Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


2016 1/10 oz Australsk Lunar Abens År Guldmønter

Som partner til Perth Mint gennem mange år er det en fornøjelse for Tavex at kunne tilbyde dig en af verdens fineste investeringsguldmønter, Abens År i serien Australian Lunar. Denne guldmønt er en del af australske Perth Mints meget roste kronologiske investeringsmøntudgivelse, Australian Lunar, hvor hver enkelt mønt kun udgives en gang hvert tolvte år i overensstemmelse med den traditionelle kinesiske månekalender. I øvrigt har den mest populære af mønterne i serien, 1 oz.-mønten, et maksimalt oplag på 30.000 eksemplarer, hvilket giver mønten en særlig værdi for samlere, hvis du skal sælge den igen.

Abens År er udgivet i 99,99% finguld og fremstilles med en særlig møntteknik, som gør, at overfladen fremstår både mat og blank med stor rigdom i detaljen. Abens År-mønten er i den grad et stykke fantastisk kunstindustri, som passer til samlere, der har øje for skønhed og til dem, der ønsker at give deres kære noget mindeværdigt og ud over det almindelige.

Denne vare er fritaget for
moms i Danmark


 • Vi sælger 982.05 kr
 • Vi køber804.78 kr
 •  
 • Pris pr. stk.982.05 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er penge. Lunar-serien blev introduceret for første gang i 1996 og hver enkelt guldmønt i serien betragtes som lovligt betalingsmiddel af den australske stat.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er sjældne. Abens År 1 oz.-mønten er kun udstedt i 2004 og 2016, siden Lunar-serien påbegyndtes og dermed er mønten en af de mest sjældne 24-karats guldmønter med status som lovligt betalingsmiddel, som er udstedt i det 21. århundrede. Oplaget i 2004 var blot 16.868 stk.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er baseret på den sagnomspundne kinesiske månekalender. Personer, som er født i Abens år, opfattes generelt som exceptionelt kloge og hurtigtænkende og med et stort behov for stimulation.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er en fremragende gave til dem, du holder af. Vis, at du sætter pris på dem, du holder af, ved at markere deres gode egenskaber og fødselsår i 24 karat finguld, en gave, som de vil beholde for evigt.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er lavet i fineste kvalitet. Den er præget i meget høj kvalitet med så stor klarhed og rigdom i detaljen, at afbildningerne bliver helt levende for beskueren.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er populær blandt samlere. Dens motiv, aben, varierer hvert tolvte år og dens maksimale oplag, kvalitet, renhed og status som lovligt betalingsmiddel betyder, at mønten er betydeligt mere værd på samlermarkedet end dens metalværdi.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar er internationalt anerkendt. Som en del af Australian Lunar-serien, der har været i produktion de sidste 18 år, med sine motiver fra den kinesiske månekalender og portrættet af den mest magtfulde og længst regerende dronning i det 20. århundrede, Elizabeth II, er Abens År-mønten i serien Australian Lunar en anerkendt mønt blandt både guldhandlere og samlere verden over.
 • Abens År-mønten i serien Australian Lunar følger prisen på guld. Den grundlæggende værdi i Australian Lunar-mønterne afgøres af deres indhold af finguld, som knytter sig til den aktuelle guldpris.

Australian Lunar guldmønt – Abens År

Den kinesiske månekalender bruges i dag i forbindelse med taoistisk kosmologi. Man tror, at der, afhængig af det år i den kinesiske dyrekreds, som en person fødes i, eksisterer et særligt bånd mellem denne persons personlighed og det dyr, som indgår i den kinesiske dyrekreds. Dyrene i dyrekredsen skal forstås som symbolske, hvor hvert enkelt dyr repræsenterer en gruppe af karaktertræk, som findes i ethvert menneske. Den kinesiske dyrekreds omfatter tolv dyr, som fejres med tolv års mellemrum. Abens år fejrede man sidste gang i 2003.

