Bestillingsmeddelelse

Indtast venligst dine kontaktoplysninger, så vil vi meddele dig når varen er på lager.


2003 1 oz Australske Lunar Gedens År Guldmønter

Som mangeårig samarbejdspartner med Perth Mint, er Tavex stolte af at kunne tilbyde vores kunder en af verdens fineste prægede guldmønter, den australske Lunar Gedens År. Guldmønten er en del af Perth Mints anerkendte australske Lunar serie, hvor hver mønt i serien er kun præges en gang hvert tolvte år i overensstemmelse med den gamle kinesiske månekalender. Derudover har den mest populære 1 ounce udgave i serien en begrænset årlig produktion på 30.000 guldmønter, hvilket gør mønten særligt eftertragtet blandt samlere på det det sekundære marked.

Gedens År indeholder 99,99% rent guld og er produceret via en særligt prægningsmetode, der sikrer mønterne er i proof-lignende stand, hvilket betyder at mønterne er usædvanligt skinnende og matte overflader kombineret med de fineste detaljer. Musens År er virkelig et betagende guld kunst og er velegnet til samlere med sans for skønhed og dem der ønsker at give deres kære noget virkelig mindeværdige og særligt.

Denne vare er fritaget for
moms i Danmark


 • Vi sælger 11 866.43 kr
 • Vi køber8 047.75 kr
 •  
 • Pris pr. stk.11 866.43 kr

Gå til indkøbsvogn

Netbutikken er lukket. Prøv igen senere.

Sammenlign dette produkt

 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er penge. Lunar-serien blev introduceret for første gang i 1996 og hver enkelt guldmønt i serien betragtes som lovligt betalingsmiddel af den australske stat.
 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er sjældne. Gedens År 1 oz.-mønten er kun udstedt to gange, i 2003 og 2015, siden Lunar-serien påbegyndtes og dermed er mønten en af de mest sjældne 24-karats guldmønter med status som lovligt betalingsmiddel, som er udstedt i det 21. århundrede, med et samlet maksimalt oplag på blot 60.000 stk.
 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er baseret på den sagnomspundne kinesiske månekalender. De, som er født i Gedens år, opfattes generelt som hårdtarbejdende, selvstændige, intelligente og fulde af selvtillid.
 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er en fremragende gave til dem, du holder af. Vis, at du sætter pris på dem, du holder af, ved at markere deres gode egenskaber og fødselsår i 24 karat finguld, en gave, som de vil beholde for evigt.
 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er lavet i fineste kvalitet. Den er præget i meget høj kvalitet med så stor klarhed og rigdom i detaljen, at afbildningerne bliver helt levende for beskueren.
 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er populær blandt samlere. Dens motiv, Geden, varierer hvert tolvte år og dens maksimale oplag, kvalitet, renhed og status som lovligt betalingsmiddel betyder, at mønten er betydeligt mere værd på samlermarkedet end dens metalværdi.
 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar er internationalt anerkendt. Som en del af Australian Lunar-serien, der har været i produktion de sidste 18 år, med sine motiver fra den kinesiske månekalender og portrættet af den mest magtfulde og længst regerende dronning i det 20. århundrede, Elizabeth II, er Gedens År-mønten i serien Australian Lunar en anerkendt mønt blandt både guldhandlere og samlere verden over.
 • Gedens År-mønten i serien Australian Lunar følger prisen på guld. Den grundlæggende værdi i Australian Lunar-mønterne afgøres af deres indhold af finguld, som knytter sig til den aktuelle guldpris.

Australian Lunar guldmønt – Gedens År

Den kinesiske månekalender bruges i dag i forbindelse med taoistisk kosmologi. Man tror, at der, afhængig af det år i den kinesiske dyrekreds, som en person fødes i, eksisterer et særligt bånd mellem denne persons personlighed og det dyr, som indgår i den kinesiske dyrekreds. Dyrene i dyrekredsen skal forstås som symbolske, hvor hvert enkelt dyr repræsenterer en gruppe af karaktertræk, som findes i ethvert menneske. Den kinesiske dyrekreds omfatter tolv dyr, som fejres med tolv års mellemrum.

