Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


2016 1 oz Australsk Sølv Lunar Abens År

Som partner til Perth Mint gennem mange år er det en fornøjelse for Tavex at kunne tilbyde dig en af verdens fineste investeringssølvmønter, Abens År i serien Australian Lunar. Denne sølvmønt er en del af australske Perth Mints meget roste kronologiske investeringsmøntudgivelse, Australian Lunar, hvor hver enkelt mønt kun udgives en gang hvert tolvte år i overensstemmelse med den traditionelle kinesiske månekalender. Abens År-mønten er i den grad et stykke fantastisk kunstindustri, som passer til samlere, der har øje for skønhed og til dem, der ønsker at give deres kære noget mindeværdigt og ud over det almindelige.

Denne sølv genstand er
i perfekt stand


 • Vi sælger 468.44 kr
 • Vi køber105.00 kr
 •  
 • Pris pr. stk.468.44 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er penge. Lunar-serien blev introduceret for første gang i 1996 og hver enkelt mønt i serien betragtes som lovligt betalingsmiddel af den australske stat.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er sjældne. Abens År 1 oz.-mønten er kun udstedt i 2004 og 2016, siden Lunar-serien påbegyndtes og dermed er mønten en af de mest sjældne 24-karats sølvmønter med status som lovligt betalingsmiddel, som er udstedt i det 21. århundrede.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er baseret på den sagnomspundne kinesiske månekalender. Personer, som er født i Abens år, opfattes generelt som exceptionelt kloge og hurtigtænkende og med et stort behov for stimulation.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er en fremragende gave til dem, du holder af. Vis, at du sætter pris på dem, du holder af, ved at markere deres gode egenskaber og fødselsår i 24 karat finsølv, en gave, som de vil beholde for evigt.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er lavet i fineste kvalitet. Den er præget i meget høj kvalitet med så stor klarhed og rigdom i detaljen, at afbildningerne bliver helt levende for beskueren.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er populær blandt samlere. Dens motiv, aben, varierer hvert tolvte år og dens maksimale oplag, kvalitet, renhed og status som lovligt betalingsmiddel betyder, at mønten er betydeligt mere værd på samlermarkedet end dens metalværdi.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er internationalt anerkendt. Som en del af Australian Lunar-serien, der har været i produktion de sidste 18 år, med sine motiver fra den kinesiske månekalender og portrættet af den mest magtfulde og længst regerende dronning i det 20. århundrede, Elizabeth II, er Abens År-mønten i serien Australian Lunar en anerkendt mønt blandt både sølvhandlere og samlere verden over.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar følger prisen på sølv. Den grundlæggende værdi i Australian Lunar-mønterne afgøres af deres indhold af finsølv, som knytter sig til den aktuelle sølvpris.

Australian Lunar sølvmønt – Abens År

Den kinesiske månekalender bruges i dag i forbindelse med taoistisk kosmologi. Man tror, at der, afhængig af det år i den kinesiske dyrekreds, som en person fødes i, eksisterer et særligt bånd mellem denne persons personlighed og det dyr, som indgår i den kinesiske dyrekreds. Dyrene i dyrekredsen skal forstås som symbolske, hvor hvert enkelt dyr repræsenterer en gruppe af karaktertræk, som findes i ethvert menneske. Den kinesiske dyrekreds omfatter tolv dyr, som fejres med tolv års mellemrum. Abens år fejrede man sidste gang i 2003.

Personer, som er født i abens år, siges at være meget intelligente, hurtige i opfattelsen og bemærkelsesværdigt kreative. Deres hurtige hjernevirksomhed sammen med deres kreativitet gør, at de kan løse de fleste problemer. De er nysgerrige af natur og har en stor tørst efter kundskab og har dermed stort indsigt en i bredt udvalg af emner. Personer, som er født i abens år, har en evne til at komme ud af vanskelige situationer ved at anvende deres viden og skarphed. Disse kvaliteter gør dem til fantastiske individer ved selskaber eller i mindre sociale cirkler. Deres kreative hjerner, vittige sind og gode humør vil sætte gang i enhver samtale eller festivitas. Personer født i abens år er energiske og krævende; de kræver aktivering, og hvis de ikke stimuleres tilstrækkeligt, kan de blive urimelige og selvcentrerede. Derfor har de en stor kreds af venner og kolleger, som kan give den mentale stimulans, som er så central for deres velvære Abens År-mønten i serien Australian Lunar er derfor den ideelle gave til en, som du elsker eller respekterer, eftersom når du giver en Lunar-mønt betyder det, at du viser din affektion ved at udødeliggøre denne persons fødselsår og egenskaber i form af et lille kunstværk i det pureste sølv.