Personer, som er født i abens år, siges at være meget intelligente, hurtige i opfattelsen og bemærkelsesværdigt kreative. Deres hurtige hjernevirksomhed sammen med deres kreativitet gør, at de kan løse de fleste problemer. De er nysgerrige af natur og har en stor tørst efter kundskab og har dermed stort indsigt en i bredt udvalg af emner. Personer, som er født i abens år, har en evne til at komme ud af vanskelige situationer ved at anvende deres viden og skarphed. Disse kvaliteter gør dem til fantastiske individer ved selskaber eller i mindre sociale cirkler. Deres kreative hjerner, vittige sind og gode humør vil sætte gang i enhver samtale eller festivitas. Personer født i abens år er energiske og krævende; de kræver aktivering, og hvis de ikke stimuleres tilstrækkeligt, kan de blive urimelige og selvcentrerede. Derfor har de en stor kreds af venner og kolleger, som kan give den mentale stimulans, som er så central for deres velvære Abens År-mønten i serien Australian Lunar er derfor den ideelle gave til en, som du elsker eller respekterer, eftersom når du giver en Lunar-mønt betyder det, at du viser din affektion ved at udødeliggøre denne persons fødselsår og egenskaber i form af et lille kunstværk i det pureste guld

Australske Lunar-guldmønter er baseret på den kinesiske månekalender

Det menes, at den kinesiske månekalender stammer fra tiden for et af de første kejserdynastier for ca. 5.000 år siden. Siden da er kalenderen løbende blevet forbedret af astronomer fra de forskellige kejserlige hoffer. Det kulminererede i en version, som er beregnet i forhold til jordens bevægelse rundt om solen, men tilpasset en traditionel månekalender, hvilket officielt gør den til lunisolarkalender, altså en kalender, som baseres både på månen og solen. Beslutningen om at lade kalenderen basere sig på to himmellegemer tager udgangspunkt i det faktum, at månens bane om jorden ikke er synkroniseret med jordens bevægelse rundt om solen. Dette gav tidsdiskrepanser, hvilket var et problem for bønder, eftersom de havde brug for at vide, hvor det var bedst at så og høste i overensstemmelse med solens bevægelser. Oprindelig var kalenderen baseret på månens bane, eftersom det var meget lettere for de gamle astronomer at foretage de nødvendige beregninger. Men efterhånden som tiden gik, bemærkede de diskrepansen mellem måneåret, som omfatter 12 måneder á 29,5 dag eller totalt 354 dage på et år – i forhold til solåret, som omfatter 365,24 dage, hvilket gør det 11 dage kortere end jordens omløb om solen. For at få månekalenderen bedre synkroniseret med solen, indsatte man en ekstra måned hvert andet eller tredje år, lidt ligesom skuddagen den gregorianske kalender, som man benytter i det meste af verden. Det er en ekstra dag, som falder hvert fjerde år den 29. februar, og som skal få kalenderen til at basse bedre med jordens faktiske bane rundt om solen.

Modsat andre kalendere tæller den kinesiske kalender ikke år i en uendelig, lineær række, men består af perioder à 12 år, som gentages fem gange for at få en cyklus på 60 år. Hvert år i perioden består af to komponenter, en himmelsk “stamme” og en jordisk “gren”. Den himmelske stamme består af ti symboler, som er navnene på ugens ti dage i den kalender, der blev brugt af de gamle kinesere, mens den jordiske gren består af 12 symboler fra den kinesiske dyrekreds. For at skabe et år kombineres hver himmelske stamme med hver anden jordiske gren. Når alle mulige kombinationer mellem de jordiske og de himmelske komponenter er gjort – antallet er 60 – er cyklussen fuldendt, og den kan derpå begynde forfra igen. Denne metode til beregning af tid regnes for at være en af de måder at måle tid på, som har den længste uafbrudte historie på jorden. I dag bruger Kina den gregorianske kalender til alle officielle funktioner, men månekalenderen er stadig den vigtigste kalender for en række samfund i Kina og Østasien til at fastsætte datoer for begivenheder som jubilæer, bryllupper, kinesisk nytår og andre festligheder.

