God uge for guld

Når jeg ser på den sidste uges bevægelser i prisgraferne for guld, så er det lige som med vejret: normaliteten har indfundet sig igen efter en ret besynderlig sommer. Der er i hvert fald fremgang i guldprisen for alle de fire-fem valutaer, som jeg følger. Lad os nøje os med DKK og USD her.

General_Electric_logo.svg
Kan du også rammes af frustration over, at det der Dow Jones Industrial Average-indeks aldrig ser ud til at svækkes? Så tænk på, at alt ikke er fryd og gammen i aktie-land. Tag f.eks. General Electrics her, som havde været med i det oprindelige Dow-indeks i 1896. Men i juni i år var det slut: aktien blev smidt ud efter at have tabt 55%.

Mandag den 20. august stod guldet i 7701 DKK/ounce, hvorpå det tabte 35 kroner til 7666 DKK/ounce, ugens bundnotering. Allerede dagen efter var guldet tilbage på 7737 DKK/ounce og har de sidste fem dage ligget på samme niveau med en svag nedadgående tendens, så guldprisen i skrivende stund tirsdag morgen (28/8) er 7731 DKK/ounce.

Plus 30 kr.

Hvad har ugen så gjort for dig som guldinvestor: Jo, den har hævet prisen med godt 30 kr. og hentet et prisdrop undervejs. Det er da ikke så ringe – selvom der stadig er langt op til 8000 DKK/ounce.

Hvad så med USD?

Jo, der ser det endnu bedre ud. Guldet var i en dyb dal torsdag den 16. august, hvor prisen var nede på 1174 USD/ounce. Fem dage senere, tirsdag den 21. august, var den oppe i 1196 USD/ounce og de magiske 1200 USD/ounce havde været krydset et par gange allerede mandag.

Derpå kom en lille korrektion til 1185 DKK/ounce, hvorpå guldet igen viste styrke og voksede 25 USD på fire dage til 1210 USD/ounce i går mandag den 27. august.

Plus 36 dollar

Sammenfatningsvis: Guld ligger 36 USD højere end for 12 dage siden, og to gange i perioden har det gule metal vist styrke og har vundet i pris. Nu ligger guld, om ikke i komfortabel afstand til 1200 USD/ounce, så trods alt med afstand. Slet ikke så ringe.

Og hvordan kan det så være? Den vigtigste årsag er, at USD er blevet svagere. 16. august, samme dag som guld er i bund, så ligger USD-spotindekset på 96,64, mens det nu her til morgen er nede i 94,76.

Alt handler om USD

Der er flere årsager til det: svækkelsen af præsident Trump og mere vigtigt tegn på uenighed i Fed om rentekursen, hvor Fed-chef Jay Powell fremstår som den førende høg, idet han kraftig støtter en fortsat forhøjelse af renten, hvilket fremgik af hans tale i Jackson Hole, Wyoming, hvor centralbankchefer fra hele verden mødtes i sidste uge.

Nogen safe haven-virkning i perioden skal man ikke regne ind, eftersom Dow Jones er gået fra 25.200 medio august til 25.800 nu. Det betyder på den anden side, at guld/Dow-indekset ligger på 21,3, hvilket i en historisk sammenhæng er meget højt. Men hvis aktierne kan fortsætte deres ballonfærd, så er det ikke noget problem.

Ikke endnu i hvert fald.


Seneste nyheder

PARTNERE

God uge for guld - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
God uge for guld - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
God uge for guld - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
God uge for guld - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
God uge for guld - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
God uge for guld - Tavex - Køb og salg af guld & valuta