Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


2013 1 oz Australske Kookaburra Sølvmønt

Som partner gennem mange år for Perth Mint er det en stor glæde for Tavex at kunne tilbyde dig sølvmønten Australian Silver Kookaburra, Australiens mest kendte investeringsmønt i sølv. Dette er en enestående mulighed for at investere i en mønt, som egner sig både for møntsamlere og investorer! Mønten blev første udstedt i 1990 som verdens første investeringssølvmønt i 99,9% finsølv, som samtidig er lovligt betalingsmiddel og et monument over en af de mest charmerende fugle i verden, kookaburraen eller latterfuglen, som den hedder på dansk. Mønten er udelukkende fremstillet af australsk sølv og er en egnet investering for enhver, som ønsker at investere i en smuk sølvmønt, der er lovligt betalingsmiddel og fremstillet i høj kvalitet, og som ydermere gennem lang tid har bevist, at den stiger i værdi.

Denne sølv genstand er
i perfekt stand


 • Vi sælger 187.96 kr
 • Vi køber104.14 kr
 •  
 • Pris pr. stk.187.96 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

 • Værdien af Australian Kookaburra-sølvmønter følger prisen på sølv. Værdien af Australian Kookaburra-mønter fastsættes først og fremmest på baggrund af deres indhold af finsølv, som er knyttet til den til enhver tid gældende sølvpris.
 • Prisen på Australian Kookaburra-sølvmønter vil stige sammen med inflationen. Sølv har gennem historien vist sig at være et fantastisk aktiv i perioder med høj inflation, idet værdien er steget mere end for de fleste andre investeringsgoders vedkommende!
 • Australian Kookaburra-sølvmønter er penge. Australian Kookaburra-investeringssølvmønter er lovligt betalingsmiddel i Australien og accepteres som sådan i store dele af verden.
 • Australian Kookaburra-sølvmønter sælges med lav avance. Eftersom vi er partner til Perth Mint kan vi tilbyde dig Australian Kookaburra-sølvmønter med en meget lille avance.
 • Australian Kookaburra-sølvmønter er populære blandt samlere. Australian Kookaburra-sølvmønter er populære blandt samlere og investorer på grund af deres stadigt stigende værdi i forbindelse med videresalg, hvilket er en direkte konsekvens af, at der er et maksimalt årligt oplag for udstedelse af mønten og at hver årgang har sit eget enestående design.
 • Australian Kookaburra-sølvmønter er internationalt anerkendt. Som den eneste investeringssølvmønt i verden, som afbilder en latterfugl, den karakteristiske fugl fra Australien, er mønten sikret genkendelse blandt investorer verden over.
 • Australian Kookaburra-sølvmønter er 99,9% finsølv. Australian Kookaburra-sølvmønter er en skøn måde at få dette smukke hvide metal mellem hænderne.
 • Australian Kookaburra-sølvmønter er det samme som opsparing. Det historisk lave prisniveau for sølv sammenlignet med guld gør det til en ideel investering for dem, som ønsker at investere mindre beløb såvel som for dem, som mener, at de får mere ædelmetal for deres penge og venter en stærkere fremgang i prisen på sølv sammenlignet med prisen på guld.

Oplaget for Australian Kookaburra-sølvmønter er kun 500.000 om året

Årsagen til at Australian Kookaburra-sølvmønter er populære hos to forskellige typer købere er, at møntens værdi og fremtidige værdistigning fastsættes af en kombination af flere faktorer. I modsætning til østrigske Philharmoniker-mønter, Canadian Maple Leaf-mønter, American Eagle-mønter og andre sølvmønter, som er lovligt betalingsmiddel, er der et årligt maksimumoplag for 1 ounce Kookaburra-mønter. Faktisk var det sådan, at fra 1990, hvor de første mønter blev udstedt, var maksimum sat til blot 300.000 mønter per år, et antal man holdt sig til indtil 2011. Australian Kookaburra-sølvmønter er også en af de få sølvmønter, som er lovligt betalingsmiddel, der varierer sit hovedmotiv, latterfuglen, fra år til år. Mange samlere sætter stor pris på det varierende motiv og vurderer samtidig møntens fremragende kvalitet højt, herunder den store detaljerigdom og sølvets glans under indflydelse af møntens skiftevis matte og blanke overflader. Australian Kookaburra-sølvmønter er helt sikkert noget, der vil falde i smagen hos en, som beundrer kunsthåndværk i høj kvalitet. Alle disse faktorer gør, at ældre udgaver af Australian Kookaburra-sølvmønter stiger i værdi på samlermarkedet til niveauer, som ligger et godt stykke over omsmeltningsværdien for sølvindholdet, en trend som ventes at fortsætte. Grundet stor efterspørgsel gennem mange år øgede Perth Mint i 2011 maksimumoplaget for mønten til 500.000 eksemplarer årligt, hvor det stadig ligger. Men på trods af et øget oplag har usvækket popularitet og efterspørgsel efter den australske sølvmønt gjort, at samtlige årgange af 1 ounce-mønten siden 2011 er blevet udsolgt.

Australian Kookaburra-sølvmønterne afbilder Australiens berømte latterfugl

Latterfuglen, som på engelsk hedder kookaburra eller slet og ret “kook”, er en familie af fugle, som udelukkende lever i Australien. Afhængig af arten (der er fire arter i alt) bliver den mellem 25 og 45 cm lang og lever først og fremmest i fugtige skovområder eller tørre savannelandskaber. Navnet kookaburra stammer fra sprog talt af Australiens oprindelige indbyggere, hvor fuglen kaldes for “guuguubarra”. Årsagen til, at fuglen er blevet så berømt, er dens enestående kald, der lyder som en kombination af latter og lange, rullende r-lyde. Fuglens karakteristiske kald, som får os mennesker til at trække på smilebåndet, kan høres på dette Youtube-klip: https://www.youtube.com/watch?v=KLfOjOcCWls

Australian Kookaburra-sølvmønter er produceret af Perth Mint

Australian Kookaburra-sølvmønterne udstedes i dag af Perth Mint, en verdenskendt mønt og forarbejder af ædelmetaller beliggende i byen Perth i Western Australia. Perth Mint blev grundlagt i 1896 af Storbritanniens Royal Mint som en konsekvens af nyopdagede guldforekomster i Western Australia. Perth Mint skulle raffinere guld fra minerne og mønte sovereignmønter af guldet. Mellem 1899 og 1931 producerede Pert Mint en meget stor mængde guldsovereigns, som blev distribueret i Australien og i hele det britiske imperium som gangbar mønt. Perth Mint var under britisk kontrol frem til 1971, hvor staten Western Australia overtog den. I dag roses Perth Mint for sin høje kvalitet i sin produktion af investeringsmønter, som er i verdensklasse. De omfatter bl.a. Australian Kangaroo-guldmønter og sølvmønterne Kookaburra og Koala. Perth Mint har været medlem af London Gold Market (forgængeren for LBMA, London Bullion Market Association) siden 1934.

Pålydende værdi Dimensioner Lødighed Produktets vægt i gram Sølv vægt i gram Sølv vægt i troy ounces
1 AUD denomination 40.60 mm 999 31.13461 g 31.10347g 1

Australian Kookaburra-sølvmønterne blev første gang udstedt i 1990 og har været i kontinuerlig produktion siden da. Australske Perth Mint står for produktionen af mønterne.

Forsiden afbilder dronning Elizabeth II. Årsagen til, at dronning Elizabeth er afbildet, er, at Australien er medlem af det britiske statssamfund, Commonwealth of Nations. Dermed er Elizabeth II konstitutionel monark og statsoverhoved for Australien. Over dronningens portræt ses teksten “ELIZABETH II” og “AUSTRALIA”. Under portrættet ses møntens nominelle værdi – 1 AUD – og kunstneren Ian Rank-Broadleys initialer “IRB”.
Bagsiden afbilder Australiens mest berømte fugt, latterfuglen eller kookaburraen, og oven over ses teksten “AUSTRALIA KOOKABURRA”. Under latterfuglen ses prægningsåret, møntens vægt og renhed. Til venstre ses bogstavet “P”, Perth Mints møntmærke.

Australian Kookaburra-sølvmønter indeholder 1 ounce 99,9% finsølv. Det betyder, at mønten udelukkende er fremstillet af rent sølv. Australian Kookaburra-sølvmønter vejer præcis 1 troy ounce (31,1 gram). Australian Kookaburra-sølvmønter findes også i en 10 ounce og 1 kg version, men til forskel fra 1 ounce-mønten har de et ubegrænset årligt oplag.

Når du afgiver af bestilling via vores webshop, kan vælge at få sendt din bestilling til dit lokale posthus eller afhente din bestilling i vores butik i København.

Med post: Efter modtagelse af betaling på Tavex’s konto sendes din bestilling som forsikret værdipakke. Du modtager en SMS og/eller email fra Post Danmark med dit trackingnummer så du hele tiden kan holde dig opdateret om din bestilling.

Selvafhentning: Efter modtagelse af betaling på Tavex’s konto vil du blive kontaktet via telefon og e-mail når din bestilling er klar til afhentning i vores butik. Gyldigt billede-ID er påkrævet i forbindelse med afhentning af din bestilling.

Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex ved at kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail

Der henvises til “Købs- og salgsbetingelser” for detaljerede leveringsinstrukser.

Relaterede produkter

PARTNERE

2013 1 oz Australske Kookaburra Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2013 1 oz Australske Kookaburra Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2013 1 oz Australske Kookaburra Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2013 1 oz Australske Kookaburra Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2013 1 oz Australske Kookaburra Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2013 1 oz Australske Kookaburra Sølvmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta