Guld som investering

Gennem historien har mange succesrige mennesker opbevaret en del af deres formue i fysisk guld, og netop derfor er deres formue blevet bevaret uden at blive påvirket af lavkonjunkturer, store økonomiske kriser eller politiske indgreb. Guld er en stabil og langsigtet investering, som primært har til formål at sikre, at du kan bevare din købekraft.
Tavex anbefaler køb af investeringsguld for at sikre, at de penge, du tjener i dag, stadig har samme værdi, når du har brug for dem, og ikke er i fare under store økonomiske omvæltninger eller politiske beslutninger i hjemlandet.

 

Hvorfor er guld en god investering?

Fire gode grunde til hvorfor guld er en god investering:

1. Investeringsguld er en god, stabil langsigtet investering. Man skal ikke forvente en hurtig profit, men på lang sigt er guld et effektivt og sikkert valg. Eksempelvis er prisen på guld tredoblet i værdi i perioden 2001-2008.

2. Investeringsguld sikrer, at ens købekraft ikke påvirkes af inflation.

3. Din investering er i din besiddelse og er derfor 100 % under din kontrol. Indeståender på din konto, værdipapirer (inklusive guldaktier) opbevares elektronisk og du er afhængig af at din bank eller selskabet rent faktisk kan udbetale dine penge. I tilfælde af store økonomiske omvæltninger som man for eksempel så i Island, Grækenland og Cypern, er du ikke sikker på at dine investeringer og indeståender kan blive udbetalt. Ved at købe investeringsguld er din investering i din besiddelse og du kontrollerer hvad der sker med din investering.
 
4. Guld kan altid sælges, og det er nemt at sælge. Hvis du er i en situation hvor du skal bruge kontanter, vil du uden meget besvær kunne omsætte dit investeringsguld.

 

Alternativ eller supplement til pensionen

Den finansielle krise lærte os, at ingen er uberørte af svære økonomiske tider og politiske omvæltninger. Store pengeinstitutter, pensionsselskaber og andre velrenommerede gamle virksomheder blev alle rystede af de risikable investeringer der blev foretaget. Mange investorer og folk der flittigt har sparret op til deres pension har lidt store tab som følge af disse begivenheder.

Almindelige folk har set værdien på deres ejendomme falde drastisk uden at de kunne gøre noget ved det, og det der skulle tjene som sikkerheden for en behagelig pension er lige pludselig blevet en økonomisk byrde.

Investeringsguld kan være med til at sikre dig, at du ikke går dine ældre dage i møde uden et sikkerhedsnet og at dine værdier ikke mister sin købekraft.

 

Hvorfor er guld en god investering?

Hvis der skulle ske en større katastrofe i verden, ville de elektroniske penge og værdipapirer være øjeblikkeligt truet og deres cirkulation usikker. Men guld opbevarer du selv og det forbliver uberørt.

Værdien af guld kan ikke reduceres eller ødelægges af økonomiske katastrofer såsom konkurser, forkerte beslutninger, dårlig ledelse osv.

Guld er en passende investering for den, som er mindre fortrolig med den finansielle verden, da man ikke behøver at overvåge og analysere de økonomiske nyheder dagligt.

Guld er en stabil og langsigtet investering, hvor man ikke kan forvente en hurtig profit, men i det lange løb er det et effektivt og sikkert valg.

 

Pris

Prisen på guld fastsættes af verdensmarkdet og du kan overvåge den aktuelle pris på www.kitco.com.

Siden 2000 har investeringsguld været momsfrit i den Europæiske Union.

 

Hvad afhænger prisen på guld af?

Som regel stiger prisen på guld, når der er en periode med usikkerhed i verdensøkonomien og politik. Værdien af valuta og værdipapirer kan falde på grund af politiske beslutninger og ved økonomisk nedtur. I en situation, hvor et land trykker flere penge, vil priserne stige, mens priserne på råvarer ligesom olie og guld, vil stige i den første fase.

 

Prisen på guld i Tavex

Guldprisen varierer og afhænger af den aktuelle verdensmarkedspris på guld. Tavex` guldpris er baseret på de priser, som de store virksomheder handler guld til (f.eks Tax Free Gold), men Tavex holder priserne på et gunstigere niveau.

 

Hvordan foregår salg af guld til Tavex?

Man kan veksle guld til penge omgående, hvis guldet er i perfekt stand og uden tegn på forfalskning.

Hvis der er tvivl om guldets ægthed, kan pengene ikke blive udbetalt straks. Et modtagelsesbevis bliver udstedt til kunden og man tager en kopi af identitetsdokumenter. Guldet undersøges af en ekspert og pengene bliver udstedt til kunden i løbet af 3 arbejdsdage. Pengene udleveres kun til den person, der er opført på identitetsdokumenterne.

NB! Købspriser på prislisten gælder kun for køb af guldmønter og guldbarrer, der er i perfekt stand og kommer fra producenter, som er repræsenteret af Tavex. Hvis produktet er fra en anden producent, eller er ridset, bøjet eller vakuumemballagen er åben, er værdien faldet, hvilket resulterer i at Tavex ikke kan købe dem efter tabelprisen.

Hvilke guldmønter og barrer skal man købe?

Det er værd at være opmærksom på, at prisen pr. gram på guld er mindre ved større mønter eller barrer. Mønter på 1 ounce eller mere og barrer på 10 gram eller mere er beregnet til investering.

Ved mindre mønter og barrer har prisen pr. gram højere avancer, fordi de er teknisk vanskeligere og dyrere at producere. Mindre mønter og barrer er designet specielt til souvenirs og gaver

Udover prisstigning på guld er det værd at tage i betragtning, at nogle af mønterne også kan øge deres numismatiske værdi. Et eksempel på dette er den australske guldmønt Australian Lunar, der udkommer med et nyt design hvert år (baseret på den orientalske kalender) og mønternes produktionsoplag er begrænset til 30.000stk i 1oz versionen.

F.eks. er produktionen af den første serie af Australian Lunar afsluttet og er lige nu populær hos samlere. Nogle mønter af denne serie (f.eks. mønterne fra Dragens, Hestens og Slangens år) er blevet så sjældne, at de handles til mange flere procenter over markedsprisen på guld.

Alle de ovennævnte eksempler gælder 1 ounce-mønter. Selvfølgelig kan denne profit ikke garanteres, men da antallet af Lunar-mønter i omløb er begrænset, er der ingen tvivl om, at de vil blive solgt til højere priser i det lange løb.

 

 

PARTNERE

Guld som investering - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Guld som investering - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Guld som investering - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Guld som investering - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Guld som investering - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Guld som investering - Tavex - Køb og salg af guld & valuta