Guld og sølv for begyndere

Er det første gang du køber guld? Eller er du ikke så erfaren guldinvestor og og ønsker at vide mere?

Så har vi nedenfor opstillet en række af de mest almindelige spørgsmål om guld som vi får stillet her hos Tavex. Ligeledes kan du på denne side finde videoforelæsninger, tilmelding til nyhedsbreve, podcasts og meget mere.

Hvis du ikke kan finde det helt præcise svar på dit spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte os på +45 3312 0907 eller .

Investeringsguld er guld som har en renhed på mindst .900 (se FAQ om renhed) enten i form af mønter og barrer.

Reglerne for hvornår guld anses som investeringsguld følger af EU- lovgivning og momsloven.

Investeringsguld sælges momsfrit i Danmark og EU.

Investeringsguld bruges primært for at sikre ens værdier og bevare købekraft.

I dag har vi en økonomisk situation, hvor den økonomiske vækst er svag og med flere usikkerhedsmomenter. Derfor taler flere ting for, at interessen for guld er større.

At investere i guld kan være som at tegne en forsikring mod kriser, da guld bevæger sig anderledes end obligationer og aktier.

Det absolutte afkast er ikke interessant, men med en investering i guld kan man sige, at man måske kan vinde det på karrusellerne, som man taber på gyngerne.

Se jyske.tv’s indslag om guld og lær mere om metallet her:

http://jyskeinvest.tv/faktor-guld-som-investering

 

Tavex deltog i marts 2018 på Investordagen i København.

I den anledning havde vi en præsentation om guld v/ prof. Krassimir Petrov.

Denne præsentation kan ses på prof. Petrovs youtube kanal via linket nedenfor. Vi undskylder for ikke optimal videokvalitet, men vi er stolte af kvaliteten af indholdet af præsentationen 😉

Se den 25 min. lange præsentation og bliv klogere på økonomi og guld 🙂

Hos Tavex ønsker vi, at vore kunder er så velinformerede som muligt.

Derfor har vi i samarbejde med erhvervsjournalist Peter Kyhn produceret en podcast om guld og investeringer. Du kan finde de seneste episoder i linket HER.

 

Når du køber fysisk guld er der to vigtige ting at holde sig for øje:

  1. Køb guld med så lav en grampris som muligt
  2. Køb guld som er nemt at sælge igen med en god grampris

Følgende produkter har nogle af de laveste grampriser og er nogle af de mest kendte og anerkendte produkter og kan nemt sælges til Tavex og andre guldhandlere:

 

 

 

 

Selvom vægten  på guld og sølv til tider angives i kilo eller gram, så er den officielle måleenhed for ædelmetaller troy ounce. En troy ounce (oz) er lig 31, 1034768 gram. Bemærk, at en troy ounce ikke er det samme som en engelsk ounce som er lig 28,34 gram.

Guld og sølvs renhed måles i finholdighed, som angiver metallets renhed i tusindedele. Eksempelvis har 100 gram PAMP barren en finhed på 999.9 hvilket betyder, at barren består af 99,99% rent guld. Et andet eksempel er den amerikanske $20 Double Eagle med en bruttovægt på 33,43624 gram som har en finhed på 900, hvilket er lig en renhed på 90% eller 33,43 x 0,9 = 30,092 gram rent guld.

Udover finholdigheden, så er den traditionelle målenhed for gulds renhed karat (K). Den højeste karat er 24 hvilket er lig eller højere end 99,9% rent guld. Guldsmykker i Europa har ofte en renhed på 14 eller 18 karat, hvilket er lig 14/24 = 58,3% og 18/24 = 75% rent guld. 

The spot (på dansk: “spotprisen”) er den nuværende markedspris på guld som fastsættes på baggrund af faktorer såsom udbud og efterspørgsel i det globale finansielle markeder. Spotprisen angives i 1 troy ounce (oz) på 0.999 finguld eller sølv. 

The bid (på dansk: “køb”) er den pris som markedsaktører, såsom Tavex, er villige til at købe guld eller sølv for. 

The ask (på dansk “sælg”) er prisen som markedsaktører, såsom Tavex, er villig til at sælge guld eller sølv for. 

The spread er forskellen mellem “ask” og “bid” prisen. For eksempel hvis “bid” for en 1 ounce guld Philharmonika er €1.000 og “ask” er €1.040, så er “bid-ask spread” €40. Et lav bid-ask spread er ofte en god indikator på høj omsættlighed. Produkter med høj omsættelighed, såsom Philharmonika mønten vil have et lavere bid-ask spread sammenlignet med andre knapt så kendte mønter, hvilket betyder, at du som investor sparer penge når du handler dine mønter eller barrer.

Alle produkter som Tavex udbyder, sælges med en premium (på dansk: præmie/avance). Præmien tillægges for bla. at dække produktions- og distributionsomkostninger. Premien udregnes ved at trække spotprisen fra prisen på produktet. Eksempelvis hvis den nuværende spotpris på guld er €1.020 og hvis Tavex sælger en 1 oz. guld Philharmonika for €1.070 så er præmien €50.

Du kan kun købe guld og sølv os Tavex via kontant betaling, bankoverførsel eller med Dankort.

Kunden, personen som betaler for varen og modtageren skal være samme person hvis du betaler via bankoverførsel eller med Dankort.

Din bestilling vil automatisk blive slettet hvis din betalingen ikke gennemføres inden for 1 time efter at du har afgivet din bestilling. Hvis du ønsker at aflyse din bestilling bedes du venligst kontakte os på +45 3311 1510 eller via .

Alle fakturaer har et unikt beløb og det er derfor som regel ikke noget problem at matche din betaling med din bestilling. Vi anbefaler dog, at kontakter os på +45 3311 1510 eller på .

Vi sender bestillinger til alle lande indenfor EU. Kontakt os på  +45 3311 1510 eller via email på  for at høre mere.

Tavex er en del af Tavex Group som opererer i otte lande (Danmark, Sverige, Norge Finland, Polen, Bulgarien, Estland og Letland).

Tavex Group er Nordeuropas største forhandler af fysisk investeringsguld og håndterer derfor årligt en stor mængde af guld og sølv. Endvidere er vi faste samarbejdspartnere med nogle af de største og mest kendte guldproducenter i verden såsom Valcambi, PAMP, the Perth Ming, Münze Österreich og China Great Wall Coins Investments hvorfra vi køber vores produkter. Vi er derfor i stand til at tilbyde meget konkurrencedygtige priser.

Kontakt os ved bestillinger på over DKK 250,000 på +45 3311 1510 eller send os en mail på  for at høre om det muligt at få endnu bedre priser.

Tavex sælger også ædelmetaller til virksomheder, forhandlere og butikker.

Kontakt os på  +45 3311 1510 eller via by email på  for at høre hvorledes vi kan hjælpe jeres virksomhed.

Investeringsguld er blevet solgt uden moms i EU siden 1. januar år 2000. Investeringssølv (både mønter og barrer) sælges med 25% moms i Danmark.

PARTNERE

Guld og sølv for begyndere - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Guld og sølv for begyndere - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Guld og sølv for begyndere - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Guld og sølv for begyndere - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Guld og sølv for begyndere - Tavex - Køb og salg af guld & valuta
Guld og sølv for begyndere - Tavex - Køb og salg af guld & valuta