Australske Lunar-sølvmønter er baseret på den kinesiske månekalender

Det menes, at den kinesiske månekalender stammer fra tiden for et af de første kejserdynastier for ca. 5.000 år siden. Siden da er kalenderen løbende blevet forbedret af astronomer fra de forskellige kejserlige hoffer. Det kulminererede i en version, som er beregnet i forhold til jordens bevægelse rundt om solen, men tilpasset en traditionel månekalender, hvilket officielt gør den til lunisolarkalender, altså en kalender, som baseres både på månen og solen. Beslutningen om at lade kalenderen basere sig på to himmellegemer tager udgangspunkt i det faktum, at månens bane om jorden ikke er synkroniseret med jordens bevægelse rundt om solen. Dette gav tidsdiskrepanser, hvilket var et problem for bønder, eftersom de havde brug for at vide, hvor det var bedst at så og høste i overensstemmelse med solens bevægelser. Oprindelig var kalenderen baseret på månens bane, eftersom det var meget lettere for de gamle astronomer at foretage de nødvendige beregninger. Men efterhånden som tiden gik, bemærkede de diskrepansen mellem måneåret, som omfatter 12 måneder á 29,5 dag eller totalt 354 dage på et år – i forhold til solåret, som omfatter 365,24 dage, hvilket gør det 11 dage kortere end jordens omløb om solen. For at få månekalenderen bedre synkroniseret med solen, indsatte man en ekstra måned hvert andet eller tredje år, lidt ligesom skuddagen den gregorianske kalender, som man benytter i det meste af verden. Det er en ekstra dag, som falder hvert fjerde år den 29. februar, og som skal få kalenderen til at basse bedre med jordens faktiske bane rundt om solen.

Modsat andre kalendere tæller den kinesiske kalender ikke år i en uendelig, lineær række, men består af perioder à 12 år, som gentages fem gange for at få en cyklus på 60 år. Hvert år i perioden består af to komponenter, en himmelsk “stamme” og en jordisk “gren”. Den himmelske stamme består af ti symboler, som er navnene på ugens ti dage i den kalender, der blev brugt af de gamle kinesere, mens den jordiske gren består af 12 symboler fra den kinesiske dyrekreds. For at skabe et år kombineres hver himmelske stamme med hver anden jordiske gren. Når alle mulige kombinationer mellem de jordiske og de himmelske komponenter er gjort – antallet er 60 – er cyklussen fuldendt, og den kan derpå begynde forfra igen. Denne metode til beregning af tid regnes for at være en af de måder at måle tid på, som har den længste uafbrudte historie på jorden. I dag bruger Kina den gregorianske kalender til alle officielle funktioner, men månekalenderen er stadig den vigtigste kalender for en række samfund i Kina og Østasien til at fastsætte datoer for begivenheder som jubilæer, bryllupper, kinesisk nytår og andre festligheder.

Abens År-sølvmønten i serien Australian Lunar produceres af Perth Mint

Sølvmønterne i Australian Lunars serie I og II møntes i dag af Perth Mint, en verdenskendt mønt og forarbejder af ædelmetaller beliggende i byen Perth i Western Australia. Perth Mint blev grundlagt i 1896 af Storbritanniens Royal Mint som en konsekvens af nyopdagede sølvforekomster i Western Australia. Perth Mint var under britisk kontrol frem til 1971, hvor staten Western Australia overtog den. I dag roses Perth Mint for sin høje kvalitet i sin produktion af investeringsmønter, som er i verdensklasse. De omfatter bl.a. Australian Kangaroo-guldmønter og sølvmønterne Kookaburra og Koala. Perth Mint har været medlem af London Gold Market (forgængeren for LBMA, London Bullion Market Association) siden 1934.

Pålydende værdi Dimensioner Lødighed Produktets vægt i gram Sølv vægt i gram Sølv vægt i troy ounces
1 AUD denomination 45.60 mm 999 31.13461 g 31.10347g 1

På forsiden afbildes dronning Elizabeth II. Hun er afbildet, eftersom Australien er medlem af det britiske Commonwealth of Nations og Elizabeth II er Australiens regerende konstitutionelle monark og statsoverhoved. Over dronningens portræt står teksten “ELIZABETH II” og “AUSTRALIA”. Under portrættet ses møntens nominelle værdi, 100 dollars, og gravørens initialer “IRB” – Ian Rank-Broadley.

På bagsiden afbildes to aber abe, som balancerer på en gren. Ovenover aberne er det kinesiske tegn for “abe”; til højre prægningsåret og under aberne møntens vægt og renhed.

Abens År-sølvmønten i Australian Lunar-serien har en renhed på 999% finsølv.  Abens År-guldmønten i serien Australien Lunar vejer præcis en troy ounce (31,1 gram).

Når du afgiver af bestilling via vores webshop, kan vælge at få sendt din bestilling til dit lokale posthus eller afhente din bestilling i vores butik i København.

Med post: Efter modtagelse af betaling på Tavex’s konto sendes din bestilling som forsikret værdipakke. Du modtager en SMS og/eller email fra Post Danmark med dit trackingnummer så du hele tiden kan holde dig opdateret om din bestilling.

Selvafhentning: Efter modtagelse af betaling på Tavex’s konto vil du blive kontaktet via telefon og e-mail når din bestilling er klar til afhentning i vores butik. Gyldigt billede-ID er påkrævet i forbindelse med afhentning af din bestilling.

Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex ved at kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail

Der henvises til “Købs- og salgsbetingelser” for detaljerede leveringsinstrukser.

PARTNERE

2016 1 oz Australsk Sølv Lunar Abens År - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2016 1 oz Australsk Sølv Lunar Abens År - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2016 1 oz Australsk Sølv Lunar Abens År - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2016 1 oz Australsk Sølv Lunar Abens År - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2016 1 oz Australsk Sølv Lunar Abens År - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2016 1 oz Australsk Sølv Lunar Abens År - Tavex - Køb og salg af guld & valuta