Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


Russisk 5 rubel – Nikolai II

Hvis du er interesseret i et klassisk minde fra russisk historie, burde du interessere dig for Nikolaj II’s 5 rubel i guld. Som legemliggørelsen af mere end 300 års russisk historie rummer disse 5 rubel-mønter i guld de vigtigste økonomiske, politiske og sociale forandringer i et af de største imperier, som nogensinde har eksisteret. De er minder fra en fascinerende fortid, som portrætterer et af verdens mest magtfulde dynastier. Der er så meget historie koncentreret i disse mønter, at det får dig til at gå bagover. De er for de fleste vedkommende møntet på mønten i Skt. Petersborg fra 1897 til 1911 og lige så store som britiske sovereign-guldmønter fra samme periode, men 5 rublen er meget sjældnere. 5 rubelmønter i guld er blandt de mest populære guldmønter i Rusland og en sådan mønt vil være en fantastisk erhvervelse til enhver investeringsportefølje eller møntsamling.

Denne vare er fritaget for
moms i Danmark


  • Vi sælger 1 389.37 kr
  • Vi køber1 013.25 kr
  •  
  • Pris pr. stk.1 389.37 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

  • Nikolaj II’s 5 rubel i guld er berømte russiske guldmønter. Rusland bedst kendte historiske guldmønt repræsenterer en epoke, som tilhørte et af Europas mest berømte kejserdynastier, Romanoverne.
  • Nikolaj II’s 5 rubel i guld er både guld og en numismatisk investering. Som køber af disse mønter får du ikke blot værdien af det guld, som er brugt for at fremstille dem, men også den samlerværdi, som ligger i dem.
  • Nikolaj II’s 5 rubel i guld er sjældne. Selvom der blev udstedt millioner af disse mønter fra 1897 til 1911, er de fleste smeltet om eller forsvundet. På grund af deres relative sjældenhed er de dels populære blandt samlere og også efterstræbt af investorer.
  • Nikolaj II’s 5 rubel i guld passer godt til møntsamlere. Møntmestrene gjorde sig virkelig umage, da de skulle udforme denne smukke mønt, hvor man rigtig har draget omsorg for detaljen. Guldrublerne med deres historie og kunstneriske design er et godt valg for enhver seriøs møntsamler.
  • Nikolaj II’s 5 rubel i guld giver merpris i forhold til guldet. Den historiske værdi og disse mønters sjældenhed vil give en god merpris i forhold til guldværdien, hvis du beslutter dig for at sælge dem.

Nikolaj II og russiske 5 rubler i guld

Forsiden af mønten afbilder Nikolaj II, kejser og selvhersker over hele Rusland, storhertug af Finland og konge af Polen fra 1896 til 1917. Han var den sidste monark af det kejserlige Romanov-dynasti, som var enevældig i Rusland. Tiden for Romanoverne, der havde været en af de længst regerende og mest magtfulde fyrstefamilier i Europa, randt pludselig ud, da Nikolaj 2. og hans familie brutalt blev myrdet af de revolutionære bolsjevikker i 1918. På det tidspunkt havde Romanoverne regeret i Rusland i mere end 300 år. Slægten havde akkumuleret enorme mængder indflydelse, rigdomme og magt i løbet af denne tid. Da Romanovernes imperium var på sit højeste, omfattede det et areal på 22,8 millioner km2 eller 15% af verdens landareal, fra Østeuropa til Alaska.

Guldrublen og Ruslands industrielle revolution

Romanov-dynastiet, der kom på tronen i 1616 og holdt sig der indtil 1917, oplevede i den sidste del af sin tid på tronen, at Rusland gennemgik vigtige strukturelle forandringer. Det drejede sig bl.a. om frigivelsen af de livegne, etableringen af jernbanenettet og indførelsen af guldmøntfoden. Indførelsen af guldmøntfoden i 1897 have med det samme en god indflydelse på Ruslands økonomi: udenlandske investorer, som var tiltrukket af den nye stabile valuta, investerede store mængder kapital i sværindustri i byer som Skt. Petersborg og Moskva. Det nye jernbanenet sørgede for, at man kunne få en bedre transport fra de ressourcerige områder i periferien til de industrielle centre og frigivelsen af de livegne betød, at der fandtes en mobil arbejdskraft, som stod tilgængelig for Ruslands ekspanderende sværindustri. I 1900 var Rusland et centrum for produktion af produktionsgoder og den hurtige udvikling i denne periode kaldes af russiske økonomiske historikere for “den store spurt”. Gyldne tider har desværre en tendens til ikke at vare evigt og i dette tilfælde fik udbruddet af første verdenskrig Rusland til at forlade guldmøntfoden. Overgangen til et papirpengesystem gav mulighed for, at man kunne trykke uanede mængder af penge, som sammen med Lenins krigskommunisme skabte en langtrukken økonomisk depression, hvor hyperinflation og andre skadelige politiske hændelser ødelagde store dele af den engang blomstrende industrisektor. Heldige var de, der havde beholdt deres guldrubler, eftersom de undgik mange af de ulykker, som ramte Rusland i løbet af denne periode.

Pålydende værdi Dimensioner Lødighed Produktets vægt i gram Guld vægt i gram Guld vægt i oz
5 RUB denomination 18.00 mm 900 4.29918 g 3.86927g 0.12

Den russiske 5 rubel i guld Nikolaj II blev udstedt mellem 1897 og 1911.

Forsiden afbilder tsar Nikolai 2. Desuden ses den kyrilliske tekst “НИКОЛАЙ II ИМПЕРАТОРЪ И САМОДЕРЖЕЦЬ ВСЕРОСС”, “Nikolaj II, kejser og selvhersker over hele Rusland”

Bagsiden viser det russiske kejservåben med dobbeltørnen, der holder et scepter og et rigsæble i dens klør. Ørnens bryst udsmykkes af den russiske Andreasordens kæde, som indeholder et skjold dekoreret med et billede af Skt. Georg, der dræber dragen. Kronerne oven over ørnen er udsmykket med bånd. På ørnens vinger er otte våbenskjolde afbildet; et for hvert rige, som var en del af Rusland på dette tidspunkt: Polen, Taurisk-Chersones, Georgien, Sibirien, Kazan-rigerne, fyrstendømmet Kiev, storhertugdømmet Finland og fyrstendømmet Novgorod. Værdiangivelsen og prægningsåret findes også under emblemet.

Kanten er udstyret med følgende tekst med kyrillisk skrift: “1 золотникъ 78,24доличистагозолота”, hvilket betyder “1 zlotnik og 78,24 dolia i rent guld”. Zlotnik og dolia er gamle russiske vægtenheder. 1 zlotnik er lig med 96 dolia, hvor en 1 zlotnik er lig med 4,265 gram. Alle møntmestre, som havde ansvar for den enkelte mønt, ses også på kanten: АГ – Apollon Grasgof, ФЗ – Felix Zaleman, АР – Alexander Redko og ЭБ – Elikum Babayants.

Den russiske 5 rubel i guld Nikolaj II er i 21,6 karat guld, hvilket betyder, at mønten er fremstillet af 21,6/24 = 90% guld og resten af mønten er af kobber. Guld-kobberlegeringen gør møntens overflade mere hårdfør og mindre følsom for ridser og mærker. Indholdet af finguld er 3,869 gram.

Bestillinger fra webshoppen kan erhverves på to måder:

  1. Selvafhentning hos Tavex på Københavns Hovedbanegård – GRATIS
  2. Forsikret levering med PostNord:
    a. Ordrer over 10.000 kr – GRATIS
    b. Ordrer under 10.000 kr – fra 129 kr

Afhentnings-og leveringsbetingelser
Du vil blive tilsendt en email så snart din bestilling er klar til afhentning. Gyldigt billed-ID er påkrævet ved afhentning. PostNords leveringstid er 1-3 hverdage og forsendelsen bliver leveret til nærmeste postbutik (du vil blive tilsendt SMS og/eller email med et trackingnummer og herefter underrettet så snart pakken er ankommet). Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex.

Du kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail

Andre har også købt

PARTNERE

Russisk 5 rubel – Nikolai II - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Russisk 5 rubel – Nikolai II - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Russisk 5 rubel – Nikolai II - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Russisk 5 rubel – Nikolai II - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Russisk 5 rubel – Nikolai II - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Russisk 5 rubel – Nikolai II - Tavex - Køb og salg af guld & valuta