Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


1 oz Amerikansk Buffalo Guldmønt

Hvis du ønsker at eje en guldmønt, som repræsenterer amerikanske traditioner, som anerkendes som lovligt betalingsmiddel af USA’s regering og som indeholder 1 troy once .9999 finguld, så behøver du ikke at lede længere end til guldmønten American Gold Buffalo.

Den er godkendt af USA’s kongres i 2005 og præget de følgende år af United States Mint i West Point og er dermed den første 24-karatsmønt, der er udstedt som lovligt betalingsmiddel af USA’s regering. Med dens afbildninger af ikoniske amerikanske motiver er mønten et must for enhver, som interesserer sig for USA’s tidlige historie.

Bemærk venligst, at medmindre andet angives eller aftales særskilt med Tavex, så sendes årgange som er tilgængelige på tidspunktet for modtagelse af bestillingen.

Denne vare er fritaget for
moms i Danmark


 • Vi sælger 1-48 603.43 kr
 • Vi sælger 5-98 579.31 kr
 • Vi sælger 10+8 547.15 kr
 • Vi køber8 116.70 kr
 •  
 • Pris pr. stk.8 603.43 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

Bestillinger fra webshoppen kan erhverves på to måder:

  1. Selvafhentning hos Tavex på Københavns Hovedbanegård – GRATIS
  2. Forsikret levering med PostNord:
    a. Ordrer over 10.000 kr – GRATIS
    b. Ordrer under 10.000 kr – fra 129 kr

Afhentnings-og leveringsbetingelser
Du vil blive tilsendt en email så snart din bestilling er klar til afhentning. Gyldigt billed-ID er påkrævet ved afhentning. PostNords leveringstid er 1-3 hverdage og forsendelsen bliver leveret til nærmeste postbutik (du vil blive tilsendt SMS og/eller email med et trackingnummer og herefter underrettet så snart pakken er ankommet). Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex.

Du kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail


 • American Gold Buffalo-mønters værdi følger prisen på guld. Værdien af American Gold Buffalo-mønter afgøres først og fremmest af deres guldindhold, som er forbundet med den til enhver tid gældende guldpris.
 • American Gold Buffalo-mønter er penge. American Gold Buffalo mønter er lovligt betalingsmiddel i USA og accepteres og veksles som sådan over hele verden.
 • American Gold Buffalo-mønter er genkendelige. Det faktum, at American Gold Buffalo-mønter udstedes af United States Mint og afbilder to ikoniske karakterer fra USA’s historie, den amerikanske bison og den nordamerikanske indianer, garanterer global genkendelse og likviditet.
 • American Gold Buffalo-mønter er 24 karat guld. Det er meget mere spændende at holde en American Gold Buffalo i sine hænder end en legeret guldmønt. Til forskel fra legeret guld har 24 karat guld en smuk farve med et utroligt skin i guldet og eftersom den også har højere densitet, giver det også en helt særlig følelse at håndtere den.
 • American Gold Buffalo-mønter er opsparing. De er lavet af det pure guld og garanteret af USA’s regering. Det gør American Gold Buffalo-mønter til en ideel investering for enhver, der sparer langsigtet op, og som sætter pris på sikkerheden og stabiliteten i at eje sine egne fysiske guldmønter, der ydermere er lovligt betalingsmiddel.
 • American Gold Buffalo-mønter er en god måde at sprede sin risiko på. Guldets ringe korrelation med andre finansielle instrumenter gør, at investeringer i American Gold Buffalo-mønter fungerer som en afdækning mod risici i markedet.

American Gold Buffalo-mønter udstedes af United States Mint i West Point

Efter at man havde konstateret stigende popularitet for 24-karats guldmønter fra andre lande, f.eks. Canadas Maple Leaf og Østrigs Philharmoniker-mønter, besluttede United States Mint sig for første gang i dens historie at udstede en 24-karats guldmønt, der var lovligt betalingsmiddel. Indtil 2006 var USA’s eneste investeringsguldmønt, som også var lovligt betalingsmiddel, guldmønten American Gold Eagle, der til forskel fra American Gold Buffalo er en 22-karats mønt fremstillet af guld og en legering af kobber og sølv. Introduktionen af American Gold Buffalo-mønten var også historisk, eftersom United States Mint for første gang skulle udstede to forskellige guldmønter, som begge var lovligt betalingsmiddel, men var af forskellig renhed.

American Gold Buffalo-mønten er designet som den berømte buffalo-femcentmønt

Som forlæg for udsmykningen af den nye American Gold Buffalo-mønt valgte man James Earle Fraser kobbernikkelfemcentmønt, som var i cirkulation fra 1913 til 1938. Fraser var en af USA’s mest berømte billedhuggere i begyndelsen af 1900-tallet og udsmykningen af den lille mønt, som i USA kaldes en nickel, var meget omdiskuteret og forud for sin tid, men blev så småt ikonisk. Det skulle tage næsten 70 år, før designet blev anvendt igen på en mønt beregnet for cirkulation, denne gang dog på en investeringsguldmønt. Ud over at skabe det originale design til buffalo-femcenten, var Fraser også manden bag andre nationale monumenter som Benjamin Franklin National Memorial i Philadelphia og Arts of Peace i Washington, D.C.

American Gold Buffalo-mønten repræsenterer amerikansk historie

Den amerikanske bison, som er motivet på bagsiden af American Gold Buffalo-mønten, vandrede en gang i store flokke rundt på de græsbeklædte prærier i hele Nordamerika. På grund af omfattende kommerciel jagt på den amerikanske bison blev dyret næsten udryddet i USA i 1800-tallet. Heldigvis er stammen til en vis del kommet sig igen, takket være en stor indsats fra en række nationalparker og private dyreparker.

Pålydende værdi Dimensioner Lødighed Produktets vægt i gram Guld vægt i gram Guld vægt i oz
50 USD 32.70 mm 999.9 31.10658 g 31.10347g 1

American Gold Buffalo-mønten blev første gang udstedt i 2006 og har været i produktion siden da. United States Mint i West Point er ansvarlig for produktionen af mønterne.

Forsiden viser en nordamerikansk indianer, som ifølge kunstneren James Earle Fraser blev skabt ved at blande ansigtstrækkene fra tre amerikanske stammehøvdinge. Teksten “LIBERTY” ses også på forsiden, såvel som prægningsåret og kunstnerens initial “F”, der står får Fraser.

Bagsiden viser en amerikansk bison, der også kendes på engelsk som American buffalo. Oven over bisonen ses teksten “UNITED STATES OF AMERICA” og det latinske motto “E PLURIBUS UNUM”, som kan oversættes til “Af mange, én”. Herunder ses et andet motto, “IN GOD WE TRUST”, den nominelle værdi på $50, vægten samt møntens renhed.

American Buffalo-mønten er fremstillet af 99,99% finguld eller 24 karat guld. Det betyder, at den udelukkende er fremstillet af rent guld og at den ikke indeholder metalliske urenheder. American Gold Buffalo-guldmønten vejer nøjagtig 1 troy ounce eller 31,1 gram.

Ofte købt sammen

PARTNERE

1 oz Amerikansk Buffalo Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz Amerikansk Buffalo Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz Amerikansk Buffalo Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz Amerikansk Buffalo Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz Amerikansk Buffalo Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz Amerikansk Buffalo Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta