Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


1 oz Amerikansk Eagle Guldmønt

Tavex er glad for at kunne tilbyde dig American Gold Eagle-mønten, den mest populære cirkulerede investeringsguldmønt, som udstedes af USA, og en af de vigtigste investeringsguldmønter i verden. Den imponerende guldmønts popularitet skyldes dens smukke design, høje likviditet og eftertragtede status som lovligt betalingsmiddel. Efter at udstedelsen af American Gold Eagle-mønterne begyndte i 1986, er den blevet det foretrukne valg for mange investorer, som ønsker at have fysiske midler i sin portefølje, og indtil nu er der solgt flere end 30 millioner eksemplarer af mønten. Eftersom renheden og kvaliteten garanteres af USA’s regering, anerkendes American Gold Eagle-mønter verden over og understøttes af et dybt og meget likvid marked. Derfor passer de til de fleste investorer, særlige de, som ønsker at sprede deres investeringer og afdække deres beholdninger mod negative udviklinger i markedet.

Bemærk venligst, at medmindre andet angives eller aftales særskilt med Tavex, så sendes årgange som er tilgængelige på tidspunktet for modtagelse af bestillingen.

Denne vare er fritaget for
moms i Danmark


 • Vi sælger 1-48 519.43 kr
 • Vi sælger 5-98 495.37 kr
 • Vi sælger 10+8 471.30 kr
 • Vi køber8 054.08 kr
 •  
 • Pris pr. stk.8 519.43 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

 • American Gold Eagle-mønter følger prisen på guld. Værdien af en American Gold Eagle-mønt afgøres først og fremmest af møntens indhold af finguld, som knytter sig helt fast til den gældende pris på guld.
 • American Gold Eagle-mønter er penge. American Gold Eagle-mønten fik status som lovligt betalingsmiddel i 1985 og den er dermed den amerikanske guldmønt, der siden 1930’erne har været produceret i længst tid uden afbrydelse og som har opnået den eftertragtede status som lovligt betalingsmiddel.
 • American Gold Eagle-mønter er let omsættelige og bredt anerkendte. Indtil nu har United States Mint udstedt 30 millioner eksemplarer af mønterne, hvilket understøtter den globale anerkendelse og accept, som mønterne har opnået.
 • American Gold Eagle-mønter er hårdføre. American Gold Eagle-mønter har en renhed på 22 karat, hvilket betyder, at de indeholder en ounce guld og en lille smule kobber. Legeringen styrker møntens overflade, hvilket gør mønten mere hårdfør, så den egner sig godt til at blive håndteret.
 • American Gold Eagle-mønter er lig med opsparing. American Gold Eagle-mønter findes i forskellige vægtklasser, hvilket gør dem til det ideelle valg for enhver type langsigtet investor, som sætter pris på sikkerheden og stabiliteten i at eje fysiske investeringsguldmønter, der har status af lovligt betalingsmiddel.
 • American Gold Eagle-mønter er en fremragende måde at sprede sin risiko på. Guldets begrænsede korrelation med andre finansielle investeringsprodukter betyder, at det at investere i American Gold Eagle-mønter er en god måde for dig at afdække risici i markedet på og derved beskytte dine investeringer.

Den finansielle krise i USA i 1930’erne og guldets rolle

Begyndelsen på enden for den amerikanske guldmøntfod indfandt sig i løbet af 1920’erne, hvor det amerikanske banksystem leverede omfattende kreditter til økonomien. Billige og lettilgængelige kreditter finansierede et købsboom på aktier noteret på de amerikanske børser og ved slutningen af årtiet var der opbygget en spekulativ boble. Boomet blev naturligvis efterfulgt af et krak, som tvang USA’s økonomi ind i en voldsom depression. På denne tid havde USA guldmøntfod, hvilket betød, at papirpenge i cirkulation og amerikanske statsobligationer skulle kunne indløses med guld. På grund af den alvorlige krise valgte mange at benytte sig af denne mulighed, eftersom man betragtede fysisk guld som sikrere end papir. Som en konsekvens af dette oplevede både finansielle institutioner og staten et run mod deres guldreserver og for at stoppe veksling og hamstring af dette ædle metal, underskrev præsident Franklin D. Roosevelt i 1933 den såkaldte executive order 6102, som gjorde det strafbart at eje guld i større mængder. Forordningen fjernede betalingsmidler udstedt i guld fra cirkulation og fjernede retten til indløsning af statsudstedte værdipapirer (herunder papirpenge) mod guld. Fra 1933 begyndte en ny finansiel æra i USA, hvor papirpenge blev hjørnestenen i landets pengesystem.

Fuld fart i salget af American Gold Eagle-mønter

Roosevelts forordning, som kriminaliserede ejerskabet af guld, forblev i kraft i 41 år, inden den blev ophævet af præsident Gerald Ford i 1974. Der gik endnu 11 år, inden kongressen vedtog den såkaldte Gold Bullion Act i 1985, som gav mulighed for at udstede lovlige betalingsmidler i guld og sølv. I 1986 udstedte United States Mint derfor den første American Gold Eagle-mønt. I betragtning af at dette var den første guldmønt udstedt som lovligt betalingsmiddel af USA i mere end fem årtier, var der mange købere, som stod klar til at slå til. Faktisk måtte United States Mint udstede ikke færre end 3,6 millioner mønter eller 62 tons American Gold Eagle-mønter blot i løbet af det første år, efter udstedelsen var begyndt for at tilfredsstille efterspørgslen fra investorer og mønthandlere!

Værdien af American Gold Eagle-mønter stiger, når markederne bryder sammen

Med den eftertragtede status som lovligt betalingsmiddel anerkendt af USA’s regering har American Gold Eagle-mønter siden 1986 været en af de mest foretrukne guldmønter for investorer, som ønsker at afdække deres portefølje mod faldende aktiemarkeder og økonomisk uro. Tal fra United States Mint vedrørende efterspørgslen efter American Gold Eagle-mønter viser klart, at investorer øgede indkøbet af denne mønt under børskrisen i 1987, inden dotcom-boblen sprak i 1999-2000 og senere også i 2008-2009, når USA’s og andre store økonomier gik i alvorlig recession. Set på årsbasis steg efterspørgslen med næsten 100% i løbet af disse perioder, hvilket viser, at når der er uro på markederne, så bliver American Gold Eagle-mønter et foretrukket aktiv.

Pålydende værdi Dimensioner Lødighed Produktets vægt i gram Guld vægt i gram Guld vægt i oz
50 USD denomination 32.70 mm 917 33.91873 g 31.10347g 1

Forsiden:

Forsiden viser frihedsgudinden Lady Liberty, der holder en fakkel i sin højre hånd og en olivengren i sin venstre. Nederst i baggrunden ses kongresbygningen i Washington og til højre prægningsåret med møntmærket “W” for West Point.

Bagsiden:

Bagsiden viser et ørnepar og deres afkom i reden. Hannen flyver med en olivengren i kløerne mod reden, hvor hunnen sidder og beskytter afkommet med vingerne. Over den flyvende ørn ses teksten “UNITED STATES OF AMERICA” og i midten ved siden af hunnen ses teksten “E PLURIBUS UNUM”, latin for “af mange, én” og “IN GOD WE TRUST”. Under reden ses møntvægten, den nominelle værdi, USD 50, og kunstnerens initialer “MB”, som står for Miley Busiek.

American Gold Eagle-mønten er præget i 22 karat guld, hvilket betyder, at den er legeret af 22/24 (91,6%) guld, 5,33% kobber og 3% sølv. Legeringen af guld, kobber og sølv gør møntens overflade mere hårdfør, så den ikke så let får ridser og mærker. Selvom mønten er 22 karat, indeholder den stadig 1 troy once (31,1 gram) guld. Dette skyldes, at mønten vejer 1,0909 troy ounce eller 33,92 gram.

Bestillinger fra webshoppen kan erhverves på to måder:

  1. Selvafhentning hos Tavex på Københavns Hovedbanegård – GRATIS
  2. Forsikret levering med PostNord:
    a. Ordrer over 10.000 kr – GRATIS
    b. Ordrer under 10.000 kr – fra 129 kr

Afhentnings-og leveringsbetingelser
Du vil blive tilsendt en email så snart din bestilling er klar til afhentning. Gyldigt billed-ID er påkrævet ved afhentning. PostNords leveringstid er 1-3 hverdage og forsendelsen bliver leveret til nærmeste postbutik (du vil blive tilsendt SMS og/eller email med et trackingnummer og herefter underrettet så snart pakken er ankommet). Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex.

Du kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail

Ofte købt sammen

PARTNERE

1 oz Amerikansk Eagle Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz Amerikansk Eagle Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz Amerikansk Eagle Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz Amerikansk Eagle Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz Amerikansk Eagle Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
1 oz Amerikansk Eagle Guldmønt - Tavex - Køb og salg af guld & valuta