Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


2014 1 kg Australske Lunar Hestens År Sølvmønt

Som partner til Perth Mint gennem mange år er det en fornøjelse for Tavex at kunne tilbyde dig en af verdens fineste investeringsølvmønter, Hestens År i serien Australian Lunar. Denne sølvmønt er en del af australske Perth Mints meget roste kronologiske investeringsmøntudgivelse, Australian Lunar, hvor hver enkelt mønt kun udgives en gang hvert tolvte år i overensstemmelse med den traditionelle kinesiske månekalender. I øvrigt har den mest populære af mønterne i serien, 1 oz.-mønten, et maksimalt oplag på 300.000 eksemplarer, hvilket giver mønten en særlig værdi for samlere, hvis du skal sælge den igen. Hestens År er udgivet i 99,9% finsølv og fremstilles med en særlig møntteknik, som gør, at overfladen fremstår både mat og blank med stor rigdom i detaljen. Hestens År-mønten er i den grad et stykke fantastisk kunstindustri, som passer til samlere, der har øje for skønhed og til dem, der ønsker at give deres kære noget mindeværdigt og ud over det almindelige.

Denne sølv genstand er
i perfekt stand


 • Vi sælger 5 112.08 kr
 • Vi køber3 026.83 kr
 •  
 • Pris pr. stk.5 112.08 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

 • Hestens År-mønten i serien Australian Lunar er penge. Lunar-serien blev introduceret for første gang i 1999 og hver enkelt sølvmønt i serien betragtes som lovligt betalingsmiddel af den australske stat.
 • Hestens År-mønten i serien Australian Lunar er sjældne. Hestens År 1 oz.-mønten er kun udstedt to gange, i 2002 og 2014, siden Lunar-serien påbegyndtes. Med et samlet oplag på kun 400.000 mønter er den en af verdens sjældneste investeringssølvmønter i .999 finsølv
 • Hestens År-mønten i serien Australian Lunar er baseret på den sagnomspundne kinesiske månekalender. De, som er født i Hestens år, opfattes generelt som hårdtarbejdende, selvstændige, intelligente og fulde af selvtillid.
 • Hestens År-mønten i serien Australian Lunar er en fremragende gave til dem, du holder af. Vis, at du sætter pris på dem, du holder af, ved at markere deres gode egenskaber og fødselsår i .999 finsølv, en gave, som de vil beholde for evigt.
 • Hestens År-mønten i serien Australian Lunar er lavet i fineste kvalitet. Den er præget i meget høj kvalitet med så stor klarhed og rigdom i detaljen, at afbildningerne bliver helt levende for beskueren.
 • Hestens År-mønten i serien Australian Lunar er populær blandt samlere. Dens motiv, hesten, varierer hvert tolvte år og dens maksimale oplag, kvalitet, renhed og status som lovligt betalingsmiddel betyder, at mønten er betydeligt mere værd på samlermarkedet end dens metalværdi.
 • Hestens År-mønten i serien Australian Lunar er internationalt anerkendt. Som en del af Australian Lunar-serien, der har været i produktion de sidste 15 år, med sine motiver fra den kinesiske månekalender og portrættet af den mest magtfulde og længst regerende dronning i det 20. århundrede, Elizabeth II, er Hestens År-mønten i serien Australian Lunar en anerkendt mønt blandt både sølvhandlere og samlere verden over.
 • Hestens År-mønten i serien Australian Lunar følger prisen på sølv. Den grundlæggende værdi i Australian Lunar-mønterne afgøres af deres indhold af finsølv, som knytter sig til den aktuelle sølvpris.

Australian Lunar guldmønt – Hestens År

Den kinesiske månekalender bruges i dag i forbindelse med taoistisk kosmologi. Man tror, at der, afhængig af det år i den kinesiske dyrekreds, som en person fødes i, eksisterer et særligt bånd mellem denne persons personlighed og det dyr, som indgår i den kinesiske dyrekreds. Dyrene i dyrekredsen skal forstås som symbolske, hvor hvert enkelt dyr repræsenterer en gruppe af karaktertræk, som findes i ethvert menneske. Den kinesiske dyrekreds omfatter tolv dyr, som fejres med tolv års mellemrum.

Hesten er et meget respekteret dyr i kinesisk kultur og personer, som er født i hestens år, regnes almindeligvis for at holde af at rejse, at være impulsive og energiske, med et markeret temperament, som let får dem til at tabe tålmodigheden. Personer, som er født i hestens år, siges at være intelligente og logiske og opfattes også som hårdtarbejdende, uafhængige og ambitiøse: Dette gør bl.a., at de ofte har et godt helbred, eftersom deres positive indstilling til arbejde har stor indflydelse på deres helse. De har dog en tendens til at tage meget arbejde på deres skuldre, hvilket gør dem trætte og dræner dem for kræfter. Andre sætter pris på at være sammen med personer, som er født i hestens år, eftersom de har et positivt humør og er lette at være sammen med og får at andre til at føle sig veltilpas. Hestens År-mønten i serien Australian Lunar er derfor den ideelle gave til en, som du elsker eller respekterer, eftersom når du giver en Lunar-mønt betyder det, at du viser din affektion ved at udødeliggøre denne persons fødselsår og egenskaber i form af et lille kunstværk i det reneste sølv.

Australske Lunar-sølvmønter er baseret på den kinesiske månekalender

Det menes, at den kinesiske månekalender stammer fra tiden for et af de første kejserdynastier for ca. 5.000 år siden. Siden da er kalenderen løbende blevet forbedret af astronomer fra de forskellige kejserlige hoffer. Det kulminererede i en version, som er beregnet i forhold til jordens bevægelse rundt om solen, men tilpasset en traditionel månekalender, hvilket officielt gør den til en lunisolarkalender, altså en kalender, som baseres både på månen og solen. Beslutningen om at lade kalenderen basere sig på to himmellegemer tager udgangspunkt i det faktum, at månens bane om jorden ikke er synkroniseret med jordens bevægelse rundt om solen. Dette gav tidsdiskrepanser, hvilket var et problem for bønder, eftersom de havde brug for at vide, hvor det var bedst at så og høste i overensstemmelse med solens bevægelser. Oprindelig var kalenderen baseret på månens bane, eftersom det var meget lettere for de gamle astronomer at foretage de nødvendige beregninger. Men efterhånden som tiden gik, bemærkede de diskrepansen mellem måneåret, som omfatter 12 måneder á 29,5 dag eller totalt 354 dage på et år – i forhold til solåret, som omfatter 365,24 dage, hvilket gør det 11 dage kortere end jordens omløb om solen. For at få månekalenderen bedre synkroniseret med solen, indsatte man en ekstra måned hvert andet eller tredje år, lidt ligesom skuddagen den gregorianske kalender, som man benytter i det meste af verden. Det er en ekstra dag, som falder hvert fjerde år den 29. februar, og som skal få kalenderen til at basse bedre med jordens faktiske bane rundt om solen.

Modsat andre kalendere tæller den kinesiske kalender ikke år i en uendelig, lineær række, men består af perioder à 12 år, som gentages fem gange for at få en cyklus på 60 år. Hvert år i perioden består af to komponenter, en himmelsk “stamme” og en jordisk “gren”. Den himmelske stamme består af ti symboler, som er navnene på ugens ti dage i den kalender, der blev brugt af de gamle kinesere, mens den jordiske gren består af 12 symboler fra den kinesiske dyrekreds. For at skabe et år kombineres hver himmelske stamme med hver anden jordiske gren. Når alle mulige kombinationer mellem de jordiske og de himmelske komponenter er gjort – antallet er 60 – er cyklussen fuldendt, og den kan derpå begynde forfra igen. Denne metode til beregning af tid regnes for at være en af de måder at måle tid på, som har den længste uafbrudte historie på jorden. I dag bruger Kina den gregorianske kalender til alle officielle funktioner, men månekalenderen er stadig den vigtigste kalender for en række samfund i Kina og Østasien til at fastsætte datoer for begivenheder som jubilæer, bryllupper, kinesisk nytår og andre festligheder.