Abens År-guldmønten i serien Australian Lunar – lige så sjælden som guld

Guldmøntserien Australian Lunar blev introduceret af Perth Mint i 1996. Guldmønten Abens År blev for første gang udstedt i 2004 og dernæst i 2016. Den næste udgave af Abens År vil først blive udstedt i 2028, når aben endnu en gang ifølge den kinesiske kalender vil indtage sin plads i rampelyset. Abens År-guldmønten blev i 2004 udstedt i vægte på 1 kg, 10 oz, 2 oz, 1 oz, ¼ oz, 1/10 oz og 1/20 oz. Oplaget af 1 oz-guldmønter i 2004 var 16.868, men hvis man tager møntningen af samtlige guldmønter med motivet Abens År, så er antallet 60.268. Det er et meget lavt antal sammenlignet med oplaget for andre velkendte investeringsguldmønter. 1 oz.-guldmønter i serien Australian Kangaroo når til sammenligning det kumulerede oplag for Abens År-mønten hver tredje måned. Abens År-investeringsguldmønter passer dermed fint til samlere, eftersom de helt naturligt er lige så sjældne som guld.

Abens År-guldmønten i serien Australian Lunar produceres af Perth Mint

Guldmønterne i Australian Lunars serie I og II møntes i dag af Perth Mint, en verdenskendt mønt og forarbejder af ædelmetaller beliggende i byen Perth i Western Australia. Perth Mint blev grundlagt i 1896 af Storbritanniens Royal Mint som en konsekvens af nyopdagede guldforekomster i Western Australia. Perth Mint skulle raffinere guld fra minerne og mønte sovereignmønter af guldet. Mellem 1899 og 1931 producerede Pert Mint en meget stor mængde guldsovereigns, som blev distribueret i Australien og i hele det britiske imperium som gangbar mønt. Perth Mint var under britisk kontrol frem til 1971, hvor staten Western Australia overtog den. I dag roses Perth Mint for sin høje kvalitet i sin produktion af investeringsmønter, som er i verdensklasse. De omfatter bl.a. Australian Kangaroo-guldmønter og sølvmønterne Kookaburra og Koala. Perth Mint har været medlem af London Gold Market (forgængeren for LBMA, London Bullion Market Association) siden 1934.


Pålydende værdi Dimensioner Lødighed Produktets vægt i gram Guld vægt i gram Guld vægt i oz
15 AUD denomination 18.60 mm 999.9 3.11065 g 3.11034g 0.1

Perth Mint udstedte Abens År-guldmønten i serien Australian Lunar i 2004.

På forsiden afbildes dronning Elizabeth II. Hun er afbildet, eftersom Australien er medlem af det britiske Commonwealth of Nations og Elizabeth II er Australiens regerende konstitutionelle monark og statsoverhoved. Over dronningens portræt står teksten “ELIZABETH II” og “AUSTRALIA”. Under portrættet ses møntens nominelle værdi, 100 dollars, og gravørens initialer “IRB” – Ian Rank-Broadley.

På bagsiden afbildes en abe, som siddende på en gren. Til venstre for aben er det kinesiske tegn for “abe”; i bunden står teksten: “Year of the Monkey”.

Abens År-guldmønten i Australian Lunar-serien har en renhed på 99,99% finguld eller 24 karat. De betyder, at mønten udelukkende er lavet af rent guld og ikke indeholder metalliske urenheder. Abens År-guldmønten i serien Australien Lunar vejer præcis en troy ounce (31,1 gram).


Bestillinger fra webshoppen kan erhverves på to måder:

  1. Selvafhentning hos Tavex på Københavns Hovedbanegård – GRATIS
  2. Forsikret levering med PostNord:
    a. Ordrer over 10.000 kr – GRATIS
    b. Ordrer under 10.000 kr – fra 129 kr

Afhentnings-og leveringsbetingelser
Du vil blive tilsendt en email så snart din bestilling er klar til afhentning. Gyldigt billed-ID er påkrævet ved afhentning. PostNords leveringstid er 1-3 hverdage og forsendelsen bliver leveret til nærmeste postbutik (du vil blive tilsendt SMS og/eller email med et trackingnummer og herefter underrettet så snart pakken er ankommet). Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex.

Du kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail


PARTNERE

2016 1/10 oz Australsk Lunar Abens År Guldmønter - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2016 1/10 oz Australsk Lunar Abens År Guldmønter - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2016 1/10 oz Australsk Lunar Abens År Guldmønter - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2016 1/10 oz Australsk Lunar Abens År Guldmønter - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2016 1/10 oz Australsk Lunar Abens År Guldmønter - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2016 1/10 oz Australsk Lunar Abens År Guldmønter - Tavex - Køb og salg af guld & valuta