Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


Hollandske Guilder

Historien om det hollandske kongerige og dets arv som et foregangsland i den globale handel er glimrende indkapslet i denne 21,6 karat 10 gylden guldmønt. Først udstedt i 1818 af Royal Dutch Mint, har dens form og design vist sig så vellykket, at mønten knapt ændrede sig gennem de 115 år hvor mønten blev udstedt. Denne 10 gylden mønt som vi kan tilbyde hos Tavex fortæller og viser den stålsatte royalistiske King William III og hans 41 år regeringstid, en periode med fred og velstand, der i høj grad øgede levestandarden for mange hollandske borgere. Skattede og velkendte, 10 gylden er en eftertragtet klassisk guldmønt fra Holland, som vil være en fantastisk tilføjelse til enhver investeringsportefølje.

Denne vare er fritaget for
moms i Danmark


  • Vi sælger 1 646.15 kr
  • Vi køber1 550.11 kr
  •  
  • Pris pr. stk.1 646.15 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

  • 10 guilder guldmønten er en meget populær mønt fra Holland. Mønten tjente det hollandske folk i 115 år, og var definitionen på stabiltet under turbulente tider, hvilket gjorde mønten til sikker havn for mange.
  • 10 guilder guldmønten er både en god investeringsmønt og et samlerobjekt. Denne mønts arv går tilbage til det 14. århundrede og er et minde om Hollands gloværdige fortid som en af førende handelslande i verden, hvilket gør mønten egnet til enhver møntsamling
  • 10 guilder guldmønten er lig penge. Mønterne er momsfrie og kan handles i hele Europa blandt guldhandlere og investorer.
  • 10 guilder guldmønten er ligesom en opsparring. Hollandske 10 guilder guldmønter er et ideelt valg for enhver langsigtet investor der værdsætter sikkerheden og stabiliteten ved at eje fysiske guldmønter.

Den hollandske guilder – den gyldne mønt

Igennem historien har nationer anvendt deres konkurrencemæssige fordele til at udvide både deres rigdom og territorier. Til trods for at Holland ikke var anderledes i denne henseende, så begyndte landets historie som en søfarende nation og kolonimagt gennem en usædvanlig, omend velsmagende resource; nemlig fisk.

Nordsøen besad et stort antal af denne resource, hvorfor hollænderne blev meget dygtige fiskere. For at drage mest fordel af den store mængde af fisk i Nordsøen, udviklede hollænderne perfekte skibsbygningsteknikker, hvilket førte til at de var i stand til at bygge hurtige og robuste fragtskibe. De hollandske skibe kunne fragte mere og med en mindre besætning end deres rivaler, og til trods herfor, var de billigere at bygge – et følge af det 16. århundredes teknologiske gennembrud: de vinddrevne savværk, en hollandsk opfindelse. Opfindelsen omdannede træ til tømmer mere effektivt, hvilket reducerede omkostningerne til bygning af skibe.

Omkring 1670, havde hollænderne formået at skabe en kæmpe handelsflåde; landet havde flere skibe end England, Frankrig, Tyskland og Spanien havde tilsammen. Siden hollænderne, af natur, var handelsfolk skabte de handelsruter til Amerika og Fjernøsten, og stiftede flere kolonier i processen (hvorfra de tjente enorme mængder af penge), samtidig med de fik cementeret Den Hollandske Republik som en af verdens førende handelscentre.

For at facilitere den hollandske handel, var der naturligvis brug for en møntenhed, og hollænderne udstedte en lang række forskellige guld og sølvmønter. Hollandske dukater, suivers, cavalier og ducatons, bare for at nævne et par stykker, blev populære mønter som blev spredt verden over af den hollandske handelsflåde. Guilderen, havde til gengæld en anden rolle at udfylde.

I forlængelse af stiftelsen af det Forende Hollandske Rige i 1815, hvilket samlede alle de forhenværende hollandske provinser under et styre, blev guilderen introduceret som kongerigets officielle mønt, en rolle som mønten besad indtil 1933. Guilderen, eller ”gulden” på hollandsk, hvilket betyder ”gylden”, blev udmøntet med pålydende 5, 10 og 20 gulden, hvoraf 10 gulden viste sig at være den mest populære. Udover en række småændringer i dets design (generelt var det det samme design der vedblev under møntens levetid), forblev møntens lødighed og dimensioner uændrede i 115 år, et klart bevis på dens popularitet. De mest udstedte mønter var dem som afbildede Kong William III og Dronning Wilhelmina.

Den viljestærke Dronning Wilhelmina afbilldet på 10 guilder guldmønten

I 1890, blot 10 år gammel, blev Wilhelmina, datter og Kong William III’s eneste arving, udråbt til konge af Holland. Anset som værende intelligent, charmerende og taktfuld, bevirkede hende viljestærke personlighed, at blev anset som en af Hollands mest indflydelsesrige regent gennem tiderne. Under hendes regeringstid som omfattede de to verdenskrige, en alvorlig økonomisk depression og et omfattende skifte i kolonimagternes styre. Hun holdt Holland ude af Første Verdenskrig, og fastholdt et forholdsvist godt politisk forhold med alle stormagterne. Dronning Wilhelmina var i sandheden en dygtig politiker, og opnåede verdensomspændende respekt og anerkendelse, da hun i en alder af 20 år trodsede den engelske flådes blokade af Sydafrika og sendte et krigsskib fra den hollandske flåde for at rede Paul Kruger, en ledende figur blandt Boerne (efterkommere af hollandske bosættere) der kæmpede for uafhængighed fra det britiske kolonistyre.

Dronningens formåen var ikke kun begrænset til statsanliggender, idet hun også var en dygtig forretningskvinde, hvorfor hun også formåede at blive verdens rigeste kvinde via hendes gode investeringer. Til trods for hendes omfattende rigdom, så levede hun et meget simpelt liv, og idet hun personificerede de hollandske dyder og værdier, blev hun Hollands mest elskede og længest regerende monark.

Pålydende værdi Dimensioner Lødighed Produktets vægt i gram Guld vægt i gram Guld vægt i oz
10 guilders 22.00 mm 900 6.72866 g 6.05580g 0.19

Den hollandske Dronning Wilhelmina 10 guilder guldmønt blev udsted mellem 1892 og 1933 af den kongelige hollandske mønt. Omkring 22 millioner mønter blev udstedt igennen denne periode. Under Dronning Wilhelminas regeringstid blev fire forskellige portrætter anvendt på forsiden af mønten.

Tavex sælger følgende versioner af mønten:

Den hollandske guilder, udstedt mellem 1892 og 1897.

Forsiden:

Forsiden afbilleder en ung Dronning Wilhelmina med hende løse bølgende hår. Billedet er omkranset af teksten “KONINGIN WILHELMINA” og mottoet “GOD ZIJ MET ONS” hvilket kan oversættes til ”Gud er med os”.

Den hollandske guilder, udstedt i 1898.

Forsiden:

Forsiden afbilleder Dronning Wilhelmina som teenager bærende en krone og med håret trukket tilbage fra hendes ansigt i knold. Billedet er omkranset af teksten “KONINGIN WILHELMINA” og mottoet “GOD ZIJ MET ONS” hvilket kan oversættes til ”Gud er med os”. Under billedet er gravørens underskrift ”P PANDER”.

Den hollandske guilder, udstedt mellem 1911 og 1923.

Forsiden:

Forsiden afbilleder en moden Dronning Wilhelmina klædt i en hermelin kåbe. Hun bærer en krone og har håret trukket tilbage fra ansigtet i en knold. . Billedet er omkranset af teksten “KONINGIN WILHELMINA” og mottoet “GOD ZIJ MET ONS” hvilket kan oversættes til ”Gud er med os”.

Den hollandske guilder, udstedt mellem 1925 og 1933.

Forsiden:

Forsiden afbilleder en ældre Dronning Wilhelmina med hendes hår trukket tilbage i en knold. Billedet er omkranset af teksten “KONINGIN WILHELMINA” og mottoet “GOD ZIJ MET ONS” hvilket kan oversættes til ”Gud er med os”.

Bagsiden:

Bagsiden af disse mønter har alle samme design og afbilleder det hollandske våbenskjold, en løve der holder et sværd og pile mellem sine poter bærende den kongelige krone. Til venster for våbenskjoldet er pålydende værdi ”10” og til højre bogstavet ”G”. Omkransende våbenskjoldet er teksten: “KONINGRIJK DER NEDERLANDEN”, hvilket kan oversættes til ”Kongeriget Holland”. Udmøntningsåret fremgår i bunden af mønten.

Renhed:

Dronning Wilhelmina 10 guilder er en 21.6 karats guldmønt hvilket betyder, at den består af 21,6/24 = 90% guld og resten af mønten indeholder kobber. Guld-kobber legeringen gør møntens overflade mere robust og mindre udsat for ridser og mærker.

Emballage:

Mønter leveres i plastickapsler.

Bestillinger fra webshoppen kan erhverves på to måder:

  1. Selvafhentning hos Tavex på Københavns Hovedbanegård – GRATIS
  2. Forsikret levering med PostNord:
    a. Ordrer over 10.000 kr – GRATIS
    b. Ordrer under 10.000 kr – fra 129 kr

Afhentnings-og leveringsbetingelser
Du vil blive tilsendt en email så snart din bestilling er klar til afhentning. Gyldigt billed-ID er påkrævet ved afhentning. PostNords leveringstid er 1-3 hverdage og forsendelsen bliver leveret til nærmeste postbutik (du vil blive tilsendt SMS og/eller email med et trackingnummer og herefter underrettet så snart pakken er ankommet). Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex.

Du kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail

Andre har også købt

PARTNERE

Hollandske Guilder - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Hollandske Guilder - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Hollandske Guilder - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Hollandske Guilder - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Hollandske Guilder - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Hollandske Guilder - Tavex - Køb og salg af guld & valuta