Hestens År-sølvmønten i serien Australian Lunar – lige så sjælden som sølv

Sølvmøntserien Australian Lunar blev introduceret af Perth Mint i 1999. Sølvmønten Hestens År blev for første gang udstedt i 2002 og derefter i 2014. Den næste udgave af Hestens År vil først blive udstedt i 2026, når hesten endnu en gang ifølge den kinesiske kalender vil galoppere mod os fra horisonten. Hestens År-sølvmønten blev i 2002 udstedt i møntvægte på 1 kg, 10 oz, 2 oz, 1 oz og 1/2 oz, mens udgaven fra 2014 blev øget med udstedelsen af mønter på 10 kg og 5 oz. Salget af 1 oz-sølvmønten i 2002 nåede 99.632 stk., men 2014-udgaven blev udsolgt, idet det maksimale oplag på 300.000 stk. blev solgt. Hvis man tager møntningen af samtlige sølvmønter med motivet Hestens År under ét, når man op på 694.936 mønter. Det er et meget lavt antal sammenlignet med oplaget for andre velkendte investeringssølvmønter. Til sammenligning overstiger antallet af udstedte American Silver Eagle-sølvmønter det kumulerede antal Hestens År-sølvmønter efter blot 7 dages udstedelse. Hestens År-investeringssølvmønter passer dermed fint til samlere, eftersom de helt naturligt er lige så sjældne som sølv.

Hestens År-sølvmønten i serien Australian Lunar produceres af Perth Mint

Sølvmønterne i Australian Lunars serie I og II møntes i dag af Perth Mint, en verdenskendt mønt og forarbejder af ædelmetaller beliggende i byen Perth i Western Australia. Perth Mint blev grundlagt i 1896 af Storbritanniens Royal Mint som en konsekvens af nyopdagede guldforekomster i Western Australia. Perth Mint skulle raffinere guld fra minerne og mønte sovereignmønter af guldet. Mellem 1899 og 1931 producerede Pert Mint en meget stor mængde guldsovereigns, som blev distribueret i Australien og i hele det britiske imperium som gangbar mønt. Perth Mint var under britisk kontrol frem til 1971, hvor staten Western Australia overtog den. I dag roses Perth Mint for sin høje kvalitet i sin produktion af investeringsmønter, som er i verdensklasse. De omfatter bl.a. Australian Kangaroo-guldmønter og sølvmønterne Kookaburra og Koala. Perth Mint har været medlem af London Gold Market (forgængeren for LBMA, London Bullion Market Association) siden 1934.

Pålydende værdi Dimensioner Lødighed Produktets vægt i gram Sølv vægt i gram Sølv vægt i troy ounces
30 AUD denomination 100.60 mm 999 1001.00100 g 1000.00000g 32.15

Perth Mint udstedte Hestens År-sølvmønten i serien Australian Lunar i 2002 og 2014.

På forsiden (2014-udgaven) afbildes dronning Elizabeth II. Årsagen til, at dronning Elizabeth er afbildet, er, at Australien er medlem af det britiske Commonwealth of Nations og på grund af dette medlemskab er hun Australiens regerende konstitutionelle monark og statsoverhoved. Over dronningens portræt står teksten “ELIZABETH II” og “AUSTRALIA”. Under portrættet ses møntens nominelle værdi, 1 dollar, prægningsåret, møntens vægt og renhed samt gravørens initialer “IRB” – Ian Rank-Broadley.
På bagsiden (2014-udgaven) er der afbildet to majestætiske heste. Over dem ses det kinesiske tegn for “hest”. Under hestene ses teksten “Year of the Horse” og til højre bogstavet “P” for Perth Mint.

Hestens År-sølvmønten i Australian Lunar-serien har en renhed på 99,9% finsølv. De betyder, at mønten udelukkende er lavet af rent sølv. Hestens År-sølvmønten i serien Australien Lunar vejer præcis en troy ounce (31,1 gram).

Bestillinger fra webshoppen kan erhverves på to måder:

  1. Selvafhentning hos Tavex på Københavns Hovedbanegård – GRATIS
  2. Forsikret levering med PostNord:
    a. Ordrer over 10.000 kr – GRATIS
    b. Ordrer under 10.000 kr – fra 129 kr

Afhentnings-og leveringsbetingelser
Du vil blive tilsendt en email så snart din bestilling er klar til afhentning. Gyldigt billed-ID er påkrævet ved afhentning. PostNords leveringstid er 1-3 hverdage og forsendelsen bliver leveret til nærmeste postbutik (du vil blive tilsendt SMS og/eller email med et trackingnummer og herefter underrettet så snart pakken er ankommet). Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex.

Du kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail

Andre har også købt

PARTNERE

2014 1 kg Australske Lunar Hestens År Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2014 1 kg Australske Lunar Hestens År Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2014 1 kg Australske Lunar Hestens År Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2014 1 kg Australske Lunar Hestens År Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2014 1 kg Australske Lunar Hestens År Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2014 1 kg Australske Lunar Hestens År Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta