Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


2015 1 oz Australian Lunar Sølvmønt Gedens År

Som partner til Perth Mint gennem mange år er det en fornøjelse for Tavex at kunne tilbyde dig en af verdens fineste investeringssølvmønter, Gedens År i serien Australian Lunar. Denne sølvmønt er en del af australske Perth Mints meget roste kronologiske investeringsmøntudgivelse, Australian Lunar, hvor hver enkelt mønt kun udgives en gang hvert tolvte år i overensstemmelse med den traditionelle kinesiske månekalender. I øvrigt har den mest populære af mønterne i serien, 1 oz.-mønten, et maksimalt oplag på 300.000 eksemplarer, hvilket giver mønten en særlig værdi for samlere, hvis du skal sælge den igen. Gedens År er udgivet i 99,9% finsølv og fremstilles med en særlig møntteknik, som gør, at overfladen fremstår både mat og blank med masser af fine detaljer. Gedens År-mønten er i den grad et stykke fantastisk kunstindustri, som passer til samlere, der har øje for skønhed og til dem, der ønsker at give deres kære noget mindeværdigt og ud over det almindelige.

* Bemærk venligst at den afbillede genstand kan være af anden vægt end det faktiske produkt

Denne sølv genstand er
i perfekt stand


  • Vi sælger 447.56 kr
  • Vi køber93.20 kr
  •  
  • Pris pr. stk.447.56 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er penge. Lunar-serien blev introduceret for første gang i 1999 og hver enkelt sølvmønt i serien betragtes som lovligt betalingsmiddel af den australske stat.

Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er sjældne. Gedens År 1 oz.-mønten er kun udstedt to gange, i 2003 og 2015, siden Lunar-serien påbegyndtes. Med et samlet oplag på kun 300.000 mønter er den en af verdens sjældneste investeringssølvmønter i .999 finsølv

Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er baseret på den sagnomspundne kinesiske månekalender. De, som er født i Gedens år, opfattes generelt som hårdtarbejdende, selvstændige, intelligente og fulde af selvtilli

Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er en fremragende gave til dem, du holder af. Vis, at du sætter pris på dem, du holder af, ved at markere deres gode egenskaber og fødselsår i .999 finsølv, en gave, som de vil beholde for evigt.

Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er lavet i fineste kvalitet. Den er præget i meget høj kvalitet med så stor klarhed og rigdom i detaljen, at afbildningerne bliver helt levende for beskueren.

Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er populær blandt samlere. Dens motiv, slangen, varierer hvert tolvte år og dens maksimale oplag, kvalitet, renhed og status som lovligt betalingsmiddel betyder, at mønten er betydeligt mere værd på samlermarkedet end dens metalværdi.

Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er internationalt anerkendt. Som en del af Australian Lunar-serien, der har været i produktion de sidste 15 år, med sine motiver fra den kinesiske månekalender og portrættet af den mest magtfulde og længst regerende dronning i det 20. århundrede, Elizabeth II, er Gedens År-mønten i serien Australian Lunar en anerkendt mønt blandt både sølvhandlere og samlere verden over.

Gedens År-mønteni serien Australian Lunar følger prisen på sølv. Den grundlæggende værdi i Australian Lunar-mønterne afgøres af deres indhold af finsølv, som knytter sig til den aktuelle sølvpris

Australian Lunar sølvmønt – Gedens År

Den kinesiske månekalender bruges i dag i forbindelse med taoistisk kosmologi. Man tror, at der, afhængig af det år i den kinesiske dyrekreds, som en person fødes i, eksisterer et særligt bånd mellem denne persons personlighed og det dyr, som indgår i den kinesiske dyrekreds. Dyrene i dyrekredsen skal forstås som symbolske, hvor hvert enkelt dyr repræsenterer en gruppe af karaktertræk, som findes i ethvert menneske. Den kinesiske dyrekreds omfatter tolv dyr, som fejres med tolv års mellemrum.

Folk der er født i Gedens år siges at være blide, empatiske og rolige mennesker. Det gør dem særligt egnede til at passe på folk da de er meget hjæpsomme. De er reserverede folk som værdsætter fed og ro, og selvom de nyder andre folks selskab, så vil de sandsynligvis foretrække at være på sidelinjen fremfor at være festens midtpunkt. Deres rolige og stille natur stammer fra deres evne til at hvile i sig selv. Naturligt kreative og kunstneriske, en person som er født i Gedens År opfattes ofte som at have et natuligt håndværksmæssigt talent og har ofte brug for at være i en profession med masser af frihed. På den anden side så er folk født i Gedens År ofte ikke særligt velorganiserede, siden de bruger meget af deres tid på at være fordybet i deres tanker og fantasi. Folk der er født i Gedens År er ofte varme, omsorgsfulde og godhjertede og tilgiver meget nemt og bærer sjældent nag. Disse karaktertræk gør dem særligt eftertragtede i sociale sammenhænge.

Australske Lunar-sølvmønter er baseret på den kinesiske månekalender

Det menes, at den kinesiske månekalender stammer fra tiden for et af de første kejserdynastier for ca. 5.000 år siden. Siden da er kalenderen løbende blevet forbedret af astronomer fra de forskellige kejserlige hoffer. Det kulminererede i en version, som er beregnet i forhold til jordens bevægelse rundt om solen, men tilpasset en traditionel månekalender, hvilket officielt gør den til en lunisolarkalender, altså en kalender, som baseres både på månen og solen. Beslutningen om at lade kalenderen basere sig på to himmellegemer tager udgangspunkt i det faktum, at månens bane om jorden ikke er synkroniseret med jordens bevægelse rundt om solen. Dette gav tidsdiskrepanser, hvilket var et problem for bønder, eftersom de havde brug for at vide, hvor det var bedst at så og høste i overensstemmelse med solens bevægelser. Oprindelig var kalenderen baseret på månens bane, eftersom det var meget lettere for de gamle astronomer at foretage de nødvendige beregninger. Men efterhånden som tiden gik, bemærkede de diskrepansen mellem måneåret, som omfatter 12 måneder á 29,5 dag eller totalt 354 dage på et år – i forhold til solåret, som omfatter 365,24 dage, hvilket gør det 11 dage kortere end jordens omløb om solen. For at få månekalenderen bedre synkroniseret med solen, indsatte man en ekstra måned hvert andet eller tredje år, lidt ligesom skuddagen den gregorianske kalender, som man benytter i det meste af verden. Det er en ekstra dag, som falder hvert fjerde år den 29. februar, og som skal få kalenderen til at basse bedre med jordens faktiske bane rundt om solen.

Modsat andre kalendere tæller den kinesiske kalender ikke år i en uendelig, lineær række, men består af perioder à 12 år, som gentages fem gange for at få en cyklus på 60 år. Hvert år i perioden består af to komponenter, en himmelsk “stamme” og en jordisk “gren”. Den himmelske stamme består af ti symboler, som er navnene på ugens ti dage i den kalender, der blev brugt af de gamle kinesere, mens den jordiske gren består af 12 symboler fra den kinesiske dyrekreds. For at skabe et år kombineres hver himmelske stamme med hver anden jordiske gren. Når alle mulige kombinationer mellem de jordiske og de himmelske komponenter er gjort – antallet er 60 – er cyklussen fuldendt, og den kan derpå begynde forfra igen. Denne metode til beregning af tid regnes for at være en af de måder at måle tid på, som har den længste uafbrudte historie på jorden. I dag bruger Kina den gregorianske kalender til alle officielle funktioner, men månekalenderen er stadig den vigtigste kalender for en række samfund i Kina og Østasien til at fastsætte datoer for begivenheder som jubilæer, bryllupper, kinesisk nytår og andre festligheder.

Gedens År-sølvmønten i serien Australian Lunar – lige så sjælden som sølv

Sølvmøntserien Australian Lunar blev introduceret af Perth Mint i 1999. Sølvmønten Gedens År blev for første gang udstedt i 2003 og derefter i 2015. Den næste udgave af Gedens År vil først blive udstedt i 2027. Gedens År-sølvmønten blev i 2003 udstedt i møntvægte på 1 kg, 10 oz, 2 oz, 1 oz og 1/2 oz, mens udgaven fra 2015 blev øget med udstedelsen af mønter på 10 kg og 5 oz.

Gedens År-sølvmønten i serien Australian Lunar produceres af Perth Mint

Sølvmønterne i Australian Lunars serie I og II møntes i dag af Perth Mint, en verdenskendt mønt og forarbejder af ædelmetaller beliggende i byen Perth i Western Australia. Perth Mint blev grundlagt i 1896 af Storbritanniens Royal Mint som en konsekvens af nyopdagede guldforekomster i Western Australia. Perth Mint skulle raffinere guld fra minerne og mønte sovereignmønter af guldet. Mellem 1899 og 1931 producerede Pert Mint en meget stor mængde guldsovereigns, som blev distribueret i Australien og i hele det britiske imperium som gangbar mønt. Perth Mint var under britisk kontrol frem til 1971, hvor staten Western Australia overtog den. I dag roses Perth Mint for sin høje kvalitet i sin produktion af investeringsmønter, som er i verdensklasse. De omfatter bl.a. Australian Kangaroo-guldmønter og sølvmønterne Kookaburra og Koala. Perth Mint har været medlem af London Gold Market (forgængeren for LBMA, London Bullion Market Association) siden 1934.

Perth Mint udstedte Gedens År-sølvmønten i serien Australian Lunar i 2003 og 2015.

På forsiden (2015-udgaven) afbildes dronning Elizabeth II. Årsagen til, at dronningen er afbildet, er, at Australien er medlem af det britiske Commonwealth of Nations. På grund af dets medlemskab af Commonwealth er Elizabeth II Australiens regerende konstitutionelle monark og statsoverhoved. Over dronningens portræt står teksten “ELIZABETH II” og “AUSTRALIA”. Under portrættet ses møntens nominelle værdi, prægningsåret, møntens vægt og renhed samt gravørens initialer “IRB” – Ian Rank-Broadley.

På bagsiden (2015-udgaven) afbildes en ged stående på en klippe. Over geden ses det kinesiske tegn for “ged” og under den teksten “Year of the Goat”. Til venstre bogstavet “P” for Perth Mint.

Bestillinger fra webshoppen kan erhverves på to måder:

  1. Selvafhentning hos Tavex på Københavns Hovedbanegård – GRATIS
  2. Forsikret levering med PostNord:
    a. Ordrer over 10.000 kr – GRATIS
    b. Ordrer under 10.000 kr – fra 129 kr

Afhentnings-og leveringsbetingelser
Du vil blive tilsendt en email så snart din bestilling er klar til afhentning. Gyldigt billed-ID er påkrævet ved afhentning. PostNords leveringstid er 1-3 hverdage og forsendelsen bliver leveret til nærmeste postbutik (du vil blive tilsendt SMS og/eller email med et trackingnummer og herefter underrettet så snart pakken er ankommet). Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex.

Du kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail

Andre har også købt

PARTNERE

2015 1 oz Australian Lunar Sølvmønt Gedens År - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2015 1 oz Australian Lunar Sølvmønt Gedens År - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2015 1 oz Australian Lunar Sølvmønt Gedens År - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2015 1 oz Australian Lunar Sølvmønt Gedens År - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2015 1 oz Australian Lunar Sølvmønt Gedens År - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2015 1 oz Australian Lunar Sølvmønt Gedens År - Tavex - Køb og salg af guld & valuta