Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


1 oz American Eagle Sølvmønt

Vil du gerne eje en af verdens mest likvide sølvinvesteringer? Hvis det er tilfældet, er Tavex glad for at kunne tilbyde dig sølvmønten American Silver Eagle. Den blev godkendt af USA’s kongres i 1985, udstedt første gang det følgende år og har siden da etableret sig som en af de førende investeringssølvmønter i det 21. århundrede med flere end 375 millioner eksemplarer udstedt siden 1986. Alene antallet af American Silver Eagle-mønter garanterer, at genkendelsen og likviditeten i markedet verden over for denne mønt er uden sidestykke. Mønten er fremstillet af United States Mint i West Point og indeholder en ounce 99,9% finsølv. Den er den eneste mønt i sølv af en renhed, som modsvarer investeringssølv, hvis renhed og kvalitet også er garanteret af den amerikanske regering. Med afsæt i den prestige det giver at være anerkendt som lovligt betalingsmiddel i USA og med sin afbildning af den smukke “Walking Liberty” er American Silver Eagle-mønten et investeringsgode i sølv, som er til at komme i nærheden af rent prismæssigt og passer til enhver type investor.

Denne sølv genstand er
i perfekt stand


 • Vi sælger 1-99170.78 kr
 • Vi sælger 100-499164.89 kr
 • Vi sælger 500+159.00 kr
 • Vi køber93.67 kr
 •  
 • Pris pr. stk.170.78 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

Bestillinger fra webshoppen kan erhverves på to måder:

  1. Selvafhentning hos Tavex på Københavns Hovedbanegård – GRATIS
  2. Forsikret levering med PostNord:
    a. Ordrer over 10.000 kr – GRATIS
    b. Ordrer under 10.000 kr – fra 129 kr

Afhentnings-og leveringsbetingelser
Du vil blive tilsendt en email så snart din bestilling er klar til afhentning. Gyldigt billed-ID er påkrævet ved afhentning. PostNords leveringstid er 1-3 hverdage og forsendelsen bliver leveret til nærmeste postbutik (du vil blive tilsendt SMS og/eller email med et trackingnummer og herefter underrettet så snart pakken er ankommet). Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex.

Du kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail


 • Værdien af American Silver Eagle-mønter følger prisen på sølv. Værdien af American Silver Eagle-mønter afgøres først og fremmest af deres indhold af finsølv, som er forbundet med markedsprisen på sølv.
 • Prisen på American Silver Eagle-mønter vil stige med inflationen. Sølv har gennem historien vist sig at være et pålideligt aktiv i perioder med høj inflation, idet det er steget mere i værdi end andre investeringsgoder!
 • American Silver Eagle-mønter er meget populære blandt investorer. Med en årlig efterspørgsel, der er steget fra 5,4 millioner i 1986 til ikke mindre end 42,7 millioner mønter i 2013, må United States Mint bruge mere end 5% af den årlige produktion fra verdens sølvminer blot til produktion af American Silver Eagle-mønter.
 • American Silver Eagle-mønter er likvide og anerkendte. Indtil dato er der blevet udstedt over 375 millioner eksemplarer 1 ounce-mønter af forskellige mønter i USA, hvilket gør American Silver Eagle-mønten til den mest solgte sølvmønt i det 21 århundrede.
 • American Silver Eagle-mønter er penge. American Silver Eaggle-møntyen fik i 1985 status som lovligt betalingsmiddel af USA’s kongres og dermed er American Silver Eagle den eneste kontinuerligt producerede mønt siden 1970’erne, som har genvundet denne eftertragtede status.
 • American Silver Eagles er 99,9% finsølv. American Silver Eagle-mønterne er en skøn måde at opleve dette smukke hvide metal på.
 • American Silver Eagle-mønter er lig med opsparing. Det historisk lave prisniveau for sølv sammenlignet med guld gør det til en ideel investering for dem, som ønsker at investere mindre beløb såvel som for dem, som mener, at de får mere ædelmetal for deres penge og venter en stærkere fremgang i prisen på sølv sammenlignet med prisen på guld.

Prisen på sølv stiger med inflationen

Fra 1960’erne begyndte USA’s forbundsregering at opbygge store budgetunderskud, eftersom indkomsten fra skatterne ikke var tilstrækkelig til at dække udgifterne, f.eks. til Vietnamkrigen og allehånde støtteprogrammer, som var sat i værk af de forskellige præsidenter. Et statsunderskud vil altid føre til højere priser på varer, ydelser og investeringsgoder. Der er to årsager til dette: for det første vil den samlede efterspørgsel stige mere end det samlede udbud, eftersom begrænsede ressourcer ofte dirigeres over til ikke-produktive investeringer, f.eks. produktionen af bomber. Den anden årsag har at gøre med den måde, hvorpå underskuddet finansieres, hvilket som oftest omfatter højere skatter eller penge, som er skabt ud af den blå luft, eller begge dele. Begge disse muligheder vil på samme måde føre til højere priser i økonomien. Som følge heraf begyndte prisen på sølv at stige i slutningen af 1960’erne. Det fik almindelige mennesker til at hamstre amerikanske sølvmønter, som var i cirkulation, eftersom sølvindholdet i disse nu var mere værd end møntens nominelle værdi. For at stoppe prisstigningen på sølv og den deraf følgende hamstring af mønter, begyndte USA’s finansministerium aktivt at styre prisen ved at sælge store mængder fra sine strategiske reserver på det frie marked. Det fortsatte man med i flere år, men den høje inflationsrate og den dermed forbundne høje efterspørgsel på sølv varede ved. Da USA’s regering frygtede at blive af med alle sine sølvreserver, holdt den i 1968 op med at udstede mønter med sølvindhold og i løbet af de næste tre år holdt USA op med at sælge sølv til markedet. Dermed var prisen på sølv sat fri, hvilket betød, at den i løbet af de følgende ni år steg fra gennemsnitlig 1,55 USD per ounce til 48,7 USD per ounce, en fantastisk stigning på mere end 3000%!

Prisen på Amercian Silver Eagle-mønter stiger med 1000%

Hvad betyder dette for American Silver Eagle-mønterne? Da de første American Silver Eagle-mønter blev udstedt i 1986, var gennemsnitsprisen på sølv 5,47 USD per ounce, og den blev liggende på et gennemsnit på ca. 5 USD frem til 2003. Desværre, men til en vis grad forudsigeligt, førte krige og de deraf følgende finansielle omkostninger sammen med forskellige udgiftsprogrammer, som blev sat i værk under recessionen i 2008, til massive budgetunderskud i en lang række vestlige lande. Tilsvarende som det var sket i 1960’erne, fik kombinationen af krige og statsunderskud inflationen til at skyde i vejret, hvilket fik prisen på American Silver Eagle-mønter til at stige med 1000% fra 2000 til 2011.

Værdien af American Silver Eagle-mønter stiger med inflationen

Selvom verdensøkonomien har stabiliseret sig noget siden 2008, er der endnu ikke nogen, som har løst, endsige begyndt at gøre noget ved, de underliggende forhold, som fik sølv og derfor også American Silver Eagle-mønterne til at stige i pris. Mange udviklede økonomier, herunder USA, har stadig enorme budgetunderskud og staternes gældsniveau er kraftigt stigende, mens den geopolitiske situation er meget anspændt. Det faktum, at det årlige salg af American Silver Eagle-mønter fortsætter med at stige på trods af, at økonomien angiveligt er på vej opad, er endnu et tegn på, at observante langsigtede investorer i stadig større tal er ved at blive klar over verdensøkonomiens sande tilstand og kommer til samme logiske konklusion: det er sund fornuft at hamstre American Silver Eagle-mønter.

Pålydende værdi Dimensioner Lødighed Produktets vægt i gram Sølv vægt i gram Sølv vægt i troy ounces
1 USD denomination 40.60 mm 999 31.13461 g 31.10347g 1

American Silver Eagle-mønten blev først udstedt i 1986 og har sidenhen været i kontinuerlig produktion. United States Mint i West Point står for produktionen af mønterne.

Forsiden afbilder den berømte såkaldte “Walking Liberty”, en gående frihedsgudinde, som havde været brugt på amerikanske halvdollarmønter mellem 1916 og 1947. Motivet var udformet af Adolph A. Weinman, en amerikansk billedhugger der som ung var indvandret fra Tyskland, og betragtes af mange som et at de smukkeste og mest vellykkede udformninger af gangbar amerikansk mønt. Over hovedmotivet ses teksten “LIBERTY” og til højre “IN GOD WE TRUST”. Prægningsåret ses nederst.

Bagsiden afbilder en ørn bag et skjold. Motivet er udformet af John Mercanti, den tolvte møntmester hos United States Mint. Ørnen knuger en olivengren i sin højre klo og et par pile i den venstre. I sit næb bærer ørnen et bånd med teksten “E PLURIBUS UNUM”, latin for “af mange, én”. Over ørnen ses tretten stjerner, som repræsenterede de tretten kolonier, som erklærede deres uafhængighed fra Storbritannien i 1776. Under ørnen ses møntmærket “W” for United States Mint i West Point, hvor mønten er fremstillet, samt bogstavet “m”, John Mercantis initial. Ørnen omgives af teksten “UNITED STATES OF AMERICA” og “1 OZ. FINE SILVER – ONE DOLLAR”.

American Silver Eagle-mønten indeholder 1 ounce 99,9% finsølv og vejer 31,103 gram. Silver Eagle-mønten præges i United States Mint i West Point.

Ofte købt sammen

PARTNERE

1 oz American Eagle Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz American Eagle Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz American Eagle Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz American Eagle Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz American Eagle Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz American Eagle Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta