Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


Storbritanniens Edward VII Guldmønt

Tavex er glad for et kunne præsentere dig for Edward 7.’s sovereign-mønt, som er en del af den britiske guldmøntserie, der har været udstedt længst gennem historien. Sovereign-mønten, som første gang blev præget for mere end 500 år siden, er kendt verden over for sin akkuratesse, stærke likviditet og høje kvalitet. Med et ry, som er slået fast over hele verden, er sovereign-mønten sikkert en af de mest ikoniske guldmønter, som nogensinde er fremstillet. Kendt i hele det britiske imperium som “verdens hovedmønt” stod sovereign-mønten i centrum for den klassiske guldmøntfod og spillede en nøglerolle i international handel og finansvirksomhed. Sovereign-mønter blev også benyttet som lovligt betalingsmiddel af flere end 20 lande i 1800-tallet, hvilket vidner om deres store indflydelse mange forskellige steder. Det er en arv, som den nuværende britiske regering vedkender sig, og Edward 7.’s sovereign-guldmønt er i Storbritannien anerkendt som lovligt betalingsmiddel. Guldsovereign-mønter har en reel værdi, som er til at tage og føle på, og er derfor en god komponent i enhver investors portefølje.

Denne vare er fritaget for
moms i Danmark


  • Vi sælger 2 055.18 kr
  • Vi køber1 939.04 kr
  •  
  • Pris pr. stk.2 055.18 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

  • Edward 7.’s sovereign-guldmønt er den mest berømte mønt i Storbritannien. Sovereign-guldmønter er de foretrukne investeringsguldmønter i Storbritannien og en af de mest anerkendte guldmønter i verden, som repræsenterer det britiske imperiums storhedstid.
  • Edward 7.’s sovereign-guldmønter er likvide. Med flere end 700 millioner eksemplarer udstedt siden 1800-tallet er der et omfattende og likvid marked for sovereign-guldmønter.
  • Edward 7.’s sovereign-guldmønt er penge. Alle sovereign-guldmønter udstedt efter 1837 er anerkendt som lovligt betalingsmiddel og er fritaget for kapitalvindingsskat i Storbritannien.
  • Edward 7.’s sovereign-guldmønt er internationalt anerkendt. Sovereign-møntens 500-år lande historie og dets portræt af Edward 7., hersker over det største imperium i menneskehedens historie, sikrer, at mønten kan veksles overalt i verden.
  • Edward 7.’s sovereign-guldmønt er det samme som opsparing. Sovereign-guldmønter er en ideel investering for enhver, der sparer langsigtet op, og som sætter pris på sikkerheden og stabiliteten i at eje sine egne fysiske guldmønter, der ydermere er lovligt betalingsmiddel.
  • Edward 7.’s sovereign-guldmønt er en god måde at sprede sin risiko på. Guldets ringe korrelation med andre finansielle instrumenter gør, at investeringer i sovereign-guldmønter fungerer som en afdækning mod risici i markedet.

Sovereign-guldmønter – en investering, som rummer mere end 500 års britisk historie

Da Englands kong Henry 7. godkendte prægningen af sovereign-guldmønten i 1489, kunne han ikke vide, at den mere end 500 år senere stadig ville blive udstedt af britiske Royal Mint. Det gør sovereign-mønten til den guldmønt i verden, som længst har været i kontinuerlig produktion. Sovereign-guldmønten repræsenterer mere end et halvt årtusinds historie og i løbet af denne periode har mønten opretholdt en næsten ensartet renhed og kvalitet, hvilket har givet den ry for at være ekstremt troværdig. Sovereign-guldmønten er i dag eftertragtet blandt samlere på grund af dens historiske rolle, og den er efterspurgt af dem, som sætter pris på dens elegance og værdi, samt af dem, som søger at anbringe deres kapital i et investeringsgode, som er sikkert, likvid og let at tage med sig.

 

Sovereign-mønten – uløseligt forbundet med den engelske kongemagt

Sovereign-møntens historie begyndte i middelalderen, hvor udstedelse af mønt i ædelmetaller spillede en stor rolle for at sprede og styrke ryet for Englands hersker. For at vise sin storhed, sørgede Henry 7. for, at de oprindelige sovereign-guldmønter blev udstedt i 23 7/8 karat finguld med en vægt på en halv troy ounce og med sig selv afbildet majestætisk siddende på tronen på møntens forside. Eftersom de var for rene og værdifulde til at blive anvendt i almindelig handel, blev de i stedet brugt som gaver til besøgende standspersoner. Efterhånden blev de tekniske specifikationer for sovereign-mønten ændret således, at der blev skabt en mere hårdfør legering, som fastsatte guldindholdet til 91,6% eller 22 karat. Disse ændringer gjorde, at mønten kom i videre cirkulation og på grund af sin rolle som propaganda for kongen, fik den navnet “sovereign” eller hersker og blev kendt som kongemagtens mønt. Konger og dronninger, som kom på tronen efter Henry 7., fulgte i hans fodspor ved at lade deres portræt afbilde på forsiden af sovereign-guldmønten, en tradition, der stadig er i hævd og som kan ses på de moderne sovereign-mønter, som bærer portrættet af Elizabeth 2., den nuværende “hersker”.

 

Sovereign-guldmønten – 22 karat af tillid og nøjagtighed

Sovereign-guldmønten opnåede større og større popularitet, ikke kun fordi den afbildede en magtfuld hersker – selvom det sikkert hjalp – det var faktisk guldmøntens enestående ensartethed, som banede vejen for dens udstrakte brug i international handel. Samtlige sovereign-guldmønter udstedt efter 1817 indeholdt £1 i guld eller 7,322 gram. Mønten selv vejede præcis 7,98805 gram og blev betragtet som gyldigt betalingsmiddel i henhold til engelsk lov, så længe den ikke vejede under 7,9379 gram. Royal Mint, som holdt øje med udmøntningen, gik endda så langt for at bevare mønternes nøjagtighed, at den tilbød offentligheden, at man kunne få sine undervægtige mønter vekslet til nyslåede mønter. Et andet karakteristisk træk ved sovereign-guldmønten var, at den ikke havde nogen nominel værdi angivet, eftersom dens værdi udelukkende havde med dens indhold af finguld at gøre, som på dette tidspunkt var vurderet til præcis £1.

 

Sovereign-guldmønten – køb, salg og handel

Overensstemmelsen mellem vægt, renhed og værdi gjorde, at sovereign-guldmønten hurtigt blev en af de foretrukne guldmønter i international handel og internationale betalinger. Sovereign-guldmønterne har været anvendt af kinesiske tekøbmænd, indiske tekstilhandlere og amerikanske bomuldshandlere og sovereign-guldmønten fungerede ikke blot som en stabil valuta, men fremmede også britisk indflydelse i verden. Sovereign-guldmønten blev det britiske imperiums valuta med møntudstedelsessteder spredt ud over hele jordkloden, f.eks. i Perth i Australien, Bombay i Indien og Pretoria i Sydafrika, der sikrede, at der altid var guldmønter tilgængelige for handelen. I begyndelsen af 1900-tallet havde man allerede udstedt over 600 millioner sovereign-guldmønter i verden og der var ikke det fjerneste hjørne på jorden, hvor der ikke fandtes sovereign-mønter. Sovereign-mønten havde etableret sig selv som en af de vigtigste mønter i verden inden for international handel.

 

Sovereign-guldmønten – gyldigt betalingsmiddel i hele det britiske imperium

Storbritanniens sejr over Napoleon ved Waterloo i 1815 betød, at der ikke længere var nogen magt, som kunne gøre Storbritannien rangen stridig som verdens førende magt. Eftersom landet var helt overlegent til søs, etablerede Storbritannien hurtigt handelsposter, kolonier, og andre besiddelser og påtog sig som led i denne proces rollen som verdens politimand for at kunne beskytte sine dyrebare besiddelser. Sovereign-guldmønten spillede en nøglerolle i udviklingen af det britiske imperium, eftersom den hjalp med at udvikle og afvikle handlen mellem imperiets mange dele. Da det var på sit højeste i begyndelsen af 1920’erne, omfattede det britiske imperium næsten en halv milliard mennesker på en fjerdedel af jordens samlede landareal. Det britiske imperium var det største, som verden nogen sinde har set, og det gjorde sig dermed fortjent til karakteristikken: “the empire on which the sun never set”.

 

Sovereign-guldmønter – værdien stiger

I forbindelse med udbruddet af første verdenskrig opgav Storbritannien guldmøntfoden og dermed også produktionen af sovereign-guldmønter. For at finansiere krigen appellerede den britiske regering til sine borgere om at bytte sine guldmønter mod krigsobligationer, hvilket gav en enorm mængde, i henhold til nogle opgørelser £100 millioner i guld-sovereigns (23 milliarder EUR i nutidens penge), som blev indleveret til staten. Selvom de gamle sovereign-mønter hjalp Storbritannien med at vinde krigen, så førte deres afskaffelse til indførelsen af papirpundet, som desværre i løbet af det næste århundrede tabte en væsentlig del af sin købekraft. Tænk blot på, at en sovereign-guldmønt var 1 GBP værd inden første verdenskrig, men den samme mønt koster i dag ca. 200 GBP. Selvom der blev udstedt sovereign-mønter frem til 1932, så ophørte deres anvendelse i daglig handel og den kontinuerlige produktion blev først genoptaget i 1957.

 

Edward 7.’s sovereign-guldmønt

På forsiden af mønten ses portrættet af kong Edward 7., den ældste søn af dronning Victoria. Han var født i 1841, men kom først på tronen i 1901, hvor han regerede til sin død i 1910. Edward 7. var gift med Alexandra, som var datter af Danmarks konge Christian 9., og Edward var i øvrigt i familien med en række af de kronede hoveder i Europa, hvilket var en stor fordel i den aktive rolle, som han spillede i international politik. Han blev kaldt for “Peacemaker”, eftersom han skabte gode relationer mellem statsoverhoveder i andre europæiske lande. Han var dog ikke særlig glad for sin nevø, Tysklands kejser Wilhelm 2. Edwards aversion overfor Wilhelm forværrede til slut de diplomatiske relationer mellem Storbritannien og Tyskland. Selvom hans regeringsperiode var kort, regerede han i en tid med fred og økonomisk fremgang. Den velstand, som var blevet skabt under hans mor Victoria, kunne man nu nyde. Storbritannien var, selvom om det var ved at blive overhalet af USA og Tyskland, stadig verdens førende nation inden for global handel og skibsfart. Perioden mellem 1900 og første verdenskrig var det britiske imperiums storhedstid.

 

Royal Mint løber tør for sovereign-guldmønter efter stærkt stigende efterspørgsel

Royal Mint er en af den ældste og mest respekterede statsinstitutioner i Storbritannien. Møntens lange historie strækker sig ifølge nogen beregninger 1100 år tilbage i tiden, og det sammen med det faktum, at Royal Mint har produceret nogen af de mest berømte mønter i historien, har bidraget til at gøre den til en af de bedst kendte og mest berømte møntudstedere i verden. Siden 1279, hvor Royal Mint fik sæde i slottet Tower of London, har den haft monopol på udstedelse af mønter og er således ansvarlig for produktionen af britiske mønter. Møntens ry blev yderligere styrket, da Sir Isaac Newton blev møntmester for Royal Mint. Han var under sin embedsperiode ansvarlig for at knytte det britiske pund til guldet. I dag er Royal Mint ikke blot ansvarlig for at producere britiske mønter, men Royal Mint fremstiller også de officielle mønter for flere end 60 lande i verden. Den mest berømte mønt, som nogen sinde er blevet produceret af Royal Mint, er uden tvivl sovereign-guldmønten, som også i dag produceres ved Royal Mints produktionssted i byen Llantrisant i Wales. Nøjagtigheden og kvaliteten, som ligger bag produktionen af den moderne sovereign-guldmønt, er de samme, som de var for 200 år siden, og mønten indeholder stadig 22 karat guld og vejer præcis 7,98805 gram. Sovereign-guldmøntens popularitet varer også ved, hvilket blev bekræftet så sent som i 2014, hvor Royal Mint løb tør for 2014-sovereign-guldmønter på grund af ekstraordinær efterspørgsel. Sovereign-guldmønten er uden tvivl en af de vigtigste guldmønter, som nogen sinde er produceret, og den kendsgerning, at der siden 1957 er udstedt næsten 100.000.000 sovereign-guldmønter, siger meget om den tillid og prestige, som er blevet mønten til del. Sovereign-guldmøntens ry som “verdens hovedmønt” vil leve videre i århundreder endnu, hvor investorer vil foretrække at placere en del af deres kapital i guldmønter, som er sikre, likvide og til at stole på.

Pålydende værdi Dimensioner Lødighed Produktets vægt i gram Guld vægt i gram Guld vægt i oz
22.00 mm 916 7.98570 g 7.31490g 0.24

Edward 7.’s sovereign-guldmønt blev udstedt fra 1902 til 1910.
Forsiden viser et portræt af kong Edward 7. Rundt om det ses teksten “EDWARDUS VII D G BRITT OMN REX F D IND IMP”, Edward den syvende, af guds nåde konge af alle briter, troens forsvarer, kejser af Indien.

Bagsiden viser den kristne martyr Sankt Georg, mens han dræber dragen. Bagsiden er designet af chefmedaljøren ved Royal Mint, italieneren Benedetto Pistrucci. Prægningsåret ses nederst.

Edward 7.’s sovereign-guldmønt er en guldmønt i 22 karat guld, hvilket betyder, at den er fremstillet af 22/24 eller 91,6% guld og resten kobber. Guld-kobberlegeringen gør møntens overflade mere hårdfør og mindre sårbar for ridser og mærker. Mønten har et indhold af finguld på 7,322 gram og vejer selv 7,988 gram.

 

Bestillinger fra webshoppen kan erhverves på to måder:

  1. Selvafhentning hos Tavex på Københavns Hovedbanegård – GRATIS
  2. Forsikret levering med PostNord:
    a. Ordrer over 10.000 kr – GRATIS
    b. Ordrer under 10.000 kr – fra 129 kr

Afhentnings-og leveringsbetingelser
Du vil blive tilsendt en email så snart din bestilling er klar til afhentning. Gyldigt billed-ID er påkrævet ved afhentning. PostNords leveringstid er 1-3 hverdage og forsendelsen bliver leveret til nærmeste postbutik (du vil blive tilsendt SMS og/eller email med et trackingnummer og herefter underrettet så snart pakken er ankommet). Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex.

Du kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail

Ofte købt sammen

PARTNERE

Storbritanniens Edward VII Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Storbritanniens Edward VII Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Storbritanniens Edward VII Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Storbritanniens Edward VII Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Storbritanniens Edward VII Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Storbritanniens Edward VII Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta