Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


Tyske Wilhelm II

Tavex er stolte af at kunne præsentere Tysklands mest berømte guldmønt, 20 mark Wilhelm II mønten. Udstedt for første gang efter landets genforening i 1871, og var centrale i Tysklands industrielle revolution i 1870-1914, og spillede en central rolle i at lette handelen. Udover at være et symbol på landets økonomiske overlegenhed, er 20 mark guldmønten indbegrebet af Tysklands overlegne produktionsevner. Med sine 0,900 finguldslegering præget med den mægtige Kejserlige Ørn, det tidligere tyske kejserriges våbenskjold, og med et portræt af den sidste tyske kejser og konge af Preussen, Wilhelm II.
Wilhelm II 20 mark mønten er velkendt og særligt eftertragtet i Tyskland, et historisk guldstykke af og velegnet til alle typer af investorer og samlere.

Denne vare er fritaget for
moms i Danmark


  • Vi sælger 2 105.17 kr
  • Vi køber1 935.35 kr
  •  
  • Pris pr. stk.2 105.17 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

  • Wilhelm II 20 mark guldmønten er Tysklands mest eftertragtede guldmønt. Følgerne af Tysklands hyperinflation, hvor en 20 mark guldmønt var lige 23 billioner tyske papir mark, ligger stadig i tyskernes erindring, hvilket gør mønten til en naturlig investering for mange.
  • Wilhelm II 20 mark guldmønten er Tysklands mest likvide guldmønt.  Med mere end end 125 millioner stykker præget siden 1888, er mønterne et almindeligt kendt navn blandt guldforhandlere og investorer.
  • Wilhelm II 20 mark guldmønter er penge. Mønterne er fritaget for moms i Danmark og Europa.
  • Wilhelm II 20 mark guldmønter er internationalt anerkendte. De tyske 20 mark guldmønter er forbundet med en af ​​de største økonomier i verden, og Tyskland er den største forbruger af guld i Europa. De er indbegrebet af Tysklands fremtrædende position, og er således anerkendt og accepteret i hele verden.
  • Wilhelm II 20 mark guldmønter er en form for opsparring. Tyske guld mærker er et ideelt valg for enhver langsigtet investor der værdsætter sikkerheden og stabiliteten ved at eje fysiske guldmønter.
  • Wilhelm II 20 mark guldmønter er en god måde at din risiko. Gulds lave korrelation med andre finansielle aktiver gør guldmønter til et godt hedge mod markedsrisikoen.

The Kejserlige Ørn og den tyske guldmark

Det som virkelig skiller sig ud, når man ser på Wilhelm II 20 mark guldmønten er den mægtige Kongelige Ørn, som er afbildet på bagsiden af ​​denne mønt. Udover at være detaljerig og udvise et imponerende stykke håndværk, har våbenskjoldet i det tidligere formidable tyske rige en fascinerende historie der strækker sig flere århundreder tilbage.

Forud for sin forening i 1871, omfattede Tysklands områder flere stater, riger, hertugdømmer og bystater, som blev regeret af et væld af forskellige adelsmænd, kongehuse og monarker. Den vigtigste familie var det tyske adelshus Hohenzollern, et dominerende kongeligt dynasti med rødder, som går tilbage til det 11. århundrede. Denne slægt producerede nogle af de mest mindeværdige konger, som ville etablere sig og herske over kongeriget Preussen og det efterfølgende tyske rige. En af disse konger var Wilhelm I, bedstefar til Wilhelm II (der er afbildet på denne mønt), og hersker over kongeriget Preussen fra 1861 til 1888. Kongeriget Preussen var på det tidspunkt et førende tysk kongerige og en militær stormagt der på sit højeste i 1876, omfattede dele af nutidens Tyskland, og strakte sig til Rusland i øst og Belgien i vest. Det var først og fremmest gennem Preussens militære magt, at kong Wilhelm I, med hjælp fra sin højre hånd, den formidable tyske kansler Otto von Bismarck, formåede at etablere det tyske kejserrige, med Preussen som nationens rygrad.

Det derfor, at den Kejserlige Ørn er afbildet på denne mønt faktisk er en lidt ændret udgave af Kongeriget Preussens våbenskjold. På en måde er det et-tusind-årige Hohenzollern dynasti, som havde Wilhelm I og senere Wilhelm II ved roret som konger af Preussen, indirekte repræsenteret gennem den Kejserlige Ørn som er afbildet på de tyske guldmønter.

Den tyske 20 mark guldmønt drev den tyske handel

Før sin forening, var Tysklands monetære system meget lig landets fragmenterede territorier. Nationen var opdelt i flere valutaområder som brugte mønter med forskelligt design, navn, renhed og metalindhold. Mønter, som indeholdt sølv var det foretrukne valutavalg, mens guldmønter havde mindre monetær betydning. Disse forskellige valutaer var udskiftelig med faste valutakurser og selv om systemet fungerede, pressede magtfulde tyske kommerciel interesse for et samlet monetært system.

Efter nationens genforening i 1871 og dannelsen af ​​det tyske kejserrige,  etablerede den tyske regering et nyt guldbaseret monetært system, og satte de-facto nationen for første gang i sin historie på en ren guldstandard. Kejserlige guldmønter blev indført med en pålydende værdi på 10 og 20 mark, og bar portrættet af den første tyske kejser, kong Wilhelm I. Efter England og Portugal, var Tyskland det tredje land som baserede sit monetære system på guld. Dette system var på plads op til Første Verdenskrig og stod bag  Tysklands anden industrielle revolution, en periode med bemærkelsesværdig vækst, som gjorde nationen, sammen med USA, til den førende økonomi i verden.

Den tyske 20 mark guldmønt beskyttede Tyskland mod hyperinflation

Starten af ​​Første Verdenskrig i 1914 fik den tyske centralbank til at suspendere guldstandarden. Tyske papir mark, uden nogen konkret opbakning,  blev det primære middel som regeringen brugte til at finansiere de enorme udgifter forbundet med krigsindsatsen. Seddelpressen var konstant i gang under hele krigen, og frem til 1918 var udbuddet af nye tyske mark firedoblet, hvilket fik priserne til at stige kraftigt. Men den oppustede pengemængde og tilsvarende stigning i priserne var stadig håndterbar og var faktisk på linje med andre lande i denne periode, især England og Frankrig. Dette ændrede sig i kølvandet på krigen, da de allierede sejrherrer pålagde enorme  krigserstatninger på det besejrede og økonomisk drænede Tyskland.

Idet krigserstatningen skulle afdrages i fremmed valuta eller guld, troede den tyske regering, at de kunne løse dette seriøse problem med trykte mark, som herefter blev brugt til at købe valuta eller guld. I første omgang virkede dette som en god løsning, men udstedelse af nye sedler bevirkede blot, at forøge den allerede høje inflation. Jo mere udenlandsk valuta eller guld den tyske regering erhvervede, jo hurtigere faldt værdien af den tyske mark. Omkring 1920 havde forbrugespriserne steget med en faktor 12 siden begyndelsen af ​​krigen, og lagde et enormt pres på levestandarden for den almindelige tyske borgere. Tre år senere, var den tyske regering ude af i stand til at afdrage krigserstatningsbetalingen idet landet ikke var i stand til tilegne sig de nødvendige finansielle milder, idet ingen ønskede den stadigt faldende tyske mark. Dette tvang Frankrig til at besætte Ruhr-området, som på det tidspunkt var en af ​​Tysklands vigtigste industriområder, hvilket tvang tyskerne til at afdrag deres gæld med varer og råvarer.

Besættelsen af ​​Ruhr-regionen var dødsstødet mod den i forvejen svage tyske økonomi, som, kombineret med millioner af utilfredse arbejdere, stigende priser og frygten for, at Frankrig kunnefinde på at invadere Berlin, resulterede i en fuldstændig mistet tillid til Tysklands politiske etablissement og landets centralbank. Efterhånden som panikken spredte sig, begyndte alle at udveksle de tyske mark til fordel for varer for enhver pris. Dette var en psykologisk begivenhed, som udviklede sig til hyperinflation. På bare et par måneder, blev tyske mark værdiløs på grund af den  kraftigt stigende inflation. I denne periode faldt markens værdi i sådan en et ekstremt tempo, at priserne blev fordoblet med et par timers mellemrum, hvilket fik tyske husmødre til at brænde pengesedlerne i deres brændeovne, fordi valutaen var mindre end brænde.

Ved udgangen af ​​1923, var en 20 mark guldmønt over 23 billioner papir mark, hvilket var et klar vidnesbyrd om gulds evne til at sikre en mod inflation.

Pålydende værdi Dimensioner Lødighed Produktets vægt i gram Guld vægt i gram Guld vægt i oz
20 mark 22.50 mm 900 7.96500 g 7.16850g 0.23

Den tyske 20 Wilhelm II guldmønt blev udstedt mellem 1888 og 1914. Den mønt blev præget i denne periode på to tyske møntanstalter beliggende i Berlin og Hamburg. Møntmærket for Berlin er “A” og “J” for Hamborg.

Forsiden:

Forsiden forestiller et portræt af Wilhelm II, tysk kejser og konge af Preussen. Titlen “WILHELM II Deutscher Kaiser KÖNIG V Preussen”, som kan oversættes til “Wilhelm II tysk kejser og Preussens konge”, omkranser hans hoved. Under Wilhelms halsudskæring fremgår møntmærket.

Bagsiden:

Bagsiden forestiller det tyske kejserriges våbenskjold, en kejserlig ørn med en krone. Omkring ørnen er teksten “DEUTSCHES REICH”, som kan oversættes til “Tysk Rige”, og prægningsåret. Nedenfor ørnen er betegnelsen “20 MARK”.

Kant:

Kanten indeholder ordene “GOTT MIT UNS”, som kan oversættes som “Gud med os”.

Renhed:

Den tyske 20 karakterer Wilhelm II er en 21,6 karat guldmønt, hvilket betyder, at mønten består af 21,6 / 24 = 90% guld og resten af ​​mønten indeholder kobber. Guld og kobberlegering bevirker, at ​møntens overflade er mere holdbare og mindre udsat for ridser og mærker.

Emballage:

Hver mønt er individuelt pakket i en hård plast kapsel.

Bestillinger fra webshoppen kan erhverves på to måder:

  1. Selvafhentning hos Tavex på Københavns Hovedbanegård – GRATIS
  2. Forsikret levering med PostNord:
    a. Ordrer over 10.000 kr – GRATIS
    b. Ordrer under 10.000 kr – fra 129 kr

Afhentnings-og leveringsbetingelser
Du vil blive tilsendt en email så snart din bestilling er klar til afhentning. Gyldigt billed-ID er påkrævet ved afhentning. PostNords leveringstid er 1-3 hverdage og forsendelsen bliver leveret til nærmeste postbutik (du vil blive tilsendt SMS og/eller email med et trackingnummer og herefter underrettet så snart pakken er ankommet). Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex.

Du kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail

 

Andre har også købt

PARTNERE

Tyske Wilhelm II - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Tyske Wilhelm II - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Tyske Wilhelm II - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Tyske Wilhelm II - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Tyske Wilhelm II - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Tyske Wilhelm II - Tavex - Køb og salg af guld & valuta