Opret ny alarm

Syrien færdig som kilde til højere guldpris

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 17.04.2018
Guldpris (XAU-DKK)
15 424,90 DKK/oz
  
+ 218,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
172,39 DKK/oz
  
+ 3,06 DKK
Guld Tavex danmark blog banner

af Peter Kyhn

Jeg er efterhånden en ældre mand, og derfor må jeg erkende, at jeg søndag formiddag hører noget så forældet som flow-radio, direkte fra transistor-børgen. På DR-programmet for os lidt ældre, fatsvage, men købedygtige mennesker – jeg taler naturligvis om P4 – kan man på det tidspunkt høre komikeren Lars Hjortshøj levere sit radiotalkshow “Badabing“. Hjortshøj starter altid sit show med indgangsreplikken “Arrj… sikken en uge, det har været!” udsat for en let århusiansk sprogtone.

Undskyld denne lange indledning, men det er bare et påskud for at stjæ… øh, jeg mener låne Lars Hjortshøjs indgangsreplik: Arrj… sikken en uge, det har været. For sikken en uge, det har været.

Startede med konflikttrussel USA-Rusland

Vi begyndte med udsigt til en konflikt mellem USA og Rusland per delvis stedfortræder over et angiveligt gasangreb fra Assad-regimet i Syrien – mod samme regimes borgere, der godt nok var i krig mod regimet. Trump lovede nye smarte bomber over Ruslands allierede Assad, mens Rusland blokerede for en undersøgelse af angrebet, men påstod bagefter, at briterne havde været indblandet.

Trump fortrød åbenbart senere, at han havde udtrykt sig klart og uden at sprede den for hans embedsførelse så karakteristiske usikkerhed, så han trak senere lidt i land og sagde, at han ikke havde sagt, hvornår raketterne kommer. Så kendte man ham igen.

Men i weekenden kom raketterne, ret traditionelt, med Frankrig og Storbritannien med på et par hjørner – og russerne sagde, at de skød de fleste raketter ned.

Macron sat på plads af Trump

I samme sagsgang nåede Frankrigs præsident Macron at sige, at han havde overtalt Trump til at beholde sine mænd på jorden i Syrien, men Macron blev bagefter undsagt af Trump-administrationen, der understreger, at den stadig vil have alle amerikanske såkaldte militærrådgivere ud af Syrien. Det er sjældent, at man ser en sådan afklapsning vestlige statsledere imellem, men Trump er noget for sig selv.

Det korte af det lange: Ordenen er genoprettet, diktatoren al-Assad indtager nogle af de sidste oprørskontrollerede områder uden for det kurdiske område, og Syrien synker tilbage som en af de konflikter i verden, der ikke sætter verdensfreden på spil – og dermed ikke gør noget for guldprisen.

Afspejles dette i guldprisen? Ja, det gør det faktisk. Nogle gange falder både USD og guld samtidig, men det er man aldrig helt forsikret imod – på langt sigt vil en svækket dollar betyde højere guldpris målt i dollar, selvom korrelationen er ude af funktion i et par dage eller tre.

Følg guldpriserne her: https://tavex.dk/dk/aktuelle-guldpriser-og-soelvpriser/

Angreb gjorde ikke meget for guldpris

Sådan så det ud: Guldet startede ugen den 9. april på 8078 DKK/ounce, skød i vejret til 8168 DKK/ounce dagen efter oven på Trumps udmelding om smarte raketter, men faldt så til 8090 DKK/ounce onsdag den 11. april, hvorpå den steg til 8126 USD/ounce, når det kom frem, at briterne og franskmændene ville være med i Syrien.

Så kom angrebet, som markedet altså vurderede til et fald i guldprisen mandag den 16. april, Hendes Majestæts fødselsdag, til 8097 DKK/ounce. Det betyder, som nævnt ovenfor, at markedet ikke mener, at der er øget risiko for forholdet mellem USA og Rusland i forhold til Syrien.

Tallene i USD afslører, med forbehold for kurshalløj og tidsforskel, stort set det samme. Vi må, med andre ord, kigge andetsteds hen for at finde den usikkerhed, som skal drive guldprisen mod nye højder i denne uge.

Jeg understreger lige, at jeg på ingen måde er en tilhænger af krig. Denne post handler heller ikke om krig, men om guldprisen, som styres af usikkerhed i verden, der på mange måder bringer ulykke med sig, herunder krig.

Guldpris (XAU-DKK)
15 424,90 DKK/oz
  
+ 218,70 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
172,39 DKK/oz
  
+ 3,06 DKK

Du vil måske også gerne læse