sagde den nye chef for Fed, Jerome H. Powell, noget officielt for første gang, da han foredrog Feds halvårlige rapport for Repræsentanternes Hus’ finansudvalg.

Selvom Powell gjorde sit bedste for at understrege, at han tror på øget amerikansk vækst efter Trumps skattelettelser, og at han i øvrigt vil følge den rentestrategi, der er lagt af forgængeren, Janet Yellen, så konkluderede markederne på Powells tale, at der nu er risiko for hurtigere rentestigninger. Det er ikke nemt at kommunikere.

Men det førte til faldende aktiekurser og en styrket USD, hvilket svækkede guldet i slutningen af februar og begyndelsen af marts.

Groko i Tyskland

Den 4. marts stod det klart, at 66% af SPD-medlemmerne i Tyskland havde stemt for, at socialdemokraterne skal gå med i en stor koalition (Groko) med Angela Merkels CDU.

Dermed har EU’s politiske og økonomiske kæmpe, Tyskland, i realiteten fået en ny regering efter en regeringskrise på 5 måneder siden forbundsdagsvalget i slutningen af september 2017.

Det er uhørt med så lange regeringskriser i Tyskland, ligesom det er uhørt, at de to store, gamle partier bag den store koalition kun har en knapt flertal i Forbundsdagen. Tysk politik og de tyske vælgere har ændret sig – og næste gang er en Groko måske ikke længere en mulighed.

Splittet parlament i Italien

De positive nyheder fra Tyskland havde knapt nået at bundfælde sig, før negative nyheder fra Italien strømmede ind.

Valget i Eurozonens tredjestørste økonomi blev vundet af den populistiske femstjernebevægelse, som ikke vil danne regering med andre.

Nummer to blev Lega, tidl. Lega Nord, et højreparti, som ønsker euroen afskaffet. Socialdemokraterne med deres overmodige Mateo Renzi i spidsen blev næsten halveret, så Renzi gik af, og Forza Italia med en for gud ved hvilken gang genopstanden Silvio Berlusconi bag kulisserne blev ikke den succes, som den altid solbrune 81-årige milliardær havde håbet på. Regeringsforhandlingerne bliver pinefulde.

Resultatet af dette blev en lille fremgang for guldet, men den holdt meget kort, hvorpå guldet tabte 12 USD eller 15 DKK til hhv. 1327 USD/ounce og 7990 DKK den 7. marts.

Guldpris (XAU-DKK)
16 128,80 DKK/oz
  
- 362,60 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
187,98 DKK/oz
  
- 5,98 DKK

Du vil måske også gerne læse