Folk der er født i Gedens år siges at være blide, empatiske og rolige mennesker. Det gør dem særligt egnede til at passe på folk da de er meget hjæpsomme. De er reserverede folk som værdsætter fed og ro, og selvom de nyder andre folks selskab, så vil de sandsynligvis foretrække at være på sidelinjen fremfor at være festens midtpunkt. Deres rolige og stille natur stammer fra deres evne til at hvile i sig selv. Naturligt kreative og kunstneriske, en person som er født i Gedens År opfattes ofte som at have et natuligt håndværksmæssigt talent og har ofte brug for at være i en profession med masser af frihed. På den anden side så er folk født i Gedens År ofte ikke særligt velorganiserede, siden de bruger meget af deres tid på at være fordybet i deres tanker og fantasi. Folk der er født i Gedens År er ofte varme, omsorgsfulde og godhjertede og tilgiver meget nemt og bærer sjældent nag. Disse karaktertræk gør dem særligt eftertragtede i sociale sammenhænge.

Australske Lunar-guldmønter er baseret på den kinesiske månekalender

Det menes, at den kinesiske månekalender stammer fra tiden for et af de første kejserdynastier for ca. 5.000 år siden. Siden da er kalenderen løbende blevet forbedret af astronomer fra de forskellige kejserlige hoffer. Det kulminererede i en version, som er beregnet i forhold til jordens bevægelse rundt om solen, men tilpasset en traditionel månekalender, hvilket officielt gør den til lunisolarkalender, altså en kalender, som baseres både på månen og solen. Beslutningen om at lade kalenderen basere sig på to himmellegemer tager udgangspunkt i det faktum, at månens bane om jorden ikke er synkroniseret med jordens bevægelse rundt om solen. Dette gav tidsdiskrepanser, hvilket var et problem for bønder, eftersom de havde brug for at vide, hvor det var bedst at så og høste i overensstemmelse med solens bevægelser. Oprindelig var kalenderen baseret på månens bane, eftersom det var meget lettere for de gamle astronomer at foretage de nødvendige beregninger. Men efterhånden som tiden gik, bemærkede de diskrepansen mellem måneåret, som omfatter 12 måneder á 29,5 dag eller totalt 354 dage på et år – i forhold til solåret, som omfatter 365,24 dage, hvilket gør det 11 dage kortere end jordens omløb om solen. For at få månekalenderen bedre synkroniseret med solen, indsatte man en ekstra måned hvert andet eller tredje år, lidt ligesom skuddagen den gregorianske kalender, som man benytter i det meste af verden. Det er en ekstra dag, som falder hvert fjerde år den 29. februar, og som skal få kalenderen til at basse bedre med jordens faktiske bane rundt om solen.

Modsat andre kalendere tæller den kinesiske kalender ikke år i en uendelig, lineær række, men består af perioder à 12 år, som gentages fem gange for at få en cyklus på 60 år. Hvert år i perioden består af to komponenter, en himmelsk “stamme” og en jordisk “gren”. Den himmelske stamme består af ti symboler, som er navnene på ugens ti dage i den kalender, der blev brugt af de gamle kinesere, mens den jordiske gren består af 12 symboler fra den kinesiske dyrekreds. For at skabe et år kombineres hver himmelske stamme med hver anden jordiske gren. Når alle mulige kombinationer mellem de jordiske og de himmelske komponenter er gjort – antallet er 60 – er cyklussen fuldendt, og den kan derpå begynde forfra igen. Denne metode til beregning af tid regnes for at være en af de måder at måle tid på, som har den længste uafbrudte historie på jorden. I dag bruger Kina den gregorianske kalender til alle officielle funktioner, men månekalenderen er stadig den vigtigste kalender for en række samfund i Kina og Østasien til at fastsætte datoer for begivenheder som jubilæer, bryllupper, kinesisk nytår og andre festligheder.

Gedens År-guldmønten i serien Australian Lunar – lige så sjælden som guld

Guldmøntserien Australian Lunar blev introduceret af Perth Mint i 1996. Guldmønten Gedens År blev for første gang udstedt i 2003 og derefter i 2015. Den næste udgave af Gedens År vil først blive udstedt i 2027. Gedens År-guldmønten blev i 2003 udstedt i møntvægte på 1 kg, 10 oz, 2 oz, 1 oz, ¼ oz, 1/10 oz og 1/20 oz., mens udgaven fra 2014 blev øget med udstedelsen af mønter på 10 kg og ½ oz. Oplaget af 1 oz-guldmønter blev udsolgt begge år og nåede maksimum på 30.000 stk. Hvis man tager møntningen af samtlige guldmønter med motivet Gedens År, så er antallet 163.000. Det er et meget lavt antal sammenlignet med oplaget for andre velkendte investeringsguldmønter. Bare 1 oz.-guldmønter i serien Australian Kangaroo når til sammenligning det kumulerede oplag for alle Gedens År-mønterne hvert år. Gedens År-investeringsguldmønter passer dermed fint til samlere, eftersom de helt naturligt er lige så sjældne som guld.

Gedens År-guldmønten i serien Australian Lunar produceres af Perth Mint

Guldmønterne i Australian Lunars serie I og II møntes i dag af Perth Mint, en verdenskendt mønt og forarbejdningsvirksomhed for ædelmetaller beliggende i byen Perth i Western Australia. Perth Mint blev grundlagt i 1896 af Storbritanniens Royal Mint som en konsekvens af nyopdagede guldforekomster i Western Australia. Perth Mint skulle raffinere guld fra minerne og mønte sovereignmønter af guldet. Mellem 1899 og 1931 producerede Pert Mint en meget stor mængde guldsovereigns, som blev distribueret i Australien og i hele det britiske imperium som gangbar mønt. Perth Mint var under britisk kontrol frem til 1971, hvor staten Western Australia overtog den. I dag roses Perth Mint for sin høje kvalitet i sin produktion af investeringsmønter, som er i verdensklasse. De omfatter bl.a. Australian Kangaroo-guldmønter og sølvmønterne Kookaburra og Koala. Perth Mint har været medlem af London Gold Market (forgængeren for LBMA, London Bullion Market Association) siden 1934.


Pålydende værdi Dimensioner Lødighed Produktets vægt i gram Guld vægt i gram Guld vægt i oz
0.03 mm 999.9 31.10969 g 31.10658g 1

Perth Mint udstedte Gedens År-guldmønten i serien Australian Lunar i 2003 og 2015.

På forsiden (2003-udgaven) afbildes dronning Elizabeth II. Årsagen til, at dronningen er afbildet, er, at Australien er medlem af det britiske Commonwealth of Nations. På grund af dets medlemskab af Commonwealth er Elizabeth II Australiens regerende konstitutionelle monark og statsoverhoved. Over dronningens portræt står teksten “ELIZABETH II” og “AUSTRALIA”. Under portrættet ses møntens nominelle værdi, 100 dollars, prægningsåret, møntens vægt og renhed samt gravørens initialer “IRB” – Ian Rank-Broadley.

På bagsiden (2003-udgaven) afbildes en stående ged. Til højre for den ses det kinesiske tegn for “ged” og under den teksten “1 oz 9999 gold”.

Gedens År-guldmønten (2003 og 2015-ugaverne) i Australian Lunar-serien har en renhed på 99,99% finguld eller 24 karat. De betyder, at mønten udelukkende er lavet af rent guld og ikke indeholder metalliske urenheder.


Bestillinger fra webshoppen kan erhverves på to måder:

  1. Selvafhentning hos Tavex på Københavns Hovedbanegård – GRATIS
  2. Forsikret levering med PostNord:
    a. Ordrer over 10.000 kr – GRATIS
    b. Ordrer under 10.000 kr – fra 129 kr

Afhentnings-og leveringsbetingelser
Du vil blive tilsendt en email så snart din bestilling er klar til afhentning. Gyldigt billed-ID er påkrævet ved afhentning. PostNords leveringstid er 1-3 hverdage og forsendelsen bliver leveret til nærmeste postbutik (du vil blive tilsendt SMS og/eller email med et trackingnummer og herefter underrettet så snart pakken er ankommet). Forsendelse udenfor Danmark (herunder Grønland og Færøerne) skal aftales særskilt med Tavex.

Du kontakte os telefonisk på +45 3312 0907 eller via mail


Andre har også købt

PARTNERE

2003 1 oz Australske Lunar Gedens År Guldmønter - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2003 1 oz Australske Lunar Gedens År Guldmønter - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2003 1 oz Australske Lunar Gedens År Guldmønter - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2003 1 oz Australske Lunar Gedens År Guldmønter - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2003 1 oz Australske Lunar Gedens År Guldmønter - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
2003 1 oz Australske Lunar Gedens År Guldmønter - Tavex - Køb og salg af guld & valuta