Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


1/10 oz Sydafrikanske Krugerrand

Hvis du leder efter en holdbar investeringsguldmønt, som har bedre likviditet end nogen anden og som kan købes til en pris, som ligger meget lidt over spotprisen på guld, så kan sydafrikanske Krugerrand være den investeringsform, du leder efter. Krugerranden blev lanceret af South African Mint i 1967 og blev kendt som den første investeringsmønt i verden, der indeholdt en ounce guld. Frem til nu har investorer købt godt 48 millioner ounce finguld indeholdt i over 60 millioner mønter, hvilket gør Krugerranden til den mest populære og mest handlede investeringsguldmønt i det 21. århundrede. Krugerrand guldmønter understøttes af et gennemlikvid marked, hvilket garanterer, at de kan veksles af tusinder af mønthandlere, finansielle institutioner og investorer over hele verden.

* Bemærk venligst at den afbillede genstand kan være af anden vægt end det faktiske produkt

Denne vare er fritaget for
moms i Danmark


  • Vi sælger 979.73 kr
  • Vi køber775.44 kr
  •  
  • Pris pr. stk.979.73 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

  • Krugerrand er likvide. Grunden til dette er, at de genkendes overalt og handles globalt af mønthandlere, investorer og banker. Der er altid et marked for Krugerrand.
  • Krugerrand følger prisen på guld. Krugerrandens værdi afgøres først og fremmest af dens indhold af finguld, som følger guldprisen.
  • Krugerrand er penge. Krugerrand er lovligt betalingsmiddel i Sydafrika og accepteres og veksles som sådan over hele verden.
  • Krugerrand er holdbare. Krugerrand har en renhed på 22 karat, hvilket betyder, at de indeholder en ounce guld og en lille smule kobber. Guld-kobberlegeringen styrker møntens overflade, hvilket øger dens holdbarhed og gør den egnet til håndtering.
  • Krugerrand er det samme som opsparing. Krugerrand findes i forskellige møntvægte, hvilket gør dem til det ideelle valg for enhver langsigtet investor, som sætter pris på sikkerheden og stabiliteten i at eje fysiske guldmønter.
  • Krugerrand er en god måde at sprede sin risiko på. Guldets ringe korrelation med andre finansielle instrumenter gør, at investeringer i Krugerrand fungerer som en afdækning mod risici i markedet.

Krugerranden er skabt af den sydafrikanske guldmineindustri

Sydafrika var verdens største guldmineland i midten af 1900-tallet, hvor landet leverede næsten 50% af det guld, som kom fra miner. For at gøre det lettere at sælge denne store mængde guld, fik den sydafrikanske mineindustri den idé at skabe en guldmønt i cirkulation, som udelukkende skulle bestå af guld fra sydafrikanske miner. Den sydafrikanske centralbank støttede idéen og godkendte Krugerrand-guldmønten som lovligt betalingsmiddel. Krugerranden blev for første gang præget af South African Mint i 1967 og skulle vise sig at blive den mest eftertragtede investeringsguldmønt, som nogensinde var blevet udstedt i Sydafrika.

Krugerranden afbilder præsident Kruger

Krugerrandens forside afbilder Stephanus Johannes Paulus Kruger, bedre kendt som Paul Kruger, fhv. præsident for den sydafrikanske republik, der især af briterne blev kaldt for Transvaal. Kruger vandt berømmelse verden over som leder af boernes modstand mod briterne i slutningen af 1800-tallet. Boerne var overvejende nederlandsktalende kolonister fra Europa, som boede i Sydafrika. De var trætte af at blive regeret af det britiske imperium, og besluttede sig for at skabe deres eget uafhængige land, Transvaal eller den Sydafrikanske Republik. Paul Kruger blev en ledende figur i boernes bestræbelser for at holde sig uafhængige af det britiske imperium.

Kruger kom fra enkle kår. Han var født på en gård i Sydafrika i 1825 og havde stort set ingen formel uddannelse, selvom hans fremragende evner som rytter og jæger var ham til stor nytte under hans militære karriere i Transvaals hær. Han avancerede hurtigt i graderne, og da han var i begyndelsen af 40’erne, var han allerede kommanderende general for Transvaals væbnede styrker. Kruger havde dog ikke kun gode evner som militær, men også som diplomat. I 1877, da boerne for første gang stødte sammen med briterne, sikrede Kruger ad diplomatisk vej en sejr for boerne. Dette øgede hans popularitet og som resultat blev han valgt som præsident for den sydafrikanske republik ved valget tre år senere.

Prisen på guld blev berørt af store guldfund i Sydafrika

Desværre varede freden mellem briterne og boerne ikke længe, eftersom der blev gjort store guldfund i Transvaal i et område, der kaldes for Witwatersrand. Selv i dag finder man nogen af de største guldreserver i Witwatersrand og det menes, at 45% af alt det guld, som nogensinde er udvundet, kommer fra dette rige sydafrikanske guldområde. Briterne ønskede at få kontrol med disse rigdomme og sendte en stor styrke, ifølge nogen beregninger på ca. 400.000 mand, for at kæmpe mod boerne. Boerne, som var stærkt i undertal i forhold til briterne, tabte krigen, og den sydafrikanske republik blev indlemmet i det britiske imperium som Transvaal Colony. Det lykkedes for Kruger at flygte til Europa. Han satte aldrig sin fod i Afrika igen og døde i eksil i Schweiz den 14. juli 1904.

Pålydende værdi Dimensioner Lødighed Produktets vægt i gram Guld vægt i gram Guld vægt i oz
16.50 mm 917 3.39187 g 3.11034g 0.1

Krugerranden blev første gang udstedt i 1967 og har været i kontinuerlig produktion siden da. South African Mint er ansvarlig for produktionen af mønterne.

Forsiden afbilder Paul Kruger, præsident for den sydafrikanske republik. Hans billede omgives af teksten “Suid-Afrika” og “South Africa”, landets navn på hhv. afrikaans og engelsk.

Bagsiden viser en galopperende springbok på græs. Over dyret ses teksten “KRUGERRAND” og under det “FYNGOUD”, finguld, samt vægten af det guld, som findes i mønten. I midten ses prægningsåret med de første to tal på venstre side af dyret og de to sidste på højre side.

Krugerranden har ingen værdiangivelse. Årsagen til dette usædvanlige valg er, at man har ønsket at forbinde Krugerrandens værdi med værdien af dens indhold af finguld og dermed den herskende guldpris.

Krugerranden har en renhed på 22 karat, hvilket betyder, at den består af 22/24 = 91,6% guld og 8,33 % kobber. Legeringen af guld og kobber gør overfladen på mønten mere hårdfør og mindre følsom over for ridser og mærker.

Bestillinger fra webshoppen kan erhverves på to måder:

  1. Selvafhentning hos Tavex på Københavns Hovedbanegård – GRATIS
  2. Forsikret levering med PostNord:
    a. Ordrer over 10.000 kr – GRATIS
    b. Ordrer under 10.000 kr – fra 129 kr

Afhentnings-og leveringsbetingelser
Du vil blive tilsendt en email så snart din bestilling er klar til afhentning. Gyldigt billed-ID er påkrævet ved afhentning. PostNords leveringstid er 1-3 hverdage og forsendelsen bliver leveret til nærmeste postbutik (du vil blive tilsendt SMS og/eller email med et trackingnummer og herefter underrettet så snart pakken er ankommet). Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex.

Du kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail

Ofte købt sammen

PARTNERE

1/10 oz Sydafrikanske Krugerrand - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1/10 oz Sydafrikanske Krugerrand - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1/10 oz Sydafrikanske Krugerrand - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1/10 oz Sydafrikanske Krugerrand - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1/10 oz Sydafrikanske Krugerrand - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1/10 oz Sydafrikanske Krugerrand - Tavex - Køb og salg af guld & valuta